.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 36 от общо 36
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от nar
    a na men mi interesno,poznavate li takiva hora koito se pribrali v bg sled kato zhivqli v 4uzhbina prez dalgo vreme?dovolni li sa ili ne sa dovolni?pri nas v rusiq ima mnogo hora,koito se varnaha,za6toto tuk sa bili dosta izvestni,naprimer poznavam takiva muzikanti,a zad granicata nikoi ne se interesuval ot tqh.ima i drugi,koito uspqli da napravqt nqkakav biznes tam i predpo4itat da zhiveqt na 2 strani.mnogo mi haresva poslednoto.
    Da,dosta hora poznavam,koito sa se vurnali v Bulgariq

Град
    Варна
    В чужбина... има само пари... и по нова технология.. нищо др... Там го няма семейството ти.. няма ги приятелите ти... няма ги.. нещата, малките неща с които от малък си израснал.. там няма почти нищо.. за един чужденец...
    Бих заминала.. само за да поработя малко... и пак ще се върна... защото България.. не може да ти предложи само работа.. вярно.. това е мн... но къде в чужбина ще намериш природа като тази в родината.. къде в чужбина.. ще намериш.. местата на които толкова мн сте се забавлявали с приятелите... къде в чужбина ще намериш... родната си къща... пълна с най важните.. хора в твоя живот?????
    Накратко това което се опитвам да кажа.. е че чужбина може да ти даде само пари... нищо др...
    is my religion

Цитирай Първоначално написано от #Gravity Of Love#
    В чужбина... има само пари... и по нова технология.. нищо др... Там го няма семейството ти..
    Грешиш...много хора са със семействата си в чужбина...верно,че България е нашата родина,но за съжаление в България младите нямат перспектива...
    И незнам другите на какво мнение са,но лично аз не смятам,че чужбина ти дава само пари...чужбина ти дава реализация,дава ти един по-добър живот,един по-спокоен живот,който в България на този етап неможем да получим,за съжаление...
    A qui

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Erica
    В чужбина... има само пари... и по нова технология.. нищо др... Там го няма семейството ти..
    Грешиш...много хора са със семействата си в чужбина...верно,че България е нашата родина,но за съжаление в България младите нямат перспектива...
    И незнам другите на какво мнение са,но лично аз не смятам,че чужбина ти дава само пари...чужбина ти дава реализация,дава ти един по-добър живот,един по-спокоен живот,който в България на този етап неможем да получим,за съжаление...
    Кога си напуснал/а България?
    И като казваш чужбина,разсъжденията важат ли ти за Конго?

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Цитирай Първоначално написано от Erica
    Кога си напуснал/а България?
    И като казваш чужбина,разсъжденията важат ли ти за Конго?
    От достатъчно време,не съм в Бг,за да успея да усетя разликата...
    Не не включвам Конго,за там нямам информация
    A qui

Guest
    не действително ми е интересно на колко си бил акато си напуснала България...

