- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Bihte li napusnali BG
Нямам намарение да чета всички 7 страници...прави ми впечатление че почти всички говорите на изуст. Нито сте били отвъд голямата вода(Дъ Ю ЕС ЕЙ). Написаното по-надолу е субективната ми оценка за нещата така, както съм ги преживял.
До скоро плановете ми бяха следните - завършвам, получавам емиграционна виза за Канада и беж да ме няма. Да ама не. Две лета подред бях в USA - повече за удоволствие и ходене на плаж, отколкото за печелене на пари. Мисля че достатъчно съм опознал американците, за да не искам да стъпя в следващите няколко години в Грингостан - общо взето нещата стоят така - парите въртят света, а там всеки е готов да ти забие нож в гърба заради тях - де-факто почти е невъзможно да имаш истински приятели американци. Пък и нека погледнем истината в очите - на мен(а и на вас вероятно) не ви се ходи в чужбина единствено заради близките и приятелите ви - вярвайте ми, тежко е когато не можеш с месеци да си кажеш с някой 2 думи на Х на български. Пък и нещата постоянно се менят, хората също. В момента съм в БГ заради жена.....иначе щях да съм забягнал в Канада до сега.....и ако някой ме пита ще оставаш ли тук, отговорът е "Не знам". Завършвам си образованието тази година(приятелката ми също) и ще видим какво ще правим, живота е пред нас(на 21 съм все още). Дали ще си в БГ, или на г*за на географията - няма значение, важното е да си щастлив, другото ще си го купиш.
Da bih napusnala Bulgariq ako moga i to za postoqnno.
V 4ujbina ima hilqdi vuzmojnosti i tam jivota ti nqma da e takova mu4enie kato tuka.Obi4am si stranata no dori i sled 20 godini polojenieto 6te si e vse su6toto i ni6to nqma da se promeni.Jalko no fakt.![]()
Всичко започва и свьршва с теб
ужасно много те обичам.
Не би останало нищо от мен
без теб ако сьм някой ден!!!
за пореден път си доказвам колко си приличамеПървоначално написано от Absconding
все пак една зодиа сме :P а иначе по темата много ясно че бих напуснал българия даже това скоро ще стане и нямам търпение за какво да седя тук където просперират тъпанарите а е тия всичките "Патриотчета" стоите си тука и се мъчете с някакава измислена заплатка "борете" се за "светлото" бъдеще на България и да видим дано успеете защо като гледам нещата от зле отиват на по-зле ... мръсотия, мизерия, беднотия ... къде сме се запътили към Еврпоейския съюз поне столицата ни да приличаше на половина на европеиските пак щеше да е добре ... къде се е чуло и видяло в ЦЕНТЪРА на столицата да се разхождат цигани с каруци и цялата столица да се напълни с лайна ... е това е положението ... ЛАИНА на всякъде в БГ е пълно с лаина за това ще се измъкна от лаината и ще отида на запад ! пък вие стоите и бъдете "патриоти" ... и още нещо абе гледам навсякъде патриоти се навъдиха па като има толкова много патриоти как така да му ... майката пак турците ни оправляват ?! замислете се над това всички вие "патриоти" Левски за това ли се е борил и умрял за да види как турците ни упрваляват и за да гледаме новини на турски ...
![]()
![]()
![]()
Da , biah ia napusnal otnovo ! V Buldaria niama perspektiven i hubav jivot za nas - bulgariteПървоначално написано от VAMP_GIRL
tova che niakoi im haresva da jiveiat v sferata na bokluctite i oshte kakvo li ne , na men ne mi se jivee veche v bulgaria
prosto rodinata ni e tolkova PROPADNA I ZABUTANA ZARITA OT SIAKVI BOKLUCTI e ....... tova mislia az
istinata poniakoga boli ama kakvo da se pravi , triabva da ia prejiviavame
![]()
Не бих напуснала България за нищо на света, освен ако не съм принудена естествено. На мен пък тук си ми харесва и се чувствам добре и не смятам, че някъде другаде ще се чувствам по-добре! Дори не мога да си го представя! Както навсякъде по света така и тук с добро образование, амбиции и желание може да се реализираш, а и на мен не ми трябват мега много пари, а просто достатъчно за да водя нормален живот!
