- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- ZA PU6ENETO NA ZIGARI
Ами не е много хубаво. Никотиновата зависимост се развива точно за две години, ти вече си пристрастен, така че няма да ти е никак лесно, можеш да си сигурен. Аз не съм пушила, следователно не съм и спирала цигарите, но от чужд опит знам, че не се спират с постепенно намаляване. Това е абсолютно безсмислено, ако искаш да спреш цигарите, ги спираш изведнъж, просто така си решаваш и това е. Не отлагай, защото това отлагане ще е безкрайно. Ще има да изпушиш много, ама много последни цигари. Трябва ти само воля и желание да ги спреш. Ако наистина искаш да се откажеш от гадния навик, ти трябва силна мотивация, не го прави заради някой друг, а заради себе си. След като си напълно наясно, че не искаш да се тровиш повече, знаеш, че цигарите само ще ти докарат болести, че ползата от тях е точно никаква, вече си готов да спреш да пушиш. Можеш да си напишеш на едно листче или мислено да си изведеш ползите и вредите лично за теб от пушенето, какво те кара да пушиш и какво те кара да спреш. След това си решаваш ще ги спираш или не, ако да, ги спираш веднага, както вече ти казах. Можеш да си помогнеш с Tabex, чувала съм, че има полза от него.
Извинявам се за дългия пост, дано все някой да го прочете и да има полза от него.
Ти можеш да избягаш от селото, но селото от теб - не.