- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- България загива
Ако останеш тук, има някакъв минимален шанс да научиш, че "шофьор" не се пише със "и", думата "образование" идва от "образовам", а не "образувам", това "педесе" явно е някакво съкращение от немски или английски PDS, или пък може би нова партия ПДС? Не знам, но определено не ми прозвуча на БЪЛГАРСКИ!Първоначално написано от istinata
Животът е прекрасен
ne sum v shveicaria pos obstveno jelanie,maika mi se ojeni za shveicarec i triabvashe da si izbera da ida s neia ili da ostana s bashta mi,ako ostana s bashta mi jivota mi shteshe da se prevurne v ad,zashtoto priatelkata mu me mrazi i go nastroiva sreshtu men,za tova mise naloji da se mahna.ako si mislish che se radvam che ne jiveia v Bulgaria jestoko se lujesh.ako kogato zavursha daskalo mi se otdade vuzmojnost da se pribera v bg i da ne mizerstvam tam,vednaga shte se pebera
TOVA NE SAM GO PISALA AZ A HORA S VISHAE OBRAZOVANIE NA KOITO SA IM KAZALI V BG CHE SA STARI ZA TAZI RABOTA KOQTO ISKAT I NEMOGAT DA GI NAEMAT, E SEGA TE JIVEQT V AMERIKA I Q RABOTQT SASHTATA TAZI RABOTA ZA STRAHOTNI PARI(NAROCNO NE SPOMENAVAM KAKVO RAVOTQT)
KAKVO OSHTE DA TI KAJA AZ SAM V SPAIN ZASHTOTO MAJA KOITO OBICHAME E TUK .....
Аз съм българче
Аз съм българче! Родих се
вчера. Днес съм стогодишно.
Уморих се, уморих се,
да съм бедно и излишно.
Аз съм българче! Което
е фатална орисия.
Всичко българско и родно
любя. Ако го открия.
Аз съм българче! Не нося
спомени за славно време.
Мога да крада, да прося,
всичко, дявол да ме вземе.
Аз съм българче! Не плашат
мене въшки, глисти, краста.
Нямам радости. Не плача.
Българче съм си. И баста!
Започнах да стягам багажа си и по
всичко изглежда, че се връщам в България. А защо се връщам - не
знам. Носталгия? Глупости!
Родината толкова отдавна е предадена, продадена и препродадена,
изобщо няма за какво да тъгувам.
Да ме чака някой? Никой не ме чака...само мама !!
С приятелите, с които бих искал да се видя в България, по-лесно ще
се срещнем в чужбина. А върна ли се в България - всичко,
което имам тук, там ще се превърне в мечти.
Ако е, за да посадя дръвче, и тук бих могъл, за природата мястото
няма значение. Ако е, за да запаля свещ, и тук бих могъл, за Бога
мястото няма значение. Някои се връщат
заради детските си спомени, за мене те са като сън на чужд човек.
Орехът, по който се катерех, е отсечен и изгорен, корените му са
изгнили. Свикнах със спокойствието, което излъчват хората тук, с яснотата на отношенията, с отговорността, която носи всеки пред другите и пред себе си.
Хаосът у нас просто ще ме подлуди, няма да издържа на очакването, че всеки момент ще ми
спрат водата или тока, няма да гледам дали залязва слънцето, когато
ми казват ”Добро утро”, не, и седмица няма да оцелея в общество, което
не е изградено върху разума, а върху инстинктите.
Може би съм убиец, който се връща на местопрестъплението, толкова
много време убих в България? Или риба, която плува срещу течението,
за да хвърли хайвера си и умре? Или растение, което вирее само при
нашия микроклимат? Защо се връщам?
Ай ем българче. Обичам
наште маунтинс зелени.
Българче да се наричам -
ит из фърстли джой фор мене.
Ай ем българче. Фром Кричим.
Днес ай лив ин Саут Дакота.
Тук май мадър енд май чичо
правят мъни в бизнес готин.
С ТИРА-а чичов отпътувах
на петнайсет, сиреч - фифтийн.
Моят чичо с гърлс търгува,
мадър бачка в клуб фор стриптийз.
Бът ай българче оставам,
по душа, сърце енд боди.
Невър няма да забравя
брадърс Кирил и Методи.
Май народ из вери древен!
Май народ из вери твърд!
