universal_dream, мила ли съм ти казала, ако съм била
аз, не съм объранала внимавие просто. Дали ми пука или не е спорен въпрос. Мисля, че ясно се изразих по въпроса защо "обичам родината, мразя държавата" не е особено хитро. Никой не е казал, че трябва да се прави мълчаливо пого пред парламента. Но идеята ми е следната, нямам представа точно как виждаш нещата, но повечето, които застават зад тая мисъл, са хора които просто си дрънкат. Или въобще не знаят за какво иде реч, или пък са наясно, но нищо не правят. Мрази държавата, но примерно когато не му плащат осигуровки си трае. И интересно ми е, как ще мрази държавата, когато той/тя изобщо не спомага за да се оправи. Как може някой да агитира с това, а в същото време да си клати краката. Както казах, не е нужно да ходи да се гърми с половин България, но когато се изправи срещу нещо такова, да намери начин, и да си търси правата, а не да си казва "еми кво да се пра'и". В крайана сметка не живеем в Афганистан подяволите и трябва да има начини. Не етолкова отвратително колкото е изкарани, най- малкото, защото повечето от нещата не са проблеми само на наща мила родина.