- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- CANDIDA CRUSEI- ГЪБИЧКИ
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАНДИДА КРУЗЕЙ И КАК СЕ ЛЕКУВА?ДАИТЕ МИ НЯКАКЪВ СЪВЕТ. НА 17ГОД. СЪМ И НЕ МОГА ДА СЕ СПРАВЯ С ТОЗИ ПОБЛЕМ.ХОДИЛА СЪМ ПРИ МНОГО ЛЕКАРИ , НО РЕЗУЛТАТ НЯМА.ИЗПОЛЗВАЛА СЪМ МНОГО ЛЕКАРСТВА, НО ПРОБЛЕМА ОСТАВА. МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ ИЛИ ДАЙТЕ КООРДИНАТИ НА НЯКОЙ НАИСТИНА ДОБЪР СПЕЦИАЛИСТ.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
JIVOTAT E EDNA BORBA-BORI SE!!!
еми миличка хигиена му е майката...
ма аз от басейн съм хващала гъбички кат бях по-малка(за малко под пъпа говорим) и адски се измъчих с тях, баси нахалните упорити същества..
и не съм ходила при лекар, щото ме беше срам да не ме помисли за някоя мърла дето не се мие.
правих си запарка от лайка, сядаш ф 1 леген, ужасно е, ма няма как, с превръзки ходих, защото гащенцата не можех да ги сменям през 30мин. и мацах с някфа
гадост clotrimazol .. не знам дали от него, но ми мина..но не ти препоръчвам да правиш същото, щото фсе пак.. дори не знам дали са същите гъбички.
а, и временно спри интимните душ-гелове. мий се
само с бебешки сапун или дав.
ай тфа е от мен, и се лекувай, че са напаст голяма
registraciata mi na bif6a i nastoq6ta chupacabra e zapazena. c`est moi, obi4am fi pilenca /q elati pilenca pri batkoooooo haha/
Здрасти, въпросната кандидоза не е много разпространена и е трудна и упорита за лечение. Обикновенно се повлиява добре от Ketoconazole, но ти за съжаление не си дала информация какво точно е засегнато от "гъбката". От колко време имаш инфекцията и как си я лекувала до сега? Как я открихте и какво е предприемано? Къде и как си я лекувала.
Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts
еми спазвам си отлична хигиена.използвам сапун бебе,гладя си бельото.по басейни никога не сам ходила, точно заради такива неща, от страх да не пипна нещо.ама тя работата стана и без това.чувала сам, че се получава и от дълга употреба на антибиотици.много неща съм чела за такива гъбички, но не мога да се справя с проблема.какви ли не хапчета, мехлеми и глобули съм използвала, вече направо не издържам,изпадам в депресии.не мога да водя нормален живот.
Пак не получих почти никаква конкретика от отговора ти. НЕ ми отговори на нито един въпрос! Кога си ги хванала и как се проявиха? Къде са сега? С какво си ги лекувала и по каква схема. Ясно е, че си чела много за тях, но ти лично приемала ли си продължително време антибиотици и за какво?
Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts
еми за първи път отидох на гинеколог преди 4години някъде, поради това,че имах обилна менструация.прати ме на изследвания.диагноза-кандида.предписа ми лекарства за менструациятя и проблема се поразреши.въпроса с кандидата остана.от тогава и това ходене по лекари.тя ми предписа лекарства,но това все пак са гъбички и трудно се лекуват.смених лекарката, след нея с друг лекар и така се започна от гинеколог на гинеколог,лекарства след лекарства.започнах да се страхувам и от тях-лекарствата, защото някои вредят на черният дроб, ако не се лъжа нещо.такова е низорал.лекарите спряха да ми го предписват.използвала съм някои лекарства като: FLAGYL, NIZORAL, LORINDEN C, DERMOPHYT, TRICLOBACTER/ VAN6NO/CANASTEN,CHLORQUINALDON H, CLOTRIMAZOL-100MG.[/size], GINALGIN, DECARIS, AMOKSIKLAV, CIPROFLOXACIN 0.500, , MYCOSOLON, POLIGINAX, GINO PEVARIL 50MG, FUNGULON CAPS., ORUNGAL, LOMEXIN 600MG, MYCOSOLON I DRUGI.мисля че има и други, но вече не ги помня.цял плик с рецепти и лекарства имам без краен резултат.
сега се лекувам с уронгал и ломексин,но изпитвам ужас от тези лекари и хиляди лекарства.
малко стана дълго,моля да ме извините.[[/size]
kolko stryva Ketoconazole ???