Офф, що първо не се научиш да пишеш, пък после да започнеш с тия велики мисли и приказки?! Ако си мислиш, че в някоя друга страна ше седиш и ше си бъркаш с извинение в задника и парите сами ше ти идват от някъде си в грешка! То с мързел нищо не става! Пред очите ми доста млади хора, които искаха да постигнат нещо и се бореха за това успяха, така че всичко е въпрос на желание и труд. Да нямаме най-прекрасните условия, да не сме нито най-богатата държва в света, нито пък най-развитата ама вие пък вече почвате да преувеличавате! Абе всъщност като не ви харесва си се изнасяйте, то така е най-лесно, човек като не може и не иска да разреши проблемите си бяга от тях ама дали това е правилния вариант? Не мисля!Първоначално написано от Loshoto_kote
Виж сега напускай я..прави квото си знаеш,живота си е твой!Но аре имай поне малко уважение и пиши името на родината си с главна букваПървоначално написано от Loshoto_kote
Ако не знаеше,че тряабва да се пише така ето вече ти казах...пф обаче иначе си написал великите мисли за боклуците,абее....аре ше млъкна до тук
![]()
Аз НЯМА ДА НАПУСНА БЪЛГАРИЯ!!!Кратко,точно,ясн и най-вече КАТЕГОРИЧНО![]()
"Това,което не ме убива,ме прави по-силен"-Фридрих Ницше
bih q napusnala samo za6toto nqma perspektivi za rabota,u4enie i t.n no ne i za drugo! az obi4am BG i se gordeq 4e sam balgarka!!!
Не, не бих напуснала БГ, въпреки всичките трудности, които ме очакват тук. Няма да го направя дори и само заради близките ми хора. Как ще постигнем нещо, щом само бягаме в чужбина? Не виждам бъдеще в БГ, ако всичко продължава по този начин...Трябва да се справяме с трудностите тук, а не да търсим лесните начини в чужбина, реализацията и усъвършенстването в родината е най-важно. Естествено, лесно ми е да го кажа, но поне ще се опитам да го изпълня...А който иска, нека си ходи в чужбина, не, че там няма перспектива, напротив, всеки има право на избор и щом и без това му се е отдала възможност да замине - нека я използва...Времето ще покаже.
не бих искала да заминавам в чужбина,
а да остана тук и тук да се развивам
мисля че има достатъчно насоки за това
който си мисли че извън България
за лапане на мухи ще му дават пари-ами май
няма да стане
тук ако не те гони мързел
и се амбицираш-можеш много да постигнеш
на мен не ми трябват оправдания
за да напусна това което не ми изнася
тези които си тръгват мога да кажа
че ще станат едни от многото,
но другите които ще остане-ами ние сме бъдещето
не искам да изкарвам някакви големи пари,
а толкова че да ми стигат да живея сспокойно
затова аз избирам да остана!
"Целувка за лека нощ"
mnoo qsno 4e v 4ujbina ne e lesno. nikade ne e lesno i vaob6te e netipi4no za jivota ni da bude lesen. oba4e v BG pa e NEVAZMOJNO.
ne kazvam 4e nqma da se opraim, ama tova 6te stane sled 20-30 godini nai rano.
hubavo e 4e ima hora koito iskat da ostanat i da se borqt. pojelavam im uspeh![]()
Бих я напуснала
...Be Yourself No Matter What They Say...
P E A C E
Не желая да напускам родината! По-скоро бих работил извън граница, та да видя малко свят, но не бих напуснал родината окончателно. Тук поне имам приятели и до някъде се чувствам по-сигурно.
