- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Против чалгата (осем довода против тая помия)!!!
С тази тема не искам да се карам с никой, а просто искам да ви покажа, че поп-фолка не е много качествена музика, и искам да чуя вашено мнение по въпроса.
Очаквам да се апази добрият тон, и да бъде отговаряно по културен начин, без заяждане и по възможност - по-изчерпателно.
1. Текстовете на пестие в поп-фолка са на ниво разговорната реч. А по принцип, музикалните текстове трябва да са поетични и възвишени. А и езказът е доста опростен.
2. Темите, засегнати от текстовете са едни и същи - или любов или изневяра - трето положение няма! Защо само с това се изчерпват? Защо не пеят за по-възвишени неща???
3. Начинът на пеене: тези извивки на гласа направо дразнят ухото. А като се прибави към това и липсата на гласови данни у 90% от певиците, нещата стават плачевни.
4. Аранжиментите са повече от аматьорски - нещо като хармонично тракане, комбинирано с йоника!!!
5. Всички мелодии в поп-фолка са изплагиатствани - правата не са откупени, а са буквално откраднати!!!
6. Външен вид: няма да се занимавам с дрехите им, които комбинират всички взаимно най-несъчетаващи се цветове. Ще коментирам това, че всички до една ходят с многоцветен и ярък грим, поставен по доста нехармоничния начин. А за капак на всичко - силикон!!! Сякаш първото и най-важно нещо за една чалгарка е да има голям бюст и неестествено огромни устни! Защо изобщо е този култ към синтетичната красота???
7. Видео-клиповете: освен да снимат гърдите и устните, друго не показват. Това се парви с цел отвличане вниманието на зрителя - така човек забравя да мисли за песента, а се заглежда по формие на дадената изпълнителка, и качеството на музиката остава на заден план.
8. Интелекта на певиците: няколко пъти във телевизионната игра "Вот на доверие" са канили чалга/поп-фолк-певици и всички виждат, че не са много интелигентни. Спомнете си например Бони - тя само на тото играеше. Тая седмица пък имаше една друга - Елена Паришева. Тя освен да се подиграваше на другото момиче за малкия й бюст, друго не правеше!!! Това не мисля, че е нормално поведение.
Cut me free
bleed whit me
oh, no
one by one
we will fall
down down
mdaaaaaaaaaaaaaaaaaa![]()
Nikoga ne e kusno da napravish na mrusnika mrusno kolkoto po-kusno tolkva po-mrusno
mda.tva e mnogo vqrnoПървоначално написано от MadMaster
Любовта е най-висшата степен на омразата
Уууууу за чагата.Мразя я тая циганска музика !![]()
1. Текстовете на пестие в поп-фолка са на ниво разговорната реч. А по принцип, музикалните текстове трябва да са поетични и възвишени. А и езказът е доста опростен. ---това може донякаде да е така,но рапа да не е по различен само глупости,един възрастен неможе да слуша вулгарностти,докато чалга може!!!
2. Темите, засегнати от текстовете са едни и същи - или любов или изневяра - трето положение няма! Защо само с това се изчерпват? Защо не пеят за по-възвишени неща???---е има и изклучения в текстовете,но за какво да пеят още,както пее некой рапър еди си с кой се ебах... мисля че е просташко,а и незнам защо тази тема е тук,като се има впредвид че много хора слушат "ТАЗИ ПОМИЯ" КАКТО тия нарече,неможе всеки да слуша техно,рап,метъл и т.н
3. Начинът на пеене: тези извивки на гласа направо дразнят ухото. А като се прибави към това и липсата на гласови данни у 90% от певиците, нещата стават плачевни. ---е не всеки има този глас не всеки има този талант на тези извивки,а и някой поп фолк певици имат много готин глас ,даже могат да си го променят,а някои рапър това го немове...
