po princip tova opredelenie nai-dobur priqtel ne e ednoznachno. trqbva purvo da si naqsno kakvo vlagash v tova. nai-dobriq ti priqtel moje da ne e choveka, s koito nai-chesto se vijdash ili s kogoto nai-chesto izlizash. Spored men tova trqbva da e chovek, na koito mojesh da se doverish vinagi i si siguren che nqma da te predade.

do skoro misleh che imam takiva priqteli. obache se okaza che na mnogo ot tqh prosto ne im puka. sega moga spokoino da kaja che dvama ot tqh mi ostanaha priqteli. ne iskam da gi opredelqm kato nai-dobri. priqtelite ne se delqt na dobri i loshi. prosto tezi hora sa mi adski blizki i mnogo gi obicham.

imam i nai-dobra priqtelka. na neq sum kazval vsichko i shte prodalja da go pravq. znam che i neq mnogo obicham i che moga da i se doverq vinagi.

drugi priqteli nqmam. ima hora, s koito se poznavam i koito se sreshtam ot vreme na vreme, no povecheto ot tqh ne zaslujavat priznanieto 'priqtel'. nqkoi ot tqh me predadoha, kogato imah nujda ot tqh. drugi s povedenieto si pokazaha che vse edno me nqma.

ne e vajno kolichestvoto, a kachestvoto...