Опитай с дзен медитация. Ако ти се вижда несериозно, почни да четеш източна литература. Ще си позволя да напиша нещо кратко:
"Един син, бил много нервен и всеки път, когато попаднел в конфликт избухвал и нагрубявал другите. Един хубав ден, той осъзнал това и помолил баща си за съвет:"Татко, моля те помогни ми да се справя с гнева си." Бащата отвърнал:"Синко, щом си осъзнал, че има проблем, значи се стремиш и към решението му. Моят съвет е - вземи една дъска и всеки път, щом не можеш да сдържиш гнева си, забивай по един гвоздей в нея. След време, когато почнеш да контролираш гнева си, вади по един гвоздей всеки път, когато успееш да сдържиш гнева си. Когато на дъската не остане и един гвоздей, ела при мен." Синът приел съвета на баща си и определил една голяма и дебела дъска. Всеки път, щом изпуснел гнева си, забивал по един гвоздей. В началото забивал по няколко на ден, после почти всеки ден, а след време много по-рядко. Минало дълго време, докато започне да вади гвоздаите един по един. След 40 години, по дъската вече нямало гвоздеи и той отишъл при баща си:"Татко, виж, вече умея да контролирам себе си. Благодаря ти, че ми показа правилния път." Бащата отговорил:"Гордея се с теб сине. Ти овладя себе си. Но помислил ли си по пътя на колко хора си навредил? Погледни дупките по тази дъска - толкова хора си наскърбил и дъската никога вече няма да е същата."
Така че само търпение и желание е нужно.