- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Bihte li napusnali BG
1. СигурЕН съм, не съм сигурНА.
Така сега първо те поздравявам наистина за това, че ти и твоето семейство изкарвате добри пари с честен труд в България. Наистина е възможно! И ако аз успея да завъртя някакъв доходен бизнес също бих останал, но тва е друг въпрос.
Първо както казах искам да завърша образованието си в чужбина. В това не виждам нищо лошо, нито е предателство към родината, просто искам наистина имам ДОБРО образование, което се признава в целия свят. После както казах бих се върнал в България, но не и при положение, че едвам вързвам двата края и се скъсвам от работа за 200лв. Това не доказва, че си патриот - да сме наясно. Един ден ще искам да имам семейство, жена деца и тогава ще ме интересуват малко по-различни неща от парите за дискотеката в петък. Тогава ще искам децата ми да живеят добре и да не са лишени от нищо. Е с 200лв. тва трудно ще стане. Така че другия вариант е бачкаш в чужбина, правиш пари, доказваш на хората там, че има способни българи, връщаш се и ги харчиш тук. Тва е .... Всеки има право за избор и заради него не можем да го наречем -анти българин или нещо от сорта.
Такива можем да ги наречем онези, които бягат от страната, вземат чуждо гражданство, плюят по бившата си родина, крият това, че и те са българи и.т.н. Е подобни хора са за псуване, а не такива, които бачкат по чужбина и правят страната ни дори по-известна.
Пример - футбола. Еми айде нашите футболисти да са големи патриоти и да стоят само в България. Не става нали ? Те отиват по чужбина и се доказват там, но с това правят и голямо добро на родината си. Един пример отидете в Щутгарт или Леверкузен да кажем и щом кажете, че сте българин със сигурност няма да ви приемат зле.
Бих отишъл навсякъде но не за винаги ще умра в Б-я
People Like You Just Fuel My Fire
Логично че да !
hora 4ujbina e mizeriq ne zaminavaite bg is the best fuck spain
OBI4AM RODINATA MRAZQ DYRJAVATA[/b]
az ne bih napusnala bulgariq
mnogo puti sum hodila v drugi durjava no moqta rodna strana si e bulgariq i iskam da ostana da jiveq v neq
Здравейте на всички. Това ми е първия пост и тъй като е по-специален смятам да го напиша в тази тема, защото може би тя е една от най-актуалните в днешно време, поне по мое мнение. Тук въпроса е не дали ще напуснеш BG или няма да напуснеш, а дали ще имаш възможността. Колкото и да не го признават всеки би напуснал BG. Разликата е, че някой искат за постоянно, а други само временно. Колкото и да не ни се иска в България образуванието още не е чак на толкова високо ниво колкото в чужбина (става въпрос за визшето). Така че всеки би заминал да учи ако има възможността. За живеенето вече всеки човек си има стандарти. Мене примерно ме дразни това, че пътищата са разбити, че има боклуци нявсякъде, дразнят ме циганите с каручките и ровенето по кофите и още много други неща. Някои хора това не им прави впечатление и им е все едно. Някои хора не харесват стандартите на другите държави. Обаче това си е техен приоритет и всеки си има право на лично мнение. А сега за мен лично да си отговоря. Да аз бих заминал в чужбина, но не навсякъде, а по-специално в Америка. За мен там е реализациата и там е това, което аз наричам висок стандарт. Но пак казвам всеки си има право на лично мнение,
Pri pyrvA vyzmojnost bih q napusnala.A kyde bih oti6la?!?!Ami moje bi v Ispaniq, Italiq ili Angliq.Tezi strani mnogo si gi haresvam, a i govorq tez ezici
!!!PEACE!!!
Аз бих напуснала България,но само заради образованието си.Когато завърша смятам да отида да уча в Лос Анжелис ,при братовчед ми,който работи там от 4 години.Бих учила там,но когато усетя че съм достатъчно образована,че съм натрупала достатъчно знания и умения не бих се поколебала да се върна в България.Тук съм родена,тук съм израсла,тук са моите приятели,семейство,дом.Не мога да забравя всичко това и да остана завинаги на чуждо място,друга държава,в която няма да говоря собствения си,роден език.Ще уча там,за да натрпам знания и след това като се върна да съм поне малко полезна за държавата ни.![]()
А ако учиш тук няма ли да имаш знания!?Първоначално написано от LP_girl_14
Изобщо знаеш ли колко струва да учиш в САЩ. Незнам защо си мислите, че в САЩ образованието е по-добро -не е. Там първата година от висшето учат каквото ние учим в гимназията. Това, че Харвард, MIT и Станфорд са наистина добри не означава, че всички колежи и уни-та в САЩ са добри.
