- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- "kalendaren metod" za pravene na sex???
zdraveite na vsi4kizna4i imam dve vupros4eta i se nadqvam da mi pomognete za6toto mi trqbva spe6no otgovor
purvo nqkoi moje li da mi obqsni kakvo predstavlqva "kalendarniq metod" za i4islqvane koga e nai podhodq6to da pravi6 sex?v smisul ne6to 4uh za ovulaciqta ala bala ama ne6to ne shva6tam ako nqkoi moje da mi obqsni 6te sum mu mnoooogo blagodarna
i drugoto mi vupros4e e slednoto
oneje priqtelq mi si e sam vku6ti i sled nqkoi i drug den mislq da go navestq
ta poneje ako pravim sex 6te mi e za purvi put i se 4udq koe 6te e po dobre da si vzema za sled tova-ejednevan prevruzka ili tamponi vuob6te tamponite pomagat li v slu4aq 6toto az li4no se 4ustvam po sigurna s tqh
e tova be6e ot men
predvaritelno blagodarq na vsi4ki koito 6e mi otgovorqt naistina e mn vajno za men
celuvkiiotgovor
Календарният метод не е сигурен. Родителите ми са го използвали и резултатът в момента пише коментар.Иначе за самия метод, той се основава на месечния цикъл. Овулацията е отделянето на яйцеклетката от яйчника. След като се отдели от яйчника, яйцеклетката живее 24 часа. И тогава може да се оплоди. Ако сперматозоиди попаднат в матката ти малко преди овулация, пак има вероятност да забременееш, защото те живеят 2-3 дена.
Овулацията обикновено настъпва на 14-я ден от цикъла, т.е. на 14-я ден, след като ти е дошло. Календарният метод представлява да не правиш секс няколко дена преди и няколко дена след овулацията. Обаче овулацията невинаги може да се предвиди точно, при някои жени е по-рано, при други - по-късно. Даже някои имат повече от една овулация по време на един цикъл. Особено неефективен е този метод, ока ти е нередовно.
Така че, по-добре използвай презервативи. Те и хапчето са най сигурни.
http://rozali.com/pregnancy.php?l=a&p=35
Това не е съвсем във връзка с това, което питаш, ама може да ти е полезно.
Това се сетих - това написах. Ако нещо не ти е ясно, питай, ще ти отговоря с радост.
Най-добре с ежедневки, няма нужда от тампони, течението е слабо. Аз лично носех превръзки след първия път, ама ако ти е по-удобно, може и тампон да сложиш. Но течението наистина е слабо.
mili4ka naistina mnogo ti blagodarq za iz4erpatelniq ti otgovor-4estno kazano ne misleh 4e nqkoi 6te otdeli vreme da obqsnqvamersi o6te vednuj
)))
Малко допълнение: яйцеклетката може и да преживее и до 2-3 дена някъде. Тя ти обясни другото освен, че не задължително да не правиш секс около овулация - може просто да използваш презервативи или нещо друго за предпазване. А по въпроса за това кога ти е точно овулацията - можеш да питаш при гинеколог или в аптеката и там ще ти дадат има нещо като термометри или нещо такова, незнам какво е точно, с което се мери вагиналната температура и се определя кога си в овилация, зашото тогава температурата е по-висока. Но иначе е права - използвай презервативи или хапчета, за да няма нежелани резултати
Вярно е, не се бях сетила за тези допълнения. Радвам се, че съм ти помогнала. Надявам се наистина да ти е било от полза това, което ти написах.
- Как наричат хората използващи календарния метод?
- Родители!
Изключително тъпо. На теория дава 81% сигурност, но на практика много по-малко, така че презервативите мисля, че са задължителни по всяко време! Не си играй, защото стават бели. Иначе надявам се схвана за овулацията.![]()
А колкото до първия път - носи си някаква ежедневна превръзка, въпреки че най-вероятно няма да ти се наложи да я използваш. При много момичета няма кръв (както при мен), а и при много кръвта е само 1-2 капчици.![]()
imam i az edin vapros. Az sam momche i mnogo mnogo ne gi shavashtam tezi neshta. Obache mislq che vednaga sled kraq na cikala, sled kraq na techenieto de, moje da se pravi sex bez prezervativ, zashoto qicekletkata se e otdelila i e zapochnalo ubrazuvaneto na nova, koqto obache ne e gotova za oplojdane. Prav li sam ili ne ?!?
винаги има опасност от забременяване, дори и в последните дни на течението е опасно да се прави без кондом, така че не рискувайте!Първоначално написано от Анонимко
ДА!!! Имам 8 месечен син от тоя методПървоначално написано от ^npocTo^a3^f^
![]()
това с календарния метод са глупости. по добре ползвайте презерватив от колкото после.. е знаеш кво ще стане... а колкото до това какво да носиш.. ми по добре си вземи една ежедневна превръзка въпреки че мисля че няма да ти трябва , но за всеки случей :P
аи късмет и не забравяй ПРЕЗЕРВАТИВИТЕ!
Koito ne iska kogato moje nqma da moje kogato iska
не разчитай на глупости от рода на
'календарния метод' или отдръпването
примерно. нищо няма да ти стане ако използваш
презеватив![]()
registraciata mi na bif6a i nastoq6ta chupacabra e zapazena. c`est moi, obi4am fi pilenca /q elati pilenca pri batkoooooo haha/
molq ti se tiq gluposti ne sa sigorni po dobre s prezervativi ili protivoza4atu4ni i da ne zabravqme i za veneri4eskite bolest i nikoga ama nikoga ne moje da si siguren na 100% kwo moje da ti lepne 4oveka do teb
Най-сигурно е ако не правите секстогава няма начин да забременеете, но душа млада траели ..... правете го с мисъл .... и ще сте добре
успех![]()
Admin-Coki:
неподходящ размер на подпис/ забрана за ползване на такъв/
хахахахахахха това ме изкефи. ама найстина какво толкова ще стане ако ползвате презервативи, хем ще сте сигурни, хем ще е безопасно и от страна на болестите ?Първоначално написано от Cha0
?
Koito ne iska kogato moje nqma da moje kogato iska
И ние с бившата редовно го практикувахме, докато на 3-тата година най-накрая се стигна до аборт в 3-тия месец...![]()
Животът е БРЯГ!
Яйцеклетката живее от 12 до 24 часа,но 3 дни е абсурд!!!!!Първоначално написано от WaKo
lilito го е неписала твърде добре и подробно. На практика жената може да забременее само в тези 12-24 часа. Но 1 жена дори и зряла трудно определя овулацията си. За това-презерватив!Първоначално написано от Анонимко
Teмата е стара!
И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!