Ай ем българче. Форевър.
Чак до финиш ъф ъ уърлд.
emi az jiveia v bg po to4no dimitrovgrad i kolkoto i da e bedna darjavata tia si e nasha i triabva da ia obichame BG 4ever
Az dogodina su6to bye bye i v 4ujbina, oba4e samo za 1 godina. Oba4e vutre6no se nadqvam da ostana tam zavinagi, 6toto tuka v BG-to trqbva da si mnoo inat da turpi6 toz tormoz. Oba4e si gradq tuka jivota, za6toto mnogo mi se 6te da si ostana v mu6ti zavinagi. Ako tuka si namerq dohodna rabota, koqto da ne e nezakonna, izob6to misulna za emigraciq nqma da mi mine prez glavata. 6toto tuka samo ima takava planina, kato Rodopite, samo tuka kudeto i da otide6 na gosti, vse 6ti e veselo, 6toto si sred "svoi". I samo tuka vsi4ki te razbirat, kato govori6 na bulgarski![]()
Помни, че си уникален!!! Както и всички останали.
Тука си седя и няма да мърдам, тва в чужбина е мизерия. Тука е купона приятелите и всичко. Мога да ви чета тука лекциии два часа ама кат знам че никой няма да ги прочете ще си остана с тия два реда.
Ako 6te ostavame v Bulgaria,a az mislq taka da napravq adski mnogo ne6ta trqbva da se promenqt! nemoje prosto da si q obi4ame takava mizerstva6ta.. da ne 4akame rodinata da se pogriji za nas,a nie da se pogrijim za neq! Kogato obi4a6 ne6to se starae6 to da e dobre i te e grija za nego! a kogato ima nqkakuv problem nie ni6to ne pravim i se primirqvame sus nego i sled vreme stava fakt i posle vsi4ko se povtarq...i posle 6to..emi zatova
Beat The Bastards!!!
Който не иска тука да се маха, Прав му път. Само да не се окаже, че вместо да си реализирате псевдо-мечтите ще миете чинии и кенефи.
Щом сте некадърни и тука не може да се оправите там направо ще "преуспеете" аз да ви кажа.
Death gotta be easy, 'cause life is hard
Ами да няма да има България, обаче това не зависи от хората, а от управниците ни. Някога задавали ли сте си въпроса, защо толкова хора заминават в чужбина. Отговора е прост. Докато тука ние се примиряваме с глупостта на някои хора и тяхното своеволие, другите държави се развиват. И защо на хората, на които им изпадне възможността да се развиват заедно с другите държави да не го направят? Попринцип нали знаете света се крепи на балъците. Така че едни се измъкват в чужбина, едни остават. Познай кои остават.
Братле колко си зле не знаеш просто! Мислиш ли че е толкова лесно всичко...идея си нямаш какво е...какви кенефи какви 5 лева? Първо въпроса не се опира до това какво искаш! Никой не ти поднася тепсия с листчена с имена а държави да си избереш къде искаш да живееш! Отиваш там където животът те ПРИНУЖДАВА по една или друга причина! Другото което е относно псевдо мечтите...защо си мислиш че не можеш да ги реализираш...устата ти е много голяма но с труд всичко и на всякъде можеш да постигнеш! Колкото до кенефите и чиниите, не можеш да отидеш и да очакваш да те направат президент на фирма на втория ден! Все от някъде се почва...дали ако в България не си връзкар нема да миеш чинии и кенефи! Само дето там щи дават нормални пари! Срамен труд няма! И пак ще се върна от там дето почнах...не отиваш там където искаш а там където живота те принуди...знаеш ли колко много ама наистина много неща могат да те принудят да заминеш...не казвам някой да ти упре пистолет в главата....винаги можеш да останеш тука въпроса е "А после какво?" Между България и другите страни няма кой знае каква разлика..хората били такива онова си било незнам си какво...свиква се! Просто там можеш да си спестиш някой много кофти неща които тука са ежедневие! Аз съм един от тези хора които бяха принудени да заминат....сега съм си тука за ваканцията и да ти кажа не ми се връща хич, но знам че трябваПървоначално написано от Sportexz
няма да се впускам в подробности просто се чувствам ужасно при мисълта....но пак съм оптимист стискам зъби и знам че ако остана тук няма да ми е кой знае колко по-добре...ако не в едни в други отношения! Ако там ми е кофти за нещо, тука ше ми е добре, но ще ми е кофти за друго. Просто наложи ли ти се да взимаш подобни решения за заминаване и да обмисляш какво да правиш и къде да го направиш животът ти се превръща в мини адче!! И така не говорете с такава лекота и особено ако сте неподготвени....звучи тъпо!! Някой неща трябва да ти се стоварят на главата за да ги осъзнаеш!
Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!
ZNAETE LI ........ I MOITA MAIKA E V 4UJBINA.RABOTI ISKARVA PARI JIVEEM DOBRE,NO TOVA JIVOT LI E? DA SI DALE4 OT RODINATA DA NQMA6 NIKOI BLIZUK DO TEB...DA NE SI V RODNATA SI ISTRANA A DA SE SKITA6 NEMIL-NEDRAG !!! SLADKI LI SA PARITE IZKARANI DALE4 OT RODINATA ?MOLQ VI AKO IMA NQKOI OSTANAL PATRIOT V BULGARIQ NEKA DA PI6E![]()
Az sym zdravo zad rodinata si dori i da trqbva da jiveq na ulicata.Nqma nishto po milo ot Bylgariq.A vie egoistite koito si gledate sobstvenie kef i interes a ne tezi na dyrjavata ste mnogo zabludeni i typi OVCI-da tochno taka.Shtoto gledate luksa pred tova da vi topli blagorodnoto chuvstvo che ste v rodinata si-vasheto ognishte.Ne vi li topli misylta da se narechete istinski bylgarin.Nikyde nqma po hubava priroda i usloviq ot Bylgariq.Zashto se zablujdavate che shtom ste TAM shte kapat pari ot nebeto.TAM vinagi shte ste chernata ovca predala sobstvenata si strana lakomna za pari.Vinagi shte ste outsider dori i da se sysipete ot rabota.Ami kajete ima li po blagozvuchen ezik ot bylgarskiq?Mislq che ako naistina ne ste zatynali zdravo shte otgovorite pravilnoto.Pove4e nqma da govorq zashtoto ste neblagodarnici
ami i az sam v druga darjava v belgiq sam na 14 godini sam i doidoh na 9 godini bashta mi parvo doide poosle maika mi i posle az doidohno mi e adski gadno zashtoto sichkite mi priqteli sa v bg i sicko gotino e tam diskoteki ala bala obache problema e che ako se varna da ucha v bg nqma da imam pochti nikakvo badeshte tam v bg shte zimam zaplata aide da kajeme 500 leva na mesec a tuka po 2000 Evro idvam si za sqka vakanciq v bg no vse pak BALGARIQ E KRASIVA S PRIRODATA MESTOPOLOJENIQTA MORETO I TAM DA SI SI NAVAKANCIQ RABOTI V DRUGA DARJAVA POSLE SE VARNI I SI RAZPILEI PARITE NA VOLQ...
Tu resteras toi mon amour,le seul,l'unique merveilleuse lumiere dans mon coeur qui ne s'eteindra jamais...
Кво благородно чувство бе!???Как ще стопли то човека зъзнещ в неква дупка наречена апартамент?Как ще стопли то ученика в студената класн стая!?МИ ДА!И аз искам чужбина.И аз немога повече да търпя!Не си мисли,че съм материалистка.Хиляди пъти съм казвала,че парите нямат значение!За мен има значение децата ми да не плачат от глад,да не се срамуват за това,че носят дрехи втора употреба!Първоначално написано от CRaZy_IKT
Омръзна ми да ми смърди на каруци,да ме гледат на кръв само защото съм изкара добра оценка,да ме мразят само заради новя панталон или шнола дори!!!Омръзна ми да ми подсвирват циганите по пътя за училище!Омръзна ми тъпата здравна каса да си измисля 100тици абсурдни програми и "задължения" на лекаря само ,за да имат кой да глобят!Писна ми да въвеждам някакви тъпи програми,пациентски листи и т.н щото майка ми горката не е виждала PC от както се е родила,ама ги карат,за да ни глобят накрая 1000лв и да ни изхвърлят на улицата.Омръзна ми циганите да пребиват хората и да останат ненаказани.Още ми е жал за онзи професор!Лошо ми става като видя вестникаря да тъне в мизерия.Той замина за Италия между другото!Да проси.Щото там и да проси повече пари ще изкара от тук!!!!!!!!Моля ви не ми говорете за патриотизъм,когато четиричленно семейство живее в кола защото пак са решили да съкратят някой.Вижте какво е мизерия!Почувствайте я и тогава ми говорете,че сме били овци!!!!!!!!!!!!!!