4. Аранжиментите са повече от аматьорски - нещо като хармонично тракане, комбинирано с йоника!!! ----за това съм съгласна,но няма лошо
5. Всички мелодии в поп-фолка са изплагиатствани - правата не са откупени, а са буквално откраднати!!! ---така е ,но не всеки може да слуша грацки ,сръбски и т.н и му е по добре на БГ да я слуша да чуе самият смисал
6. Външен вид: няма да се занимавам с дрехите им, които комбинират всички взаимно най-несъчетаващи се цветове. Ще коментирам това, че всички до една ходят с многоцветен и ярък грим, поставен по доста нехармоничния начин. А за капак на всичко - силикон!!! Сякаш първото и най-важно нещо за една чалгарка е да има голям бюст и неестествено огромни устни! Защо изобщо е този култ към синтетичната красота??? ---за силикона и прекалено изкуственият вид също те подкрепям,но някой металист или еди си к`ъв да няма по добър външен вид,даже напротив има плачевен и отблъскващ
7. Видео-клиповете: освен да снимат гърдите и устните, друго не показват. Това се парви с цел отвличане вниманието на зрителя - така човек забравя да мисли за песента, а се заглежда по формие на дадената изпълнителка, и качеството на музиката остава на заден план. --- ми миличък/миличка това е целта
8. Интелекта на певиците: няколко пъти във телевизионната игра "Вот на доверие" са канили чалга/поп-фолк-певици и всички виждат, че не са много интелигентни. Спомнете си например Бони - тя само на тото играеше. Тая седмица пък имаше една друга - Елена Паришева. Тя освен да се подиграваше на другото момиче за малкия й бюст, друго не правеше!!! Това не мисля, че е нормално поведение.----е то като че ли са умни и останалите -устата ,Мишо,100 кила или там още кви беха,то никоя звезда няма интелект ако се замислиш повече,всички са простовати с малки изключения,но все па да се уточня не слушам само фолк,но и не го мразя.Но не помасям откачена музика,дето от нея после ме боли главатааЕ дано не сам те засегнала с нещо
![]()
samo chalga, ti ne oproverga dovodite, samo zatvyrdi mnenieto 4e tova
ne e muzika, a e industriq i ni6to ne struva
izmykva6 se prez cqloto vreme s rapa....mnool umno
ne pravq razlika m/u rap i 4alga, peqt se ednakvi gluposti, samo v razli4ni ritmi, i ednite peqt za l7bov, drugite peqt za e*ane
no ob6to vzeto se gluposti, i ni6to smisleno
a 8te dovoda sa super to4ni i ne mislq 4e 6te se nameri nqkoi koito da gi oprovergae
chlagata sux
Give me your best shot motherfucker!
a moje mi da mi qdesh kyra a ?
kato neti haresva nikoi ne_te kara da q slusha6!
tova moje da si printne6 i da si izburshesh gyza!
vseki ima pravo da slusha kakvoto si iska!
az nesu6am metal no nekazvam da ne se slusha nali?
: AMG Corporation
::
govori za temi kato ubiistva i tempodobni.ne6ta koito valnuvat svetaПървоначално написано от Murderdoll
pone az taka go shva6tam
AMG-to donqkade si prav,kato na nqkoi ne mu haresva dadena muzika na drug mu dopada,zatova li 6te sporite na nqkoi ne mu dopada 4algata a na drugi metal,tehno,klasika i t.n... taka 4e za6to sporite v tazi taka da se kaji bezmislena tema,koi kvoto si mu e kef 6te slu6a))
Opitvam se da ne mislq,
no tvoqta celuvka dqvolski mi Lipsva
Obi4am te tova boli,
obi4am te vsi4ko e salzi
no znai,4e poslednata salza
6te kapne ot tvoite o4i
za6toto bez da znae6
OBI4A6 me i TI!!!
И аз съм на тоя принцип. Никога не определям хората според стила музика, който слушат и харесват. Всеки си има собствено мнение. Аз съм все покрай върли чалгаджии, но не слушам. Не ме бърка факта. Иначе има нещо вярно в това, което казваш. Обаче не мога да съдя.Първоначално написано от Iliqn4eto
![]()
Life is a series of rooms. What really matters is with whom you're stuck with in one.
циганска музика ! ! !![]()
![]()
![]()
който е от село да си я слуша, по-умен няма да стане...
то отдавна не е тайна че чалгата си е долнопробна музика - кой спори?
Но аз съм на мнение че всеки има право да слуша каквото си иска, ние нямаме право да му налагаме мнението си.
Аз не си падам по чалгата, но щом нивото на развитие на някои хора я приема - ми да си слушат със здраве!
MadMaster изрично помоли да се въздържим от обиди в тази тема, нека спазваме това желание!
Животът е прекрасен
ami ne iskam da obidq nikoi ili da za6titq drug... kazvam samo 4e i pop-folka si e stil i edni go haresvat drugi ne...
Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...
MadMaster pozdravqvam te! Adski vqrni ne6ta sa tova! Dolu 4algata!
ВИЖ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА!!!
Никога не оставяй страхът да удариш топката да те лиши от удоволствието от играта!
AZIS E GLIS!
Sega gledah Gore6to po NTV i vidiah purvia klip na Gloria! E niamam dumi!
Cialata 4alga smurdi!Si4ki izpulniteli sa ot selata, nito tekstovete sa tehni , nito muzikata, a kostium4etata si gi razmeniat! E kade e tvor4estvoto?!![]()
abe pravi ste ! a to sa i edni kostium4eta...mani se ! taq gergana naprimer mnou zle ! nekfi kysi kra4ka otpusnat zadnik... lele tragi-komediq !![]()
Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...
Ама че гнусотия е тази чалга!не знам какво повече да кажа...Абе тея
гледат ли си клиповете, преди да ги пуснат по телевизията
Еми що не дадеш 8 примера що музиката дето ти я слушаш е по-добра. Мога да ти кажа, че аз съм всестранно развит музикално - имам мноо рап, чалга, рок, балади, габа, техно поп и т.н. Ама на купоните слушаме само чалгарийник, щото е най - "секс", ако мога така да се изразя. Примерно танцуваш с неква мацка чалга - кючеци, търкате се, после едно блусче и аре... А кво - примерно с гаджето ще застанете един срещу друг и ще почнете да рапирате на некъв купон или пък да "метълирате"? Имам приятели - метъли, рапъри, чалгари и извода е, че чалгата е най - купонджийска, не ти трябва да си предрусал, (не че не може), да си се омазал с боя и т.н. А за дрехите - еми най-секси са чалгарките, не е ли така - къси поли, големи цици, въртят гъзове...
"This is the end my beautiful friend
this is the end my ONLY friend...
...all the children are insane."
Ей мърли, престанете да пишете на маймуница и с цветни букви, щото дразните!
И освен това някой може ли да отрече ,че Азис, Деси Слава, Софи Маринова, Глория, Ивана и някои други имат ПЕРФЕКТНИ гласове?
Леле, ей ся гледах малко от концерта на Деси и Азис. Ужасссс!!! Тука подкрепям с 3 ръце идеята, че някой се облича зле - АЗИС. БРРРР тва беше ужассссссссс. Само за протокола - горе писах че чалгарките се обличат добре - имах предвид момичетата слушащи чалга. А колкото до новия им албум - нещо нещо куца. Определено не е тва което треаше да бъде. Малиииииииии
emi to azis se obli4a nai bezfkusno ot vsi4ki.awe 4algata e OTVRAT
HI Ami az iskam da kaja 4e ne slusham predimno 4alga, otvreme navreme oba4e si puskam niakoi pesni4ki i e istina 4e bez 4alga partito ne varvi, dam , osven tova se razviva i ne e tolkova selska kakto predi, a toia SHIBANIAK koito e otvoril temata-da go eba v kosmatia metalski gaz!!! palen bokluk si be, ne mojesh da promenish mnenieto na nikoi s dovodite si, lainar..ebi se v gyza slushai tam kvoto si iskash i ne se za nimavai, zashtoto sam sigoren 4e taino ia slushash , kopelence ebano!! da TI EBA PUTKATA SELSKA ,,, :P :P :P :P :P
Не искам да обидя никой с това, което ще кажа, но ми се струва, че темата няма смисъл.
Тези, които случат чалга нигой никога няма да ги убеди, че това е "тъпа селска помия" и те ще продължават да си се кефят и на музиката, и на певиците и на Азис, и на всичко останало покрай чалгата.
А пък тия дето мразят чалга всичките доказателства за тъпотат й си ги знаят и най-много пак да се наредят едни звучни псувни...
![]()
Помнете, че човек не се определя по това какво слуша, как се облича и всякакви такива външни белези.
Само за протокола ще отбележа, че аз случам абсолютно всякаква музика. В момента в плейлистата ми има песни на R.E.M., Azis, Grafa, Goran Bregovich, Toni Braxton i Esil Duran.
Абсолютна мешаница, ама от това, че се кефя на някоя безсмислена чалгийка не съм затъпяла, както не съм поумняла особено от някоя друга по смислена песен.
Две точки във безкрайността
сред хорския безброй-
там някъде се движи тя,
а там се движи той...