W nikakuw sluchai niama da zamina da jiweia w chujbina!-Nai-malkoto,zashtoto na Bulgaria sa nujni mladi hora!Predpochitam w BG da se realiziram dosta po-trudno,otkolkoto da ida da mia chinii niakude za malko powechko pari i da si mislia,che sum preuspiala w jiwota!
BG NAD WSICHKO !
I like to watch you sleep at night
To hear you breathe by my side..
"
Все още вярвам в Рая.
Но сега вече знам, че това не е просто място което търсиш.
Защото не е там, където отидеш.
А просто как се чувстваш в момент от живота си,
когато си част от нещо.
И ако откриеш този момент...
той е завинаги.
"
Цитат от и основна мисъл на "THE BEACH ", "Плажът"
Heads You Live... Tails You Die
Преди 4 години се кълнях като мега българите от този форум, че за нищо на света и никога не бих напуснал страната. Заминах за 4 месеца. На следващата година се замислих за образованието само или поне за няколко години да замина и после да се върна и да направя нещо тук...(заминах за 5 месеца, на следващата година за 6) и така до този момент. Сега изобщо не се чудя, а търся начин да емигрирам и го правя. Мноого мога да изпиша по тази тема, но всеки сам си знае за себе си и все пак тук си казваме само мненията.
Heads You Live... Tails You Die
Bih li q napusnala--- az veche sym q napusnla, no samo fizicheski. Bqh malka, za da se syprotivlqvam, kogato zaminahme. Shte se vyrna li----- i oshte kak!!!! Samo da zavyrsha...Veche strashno mnogo pari hvyrlih, za da prekysna.
Az si idvah vsqko lqto, no tova beshe za kupona. Iskam da napravq neshto po-smisleno za rodinata si.
az bih oti6la v 4ujbina da nameria realizacia ,6toto tuk v bg niama takava za sega,no nz dali 6te ostana za dalgo ,ako tam ima po doberi uslovia za jivot bih ostanala i samo 6te idvam na ekzsurzii do bg
OBI4AI TOZI,KOITO KAZVA OBI4AI ME ,A NE TOZI ,KOITO KAZVA OBI4AM TE
Ako zavisi6e nasitina ot mene ne bih napusnala BG.no takiva sa sega vremenata 4e trqbva prosto 4ovek da otide nqkade da poba4ka za da izkara nqkoi lef.az bih napravila taka.za da moga da otgledam semeistvoto si.da mu dam tova koeto zaslujava.no posle est bih se varnala tuk,za6toto iskam da si ostana v moqta rodna strana![]()
"В живота пътища много и нито един не е лек,но най-трудният е пътят по който се става човек!!!"
Az bih oti6la samo za opredelen period ina4e nqma da q napusna
Първоначално написано от Ive70
Kogato re6i6 da napusne6 balgariq.
Parvo: 6te si namerila dobra rabota ili realizaciq
Vtoro: 6te si prinudena da napusne6 po red pri4ini koito ne mi se izbroqvat.
Treto: Sled kato se ustroi6 v druga darjava i jivota ti potragne(ako stane tova ne6to) 6te se za4udi6 da li da se varna ili da ostana i da se vra6tam za lqtoto da vidq nqkoi drug poznat ili semeistvo(kakto pravi sestra mi) ili da si sedq pri moeto semeistvo i da si jiveq jivota koito ve4e sam uredil
Zamislete se![]()
I don't thing ! I drink !!!
Litex & Metal Rulz !!!
Верни сме до Гроб!
E da ako se zamislim si prav,no za6to pak i ti ne se zamisli6?Kakvo bade6te 6te imame v Bg?Do kade misli6 4e 6te stignam nie sled kato taq darjava se razpada vse pove4e i pove4e.A sled vreme?Nali ot taq Bg ni6to nqma da e ostanalo?Tova ni e rodinata,znam,no ako prodaljavat taka politicite i v Evpropeiskiq i nikade drugade nqma da ni priemat!!!
Bih q napusnala,no znam 4e rano ili kasno pak 6te se varna.