Защо просто не завършите висшето си в БГ като желаете тук да се реализирате!?
Death gotta be easy, 'cause life is hard
НИКОГА ! Обиколил съм половината свят/екскурзий, турнири.../ и ви казвам НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ живейте В ЧУЖБИНА !
"Българию, земю пълна с добрини
земя що си ме кърмила, моят поклон ПРИЕМИ !"
Всичко друго е продажничество и робска психика !
Камъка си тежи на мястото.
Мъжа се познава по делата!
*
Бъди Мъж и на думата си дръж!
*
Думата е равна на договор!
*
Мъжете правят пари, но парите не правят мъже!
*
Само Благородните и ШироСкроените хора успяват!
*** БАННАТ, НО ХИТЪР КАТО Щирлиц -е това е БОРЧЕто!
...забравих да спомена, че съм имал предложения да живея в Гърция, Австрия и Япония...
България е страната, в която съм се родил и в нея ще умра! - това е за мен !
Мъжа се познава по делата!
*
Бъди Мъж и на думата си дръж!
*
Думата е равна на договор!
*
Мъжете правят пари, но парите не правят мъже!
*
Само Благородните и ШироСкроените хора успяват!
*** БАННАТ, НО ХИТЪР КАТО Щирлиц -е това е БОРЧЕто!
Mного ясно, че НЕ. Тук е всичко, за което има смисъл да живея!!!
Искам да живея в BG, защото хората в страната са страхотни![]()
И да искам да пътувам много из света с цел екскурзия![]()
pri 1va vyzmojnost bih q napusnala bez da se zamislqm dori
Аз си мечтая да обиколя света но винаги ще се варна в родината си![]()
from
hot_sexy_lady
За да напусна България, просто незнам какво трябва да се случи?!?![]()
Не, не бих я напуснал!![]()
za jalost maika mi iska da zminavame v USA.az izob6to ne 6ta..stra6no mnogo obi4am BULGARIA!za men tq e nad vsi4ko.mn sum gorda,4e sum bulgarka!
Първоначално написано от TECHNO_GIRL
![]()
не за България незнам..
ама бих напуснала тоя смотан град Павликени
само интриганти и курви..писна ми от си4ко
искам да си започна на ново..да ги няма
теа лайнари да ме дразнят и да ми
пречат![]()
Даже не се и замислям!Да!Бих я напуснала и не би ми липсвала!![]()
Get me,
Roll me,
Light me,
Smoke me!
Бих я напуснал заради боклуците,който никой не изхвърля
Ти пък си мери малко приказките! "Продажни копелдачета"?!?! За кво да седя бе.. Ако трябва да избирам между СЕБЕ СИ и БЪЛГАРИЯ, да ви го набия ама ще избера СЕБЕ СИ!!! Е това е положението и хич не ме касае дали ви харесва. Може да му викат на това нисък морал, дреме ми. Ама гледам на мен да ми е добре и чак след това на другите. Защото никой не му пука за кефа ти, къде сте тръгнали да променяте света. Наивници, това сте вие!Първоначално написано от BG_NATIONALIST
За каква се мислиш, че да ми казваш от какво да се засрамвам бе! "засрамете се хора"..??? Ще се спукате от гордост от тоя криворазбран патриотизъм, в който така се кълнете! И айде остави всеки сам да си решава дали ще си причини болка или не. Щото може да не ми е кеф да съм далеч от близките, ама не ми е кеф и да ми спират тока през 2 дена, да търпя някви безумни режими на водата, мръсотията по улиците, хора с 100 пъти по-малко умения от мойте, да минават пред мен заради тъпите си връзки или паричките на татко. Схващаш ли за какво ти говоря! Това, че си чула от мама и тате, че трябва да сме патриоти и да помагаме на БГ, не означава да правиш някви смешни и неаргументирани изказвания.Първоначално написано от leko_zlobni4ka
Много се разпалих вече и спирам да пиша!
Денят настъпва и светлите лъчи
огряват ярко тоя свят огромен,
но аз посрещам изгрева с разплакани очи,
че всичко си остана тъжен спомен.
s udovolstvie bih se mahnal. mizeriq e, nqma rabota za umnite i sposobni hora, a samo za vruzkarite.
ako vsi4ko varvi po plan daje zaminavam august za USA da u4a. smqtam da stoq tam MINIMUM 8 godini, dokato vzema Ph.D. sled tova moje da ostana tam ako me kefi ili da duhna za nqkade drugade (evropa ili qponiq).