Наистина си използвала всичко,което може да се предпише за гъбичкиСъветвам те да спреш да използваш сапун БЕБЕ и да минеш или на интимен сапун Красная линия или на нищо- което е по-добрият вариант. Това задължително го направи.Сапунът е враг номер едно на влагалищната среда.
За добър лекар-ако си от София- виж тук:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?board=19.0
za sapunite znam, 4e naru6avat estestvenata sreda na vlagali6teto , no znam ot lekarkata, a sam i 4ela vav forumi, 4e moje da se izpolzva takav sapun bebe.4uvala sam ,4e tezi intimni gelove i sapuni sa6toto mogat da predizvikat nqkakva infekciq.
Могат, но най-малък е риска ако ползваш интимен гел. Както ти казах и по-горе, най- добре нищо не ползвай- само топла водичка и обилно измиване. Пробвай известно време или пък пробвай с гела. Но сапуна го остави.
Az imah sy6tiq problem kato teb i vse o6te si go imam. Predi 3 godini izkarah mnogo tejka pnevmoniq i bqh 3 sedmici na vyzmojno nai silnite antibiotici- rezultata koito se polu4i sled izlekuvanata mi pnevmoniq- bybre4na kriza i otvratitelnoto bqlo te4enie. Hodih na genekolog (togava ne bqh spala s mom4e nito bqh hodila po baseini) i se okaza 4e vsi4ko e ot antibioticite. Izpisaha mi to4no dva vida ot vsi4kite vaginalni sve6ti4ki koito ti be6e izredila i nqkak si se poopravih. no 3 meseca po kysno otidoh na more i te4enieto zapo4na da se poqvqva no be6e mnogo leko ponqkoga nqmah i taka. DOkato na sledva6tata godina ne povtorih pnevmoniqta i togava te4enieto stava o6te po jestoko. Okaza se 4e imam nqkakva bakteriq pri4initel na gybi4ki no kak se kazva6e v momenta ne se se6tam a da anaerobni koki mai taka be6e. No tezi ne6ta se lekuvali s nov vid vaginalni sve6ti4ki i tabletki koito sydyrjaha pinicilin kym koito az sym alergi4na. Izpisaha mi drugi tabletki kakvi li ne i ni6to i ni6to. Nakraq otidoh pak na lekar i mi kaza 4e prosto imam kato hroni4na nastinka na qi4nicite rezultat ot leko obli4ane. Ve4e edna godina imam tvoq problem i smqtam tazi sedmica otnovo da otida na lekar. No Hvane6 li vednyj gybi4ki do tam si posle 6te ti se poqvqvat e taka ot ednoto ni6to, a lekuvaneto izcqlo kato sydq po men si e po4ti ne vyzmojno.
Za tova ti jelaq uspeh ako iska6 pak 6te spodelq kakvo sa mi kazali lekarite tozi pyt i vse pak vij i ti da nqma6 kato men taka nare4enata "hroni4na nastinka"....
и аз прекарах преди няколко години пневмония.(беше в 7 клас. в момента съм 12 клас и съм почти на 18 години\
първо пих антибиотици в къщи, но това не помогна и трябваше да вляза в болница.стоях около месец и то на с-ми. беше ужасно.много пъти съм си мислила, че нещата тръгнаха от там\след пневмонята\.постепенно при ходене от лекар на лекар разбрах, че антибиотиците могат да предизвикат гъбички.толкова съм отчаяна и вече нямам сили.чувствам се ужасно и понякога ми идва да се самоубия. и аз като теб bOnBoneTka, съдейки по себе си излекуването е невъзможно, но просто не издържам.сега, септември месец трябва отново да ходя на преглед, след като изпия едни хапчета.в момента използвам Уронгал.пия го от юни месец и вече се побърквам.страхувам се!
а, ти на каква възраст си в момента bOnBoneTkе?казваш, че когато си отишла при генеколога не си била спала с момче.аз все още не съм спала с момче поради този мой проблем.страхувам се, срамувам се от самата себе си.дори избягвам момчетата.страх ме е да не се влюбя,защото ще страдам още повече\та кой ще иска да спи с човек болен от такова нещо\незнам какво да правя;толкова съм отчаяна.
аз мога да ти препоръчам да прочетеш тези статии, защото на моята приятелка и помогнаха и благодарение на тези хомеопатични рецепти се излекува, ако при теб не се получи, то най-малкото поне няма да ти навредят http://www.gabichki.org/2012/05/blog-post.html успе.
СТАРА тема.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!