- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Рекламите за алкохол и децата
Как смятате? Влияят ли по някакъв начин рекламите на малчуганите и в каква посока.
Мисля, че всички ще се съгласят с мен, че е в отрицателна посока!
И все пак какво е вашето мнение по въпроса!
ALL I EVER WANTED,ALL I EVER NEEDED IS HERE IN MY ARMS!WORDS ARE VERY UNNECESSARY THEY CAN ONLY DO HARM!
Suglasna sum s teb.Mislq 4e tezi reklami ne sa osobeno podxodq6ti ama nali uj sa zabraneni za pod 18 /vupreki 4e nikoi ne go spazva/.
Еми и аз мисля,че им влияят зле,защото и аз съм виждала някви 1-2 клас пият,пушат...абее
Мнението ми по тоя въпрос е, че в зависимост от това как рекламират даден продукт може да влияе по различен начин на хлапетата. Нормално е като ми изпраскат некав див купон на рекламата и покажат накрая водка Мери Джейн и те чаветата купон видели водката видели и веднага налитат да близват от алкохола това е нормално...
i koe mu e strannoto nali celta na reklamata e da uveli4awa broia na klientite na daden produkt s cel uveli4avane na prihodite![]()
![]()
suglasen ma mi se struva 4e taq tema ne e za tuka ! do kolkoto sum i fanal smisulut
Az kato bqh malka nqma6e reklami izob6to, oba4e nqma6e i 1-2 klas deto da pu6at da piqt i da psuvat. A sega ima i dvete. Pravete si izvodite.
Помни, че си уникален!!! Както и всички останали.
Bimper-ska, едва ли си толкова възрастна, за да твърдиш, че "по твое време" е нямало реклами![]()
![]()
Дори още през 60-те години на миналия век нарастването на рекламните инвестиции доказват икономическото значение на рекламата, търсен е отговора на 2 много важни въпроса - рентабилността и ефективността на рекламата.
Целта на рекламата е да изпраща търговско продажно послание свързано с целева група, което води към продажба.
Целите на рекламата се основават на точни сведения - проучвания на пазара и на търговските мотиви. Установяват се измерителни единици чрез, които да се регистрира рекламно въздействие преди и след рекламирането да се измерват елементите на осведоменост. Методиката, която трябва да бъде използвана в един момент трябва да се установи след формирането на целите, следователно основните елементи на една рекламна цел са: специфична комуникационна система, ограничена по обхват, адресирано към предварително набелязана група лица, за определен период от време.
Рекламата може да бъде под всякаква форма, да речем рекламата по телевизията (най-широко разпространената и най-скъпа реклама), по радиостанциите, вестниците, списанията, билбордовете и още много други източници, да не забравяме и интернет. Както споменах рекламата се създава главно за да обхване определена целева група (потенциални клиенти) и не виждам какво въздействие може да има върху мен (примерно), ако аз не се интересува от рекламирания продукт/услуга. Едва ли тези деца 1, 2, 5...клас са пропушили и пропили, защото са видяли някъде реклама на алкохол или цигари. Висчко е въпрос до средата, в която са: училище, приятели, семейство. Повечето почват да пият и пушат, защото с това си мислят, че изтъкват пред останалите и са големи "гъзари" (а това време отдавна отмина). Това е моята гледна точка по въпроса, някои могат да се съгласят, други не, но в спора се ражда истината...![]()
Ами те ракламите могат и да имат някакво въздействие.Но не на малките деца,а на по-големите..да речем на мен :P .Те попринцип трябва да са забранени прди 10 или 11 часа..поне така е май в някои други държави(за алкохол и цигари).
Прримерно тия реклами на алкохол как са направени..е как да не ти се допие.Любимата ми раклама на водка Финландия,каква ли им е целта?
I'll be your dream,I'll be your wish
I'll be your fantasy.I'll be your hope,
I'll be your love,
be everything that you need.
Те един малчугани ... сички си мислят че са невинни добри душици ... имах една съседка Петя :P сестра на една приятелка на сестра ми :P Тфа момиченце беше кой клас не помня 2-3 ми разправяше некфи мърсотии как си говорили в класа ми увисна ченетоимах чувството че знае повече от мене
![]()
Вярно е , че рекламите влияят и на тийнейджърите, обаче наистина малките деца също се влияят. Дават някой филм дето детето гледа и хоп, рекламииии, и какво има на тези реклами, прахове за пране, омекотители, водка....
Не стига, че се отклоняваш от същността на филма( тука не говоря само за малките деца) , ами и тая реклама така ти се набива, че започваш да я запомняш дума по дума.
И Bimper-ska наистина си права, защото и аз не помня във преди 7-ми клас някой от класа ми да е пушил или пил, а сега само ги вижте какво правят по екскурзии и рожденни дни...
ALL I EVER WANTED,ALL I EVER NEEDED IS HERE IN MY ARMS!WORDS ARE VERY UNNECESSARY THEY CAN ONLY DO HARM!
ob6testvoto i bes tva ve4e nie srinat kat se po4na alkohol sex na po12 murzel nikoi ne u4i i si4ki kat stanat na po 20 i glei kvo stava nqma rabota i cql jivot posle se mu4at da nau4at ne6to za da imat po visoko platena rabota !
![]()