Цитирай Първоначално написано от machoka
Добър вечер,

Гледам си раздела, чета проблемите на днешния тийнейджър и се учудвам. Всички проблеми ли Ви се ограничават до следните примери?:
"Сложиха ми вечерен час в 22 часа"
"Карат ме да чистя"
"Мама ми се кара, че съм се видяла с онова момче"
"Мама не разбира какво искам и от какво имам нужда"

Замислете се, това са най-нищожните 'проблеми', които могат да Ви се сполетят, а целия раздел е пълен само с тях. Вие седите и се вайкате за глупости, а някои деца /мои приятели/ нямат жилище. Нямат баща и майка, нямат роднини. Живеят по социални домове, работят на няколко места и едвам изкарват прехраната си.
Защо не видях една такава тема тук?

Трябва да оценявате това, което имате. Защо не разбирате, че то е изключително ценно? Дано не Ви се наложи да го изгубите, за да го оцените. Защото чак тогава ще го направите, но ще бъде късно. Имате майка и баща, имате приятели, които държат на Вас. Това го притежават малко хора, за съжаление.
Замислете се малко от какво се жалвате, съпоставете се с горния пример и разберете, че това са ненужни глезотии.

Към под 17 годишните:
Правете това, което Ви съветват родителите. Не им противоречете. Всички сме минали през периода на 'бунтарство' и 'да сме на въпреки на родителското тяло'. От това няма смисъл. Ако не те, кой ще иска всичко най-хубаво за Вас? Въпреки огромните грижи, които полагат те за Вас, не спрях да чета съвети от рода "Не и обръщай внимание на майка ти. Прави квот си знаеш" Докато има такова мислене, няма просперитет. Който не уважава майка си и баща си, няма да бъде уважаван.

И за Бога, спрете да се оплаквате от глупости, ами се вземете малко в ръце. Защото на повечето от Вас тепърва им предстои да Ви блъска живота по всякакъв начин и време за оплаквания няма. Няма място за глезотии, ако искате да оцелеете в живота -> този океан от пробеми, но не като Вашите за съжаление.

С уважение,
.: machoka :.
Поздравления за написаното,за съжаление наистина си страшно прав в това,което казваш ...има къде къде по-големи проблеми,от това че баба ти не ти дава да си сложиш пиърсинг на пъпа или че вашите те карат да си изпълняваш домашните задължения и те пускат да седиш по кафетата едва до 21ч.Дано ги накара да се замислят,че за съжаление има много по-лоши и по-тъжни житейски ситуации от горе изброените и подобните им ...Не ми хареса само,че се чудиш, защо,не виждаш теми по по-сериозните житейски проблеми..Ти сам каза,че живеещите по социалните домове деца,които са изоставени или без родители,работят като волове на по няколко места за да могат да си изкарват прехраната и да си осигурят дори примитивен начин на живот..е,точно за това тези нещастни деца нямат толкова свободно време и средства да се забавляват по какъвто и да е начин.Тук във този форум,по-голямата част от тези които пишат са горе-долу деца с еднакви проблеми и с приблизително нормален/обичаен/сходен начин на живот,т.е. хора от горе-долу близки социални групи и сходен начин на живот...така наречените средно статистически тийнчета,които имат горе-долу сходен начин на живот,въпреки че всеки един от тях е страшно различен,индивидуален,какт о с личноста си,външността си,така и с проблемите си.Аз лично се радвам,че голяма част от тях имат типичните за възрастта си проблеми,а не някакви по-сложни житейски ситуации,защото щяха да са малко по тъжни и малко по пораснали и потънали в проблемите си,което някак не е за предпочитане..За радост или съжаление има хора с различни социални групи,различни проблеми,различно тъжен живот,различно тъжни усмивки ..Има ситуации,които щом ги осъзнаваш,по-хубаво да не ги изживяваш и да не се сблъскваш с тях..ТЪЖНО!