Здравей! Отправям ти покана!
> Каня те да се присъединиш в отбора на ОПТИМИСТИТЕ
> Това сме ние българите, решени да променим България!!!
> Това писмо го тествам за сефте! Ама въпреки това молбата ми към тебе е да го изпратиш на още двама трима и кой знае какъв резултат може да се получи след време!!!
> Ела и се присъедини към новата България!!!
> ЗА ДА МОЖЕМ СЛЕД ГОДИНИ ДА ВЛЕЗНЕМ В ЕВРОПАТА ПРЕЗ ЦЕНТРАЛНИЯ ВХОД С ВДИГНАТА ГЛАВА!!!
> А НЕ КАТО СЕГА ....... ЗАДНЕШКАТА!!!!!
>
> КАК ЩЕ СЕ РАЗВИВА ДЪРЖАВАТА
>
> ЗАВИСИ И ОТ ТЕБ !!!!!!!!
>
> предай нататък (@_@) в името на надеждата !!!
naistina...no da ti kaja 4estno pri pove4eto xora opravdanie e tova 4e nqmat pari i iskat iskarat s nekvi si 200-300 lv pove4e ....no ne se zaminslqt za semeistvoto i nai ve4e za 4e napyskat celiq si jivot i zapo4vat edin po gaden....![]()
АЛООООО, ГОСПОДИН ЧЕРНОГЛЕДИЯ ГОСТ, НЕ ТАКА БЕ ЧОВЕК!!!Първоначално написано от BG_NATIONALIST
Я ПО-ВЕДРО !!!![]()
![]()
Деца, вместо да се вайкате, подкрепете Бамзе!![]()
Живейте си живота, не го преживявайте
Не се ядосвайте за глупости !
Aз отдавна съм го подкрепил!Първоначално написано от Akira
![]()
Az su6to ne doidoh po sobstveno jelqnie,a zaradi na6te,emi napuskame Bulgaria zaradi tva 4e upravlenieto i e mn lo6o,prevurna se v darjava koqto ne ni dava nikakvi vazmojnosti za realizaciq na nas mladoto pokolenie,i ne samo na nas,ima hora koito sa s obrazovanie na advokati,lekari,napusnali bg i sq v 4ujbina 4istqt ku6ti,tva e Ograbiha Bulgaria,bulgarite zapo4naha da se mrazqt vse pove4e i pove4e,stanahme edin narod uzlobql i vseki gleda kak da precaka drugiq....
![]()
DoKaTo PoVeChEtO sTe Mi PrOtIvNi ShTe ZnAm CHe IMaM dObAr VkUs !
Trudno e bratq da se jivee mejdu glupci nerazbrani![]()
еми България малко по малко става Лаинаристан така че не се и учудвам но при първия военен конфликт отивам и умирам за нея
Е не, мн тъпи парчета сте. След 10 години като сами се издържате ще ви се отворят очите. Сега няма дори кво да се спори с някои от вас защото ваште ви издържат и ви изглежда много лесно като не зависи от вас нищо.
Ще патите по-нататък ако се опитвате да работите в България, сами ще видите.
Ми направи така,че да се оправи страната!Като избягаш нищо няма да се оправи.Нито ще си щастлива далеч от родината си, нито ще прокопсаш много!За да успееш по целия свят трябва да почнеш от 0.Да не си мислиш ,че като идеш в чужбина веднага ще заживееш в една уютна къща,ще имаш милиони и ще живееш перфектно?Това ,което ще направиш за да ти е по-добър живота в чужбина можеш да го направиш и тук!Но теб и другите като теб ви мързи и ви е страх,предпочитате по-лекото съпротивление.Първоначално написано от Bloody_Tear
Прав ви път.Честно казано на никой не му трябват страхливи мързели тук.
Предлагам да идеш в швеция да те опне некой негър да плачеш за България после.тогава каруците ще ти се струваткато нещо прекрасно.
доста стара тема,модераторите да се погрижат![]()
Първоначално написано от comics