- Форум
- За ТeenProblem.net
- Предложения, похвали, критики и въпроси към сайта и екипа ни
- Нека се опитаме да бъдем грамотни
Прави ми много лошо впечатление като чета из форума колко много правописни грешки има. И не говоря за съвсем нормалните технически правописни грешки, а такива, които показват колко е неграмотен този, който пише. Масово във форума думи с "у" се пишат с "о" и обратното, което е явна проява на незнание и неграмотност.
Не искам да засягам и темата за латиницата, на която според мен е неправилно да се пише в БГ форум, но ще спомена за другата простотия: наистина е страшно тъпо да заменяш букви с цифри!
Нека се постараем форумите в България да бъдат на павилен български език!
Може ли да се направя на добричка ?![]()
Щото ми писна да пишат на гомнявица
ЦЪК ТУК.Кирилизатор![]()
Ей ви едно кирилизаторче да не се оплаквате![]()
За грешките -ми...то и аз правя![]()
Аз бях пуснала една темичка относно правописа. Ето линк:
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=9825
Помни, че си уникален!!! Както и всички останали.
мен пъ си ми харесфа да си пиша тка обаче има хорица които си личи че са страшно неграмотни.. то не знае О или У къде се пише или къде е З и С... абе срамота, без коментар
...frustration, domination, feel the rage of a new generation,
we're livin', we're dyin' and we're never gonna stop, stop tryin' ...
i az sam zabelqzala mnogo negramotni mnenia![]()
ama kakvo mojem da napravim nie ?!
edin 4ovek kato si e negramoten ot malak,si
ostava takav cql jivot,ako 6te 100 temi da se
pusnat po vuprosa![]()
a kolkoto do tova,4e ne e hubavo da se pi6e na latinica..moje i taka da e,ama na men mi e
po udobno na latinica![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
Ами да,права си,пък и наистина няма какво да направим,колкото и теми да се изпишат пак няма да можем да претопим всички неграмотни потребители във форума..то е невъзможноПървоначално написано от miloto_girl-4e
,точно когато вече си мисля,че всички пишат горе-долу грамотно се появява някой,който пуска няква тема,на която за да и разчета заглавието ми трябва кристална топка и книга с магии...все пак,ако мислим трезво ,колкото и да сме мили и добросъвестни,не можем да очакваме,че ще успеем да омагьосаме всички потребители на форума и те ХОП!
просто ей така изведнъж да почнат да пишат грамотно.
Виж наистина ме мога да разбера защо пишеш "харесва" с "ф". Ясно, че не е от незнание, но каква е причината. За мен е напълно безмислено!Първоначално написано от chupacabra:)
Sani4kata pak barzo,barzo se prite4e na pomo6tПървоначално написано от ^I don't give a fuck^
![]()
![]()
Докато има Балъци ще има и Тарикати.
Има ли смисъл, когато няма значение?
Въпрос на глупост е да обещаеш, а въпрос на чест е да изпълниш!
Пите бира, защото от водата се раздясва.
ми някои хора както пишат така и говорят![]()
Кфо пък толкоз?Ся за туи проблем ша праиме![]()
Ми тези хора се наричат неграмотни и да това е голям проблем. В този форум хората искат съвети и човек като види едно мнение написано с 10 грешки в него би се замислил за истинността и точността в него, което прави едно такова мнение безполезно за много хора. Аз лично не бих приел съвет от човек, който "както говори така и пише"Първоначално написано от ___Kaka Eli___
![]()
ми фиж ся, тка съм си сфикнала да пиша ф нета фъобще.. харесфа си ми...Първоначално написано от Sportexz
абе фсеки да си пише както си му харесфа, само че съм протиф латиницата, но алекс казва, че се работи по фъпроса - така че скоро няма да има изфинение за никой,
даже предлагам да фкара правило постове на латиница да се трият... фонетичната е същата като латиницита с 2-3 букфички изключение, другото съкс
Според мен един такъв пост като твоя би трябвало да се трие. Дори е по-добре да се пише на латиница отколкото на този извратен български, на който пишеш поради някакви незнайни причини.Първоначално написано от chupacabra:)
на мен така си ми харесфа и ще продължа да си пиша така.. поне е български и дори да е написано Ф вместо В - фсе са си наши буквички, а не тъпа шльокавица. и фсе пак се чете лесно нали? тогава къф е проблема ф цялата раота а!?Първоначално написано от Sportexz
chupacabraако не искаш не отговаряй, но ми е интересно на колко си години?
15Първоначално написано от Sportexz
ама нали знаеш - фремето е относително понятие.. аз откае да знам дали наште не са ме излъгали!?![]()
Последно да те питам, защото темата започна да губи смисъл ... Кога, как и защо започна да пишеш по този начин?Първоначално написано от chupacabra:)
Аз съм тук от 3 години че и повече...2 години писах само с латиница и това адски много ми понижи грамотността, забравих кои думи са с "а" и кои с "ъ", почнах да пиша в тетрадките си "Щ" като "шт"![]()
И затова сега имам правописни грешки в постовете си, но работя над това да се оправя след това разваляне с латиницата
Надявам се да ми е простено...
ВИЖ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА!!!
Никога не оставяй страхът да удариш топката да те лиши от удоволствието от играта!
Първоначално написано от Sportexz
ами добре г-н Sportexz,обещавам че повече няма да говоря и пиша така!
Няма вече![]()
Уф..аз пиша нарочно така не защото съм тъпа. Например пиша "ф" вместо "в" шот така ми харесва
винаги съм си писала тка... не разбирам къде е проблемъ?!Първоначално написано от Sportexz
и на мен ми се струва много тъпо да заменяш В с Ф, А с Ъ и разни други подобни... както и О с 0. За писането на латиница - против съм, но не мога да налея мозък в главата на толкова много хораОбаче поне да пишат така, че да се разбира - без числа!!
Както каза БСГ-то, след дълго писане на латиница се затъпява!!!
Животът е прекрасен
emi az ot 4 godini pi6a na latinica i nitoПървоначално написано от Dobrina
sam zatupqla(pone ne sam zabelqzala![]()
),nito pi6a negramotno
![]()
taka4e da kazvate,4e ot latinicata se zatupqva...
emi,sorry,ama ne sam suglasna...![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
Ами то ако и сама учетиш, че затъпяваш наистина положението би било много страшноПървоначално написано от miloto_girl-4e
Да ти кажа аз не сам чувал досега човек да разбира кога затъпява. Ако беше така в тоя форум нямаше да има толкова изцепки.
Не казвам, че точно ти си затъпялаПървоначално написано от miloto_girl-4e
Обаче обясни ми следното, ако обичаш:
пишеш zatupqla - което на кирилица ще бъде затъпяла, тоест ъ се пише с u
след това пишеш sam - което на кирилица се пише съм, тоест ъ се пише с a
Или просто не си убедена, че "съм" се пише с "ъ"?
Все пак можеш ли да ни кажеш кои букви на кирилица с кои латински букви заменяш, за да не се бъркаме, когато четем?![]()
Животът е прекрасен