Не съм от сто години извън България .Напуснах България преди около половин година На 21 години съм и живея в Тенерифе.
    Татко е тук в Тенерифе от няколко години (общо взето той е цял живот гурбетчия).Сега в момента сме тук цялото семейство...и мога да твърдя,че ни харесва.Ето я и моята история.
    Още преди татко искаше да ни вземе цялото семейство при себе си.Аз лично много се дърпах,неисках и да чуя да напусна България.Идвах тук (в Тенерифе) на почивка,но за постоянно неисках и да чуя Все имах някаква надежда,че България,ще се оправи...,но уви...
    Извинявай,но за мен не е нормално заплатите да си седят същите,а всичко друго да се вдига.Не е нормално да има толкова много хора,които се чудят как да свържат двата края...,а същевременно управниците ни да си живуркат...и да си водят семействата на какви ли не екзкурзии и причие...
    Аз съм от Търговище и не ми беше приятно като излзяза да чувам повече турска реч отколкото българска (не съм ръсистка,но все пак),и турците да претендират,че ние трябва да им знаем езика...извинявам се ама не...все пак това е България
    Яд ме е,че държавата ни загива...,а има природа,за която всички биха ни завидели...и какво правим...от Рай...създаваме...Ад
    Има и много други неща,които за мен не са нормални...но няма смисъл да ги споменавам...
    За това реших да се махна от България,да изляза и да видя навън как е.И да...тук ми хареса,тук съм спокойна Може би гледам по този начин на нещата,защото,дойдох на готово, не ми се е налагало да се лутам...все пак дойдох при семейството си...незнам.....На този етап животът тук ми допада повече отколкото в България...
    Да България ми липсва,липсват ми приятелите ми,липсват ми много неща...,но на този етап аз не виждам какво може да постигне човек там...,затова си избрах този път
    Но както казах и преди,това си е лично мое мнение...моята гледна точка за нещата е такава... Всеки има право на избор...моят избор е този...
    Боли ме,че трябва да търся реализация в друга държава с друг език...,но щом се налага...,а ако трябва да бъда честна понякога се чувствах чужденка в собствената си държава...
    Ще се радвам един ден България да се оправи,но така като гледам...скоро няма да стане...Докато управата ни не стъпи здраво на земята...

Е това е от мен,може да е малко объркано...и ако е така се извинявам предварително.
    И пак казвам с риск да се повторя,не задължавам никой да мисли като мен,да се съгласява с мен и т.н.,това е моята гледна точка за нещата...Но много ме е яд на заучените фрази "Чужбина дава само пари,там няма живот" и ала бала...
    A qui

zaslujava si zashtoto tuka imash mn pove4e shansove za realizatzia ako u4ish i rabotish usurdno.tova deto razpraviate 4e si ostavash 4ujdenetz izobshto ne e viarno pone za miastoto kudeto sum az - Italia. a i za prioradata 4e v bg bila nai krasiva..... tova pak ne vaji...prosto niama druga priroda kato tazi na italia.prosto obi4am rodinata si no mrazia durjavata zashtoto spored men dori i da se vunra v bg sled kato sum zavurshil universitet tuk shte imam mn po golemi vuzmojnosti no shte vidia dali shte iskam da se vurna.... za sega tuk mi haresva mn pove4e edinstvenoto koeto mi lipsva sa priatelite i gadjeto mi (semeistvoto mi e tuk)
    M2O Musica allo stato puro!

Guest
    zradiete...i az sam dosta vreme po 4yjbina...i na men mi omrazna ve4e...v greece biah..v italia..i sega v germany! mije na niakoi da my se iska takav jivot no ne i az...koito ima msn [meroulaki@hotmail.de] i v skype deutschland meroulaki...ako niakoi iska da si pogovori s men moje da me nameri na tozi e-mail meroulaki@hotmail.de lek i priaten den na vsi4ki....merilina

Супер фен Аватара на mon4eto
    Град
    София,Лозенец:)
    Est 4e si zaslujava i pita6 TAm jivota e mnogo po dobar ot koqto i strana da go pogledne6

Guest

отиди и се върни

живял сам в чужбина достатачно за да имам всички материални неща от които имам нужда (не които искам а от които имам нужда =]) и мога да кажа че няма как да обикнеш родината ако не си я напускал и устроил на друго място и да откриеш че там имаш всичко което тук си нямал но знаеш че не ти е родина че ги няма приятелите от блока, и тогава откриваш какъв патриот си.

не е лошо да идеш в чужбина и да видиш, но като "озрееш" да се върнеш.

и на края за многото с думите "нямам бъдеще в BG"- да нямате бъдеще ако сте мързеливи и ограничени и ако се замислите с какво можете да олесните живота си тук (за предпочитане легално) и ще намерите и бъдеще и пари..... В крайна сметка държавата избираме ние от тези сред нас и ако не смятате че тези сред вас са добри пробвайте вие а не се оплаквайте и бягате като мишки от пожар.....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си