- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Изсветляване на сребро?
Първо искам да се извиня, ако темата не е за тука. Но ми се стори най- удачно тук да я сложа. Искам да питам как мога да изсветля потъмняло сребро? Пробвах с паста за зъби, но не стана нищо. А от минералната вода по басейните ми е потъмняла любимата гривничка... Плс някой да ми хелпне![]()
с хляб на сода се избелва сребро , аз така си го избелвам
просто втъркваш в гривната продължително и после го измиваш...
znachi sys soda vzimash malko voda i slagash soda vutre moje i malko limonena kisilina da slojesh (ot onazi koqto e na kristalcheta) i she se izsvetlivzimash grivnichkata i q turkash sas smesta koqto ti kazah
т. 2, 9
Ако ти се занимава в по-голямите бижутерски магазини извършгат услугата почистване на бижутаНо и за също използвам сода
![]()
може да го вари6 в оцет или в сода..![]()
prosto i lesno...smesva6 ocet i soda i go potapq6...nqma nujda ot turkane![]()
SoRrY I`m NoT a VirGin!SorRy I`m nOt a sLuT...I WoN`T LeT You BreAk mE!...ThiNk WhAt yOu WaNt!
хммм айдя нама да коментирамбаща ми е бижутер... и аз покраи него
слагаш в алуминиев съд гривната и слагаш 1 супена лъжица сода за хляб и вариш кум 2-3 минути !!! и требе да е доста чиста после понеже среброто се окислява дори и от въздуха да ти кажа само
примерно аз имам ханче малко 1000 проба сребро ! тва никога не може да потъмне
но повечето неща дет се продават са проба 925 и за тва потъмняват :P за тва ако имаш познат бижутер дай му я има една спецялна машина като барабан и вътре има стоманени съчми със сапун и малко от същата сода и за 1 час ти става толкова блестящя гривната че няма да си я познаеш ! аз така за пръв път като отидох на даскало с гривната ми ... тамън беше лъсната ... те не повярваха че е сребърна !!! и аз от тогава ги базикам че ми е от бяло злато
![]()
Аз знам, че слагаш в някакъв дълбочък съд среброто, като го покриваш с оцет. После го кипваш. Докато ври му слагаш чаена лъжичка сода. Това нещо шупва адски много, затова съдът е добре да е по-голям. После, вадиш и ако има все още следи го изтъркваш със сода и плакнеш с оцет (чист, не от кипналия). Ако не се е изчистило всичко, повтаряш всичко, включително изваряването. Аз обикновено след като го изтъркам със содата го минавам с паста за зъби, обаче от тия по-скапаните, дето не са цветни и обикновено пак съдържат сода. Обаче след като го изплакнеш окончателно трябва много добре да го подсушиш, понеже ако е даже малко влажно и ще ти потъмнее пак бързо. Аз го суша направо със сешоар.
Помни, че си уникален!!! Както и всички останали.
аз си ги избелвам така-увивам си висулката(например)във фолио(такова за печене във фурна) и после добавям содата.сицхко тва във вряща вода.ефект има наистина светват![]()
mi i az sea se 4udq kak se po4istva srebroto![]()
malko stranno mi se struva no s 4ervilo nai6tina moje da se iz4isti
![]()
![]()
Аз моите пръстени и ланчета или ги търкам със сода или ги варя със сода.Стават много хубави - като новички.
Чувала съм, че и с оцет става, но не съм пробвала.
Доволна съм от резултата като ги варя.![]()