.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 55
    Dobrinka
    Guest

Хобито на майка ми е да ме сравнява с другите деца!

Еми вече ми писна майка ми всеки път като се видим с някое наше приятелско семейство и да започне да ме сравнява с техните деца!
    "-Виж момичето как учи! Влезе в езикова гимназия. А пък ти! Нищо не правиш с живота си!"
    И това е почти всеки ден!
    Последното, което ми каза е, че с това училище в, което уча (а то е едно от елитните в града) съм щяла да изляза като някоя работничка в завод.
    Това за езиковата гимназия си е нейна детска мечта. Самата тя не е могла да влезе там когато е била на моите години (а страшно много е искала) и сега си ги избива комплексите върху мен!
    Онова гореспоменатото момиче, влезе в езиковата гимназия, защото родителите й са мангизлии, а в нашия град в езиковата гимназия освен с връзки и с пари с друго не можеш да влезеш. Родителите й плащаха луди пари за частни уроци и тя влезе.
    Изтъкнах и този факт на майка си, че родителите й са плащали за частни уроци, а когато аз я помолих тогава тя ми отказа. Когато вчера я попитах, защо, когато я молих за уроци не искаше да ме пуска, тя ми отговори:
    "-Аз за мързели пари за уроци не давам."
    Значи, тя нищичко не направи за мен тогава, а сега ме опреква за това! Отделен е въпроса, че аз се занимавам с домакинската работа в къщи и тя пак не е доволна. Изобщо каквото и да направя все не е достатъчно. И все децата на другите са идиални. Защо аз не съм като тях? Или може би проблема не е в мен?

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Проблема не е в теб. СПОКО!
    Факта,че си искала да тръгнеш на уроци, а майката не ти е дала е достатъчно показателен.
    Тя се опитва да те сравни с другите, за да те амбицира 'да станеш като тях'...доста странен начин, но си е така. Според мен след време този проблем ще отмине. Само майка ти трябва да разбере, по един или друг начин, че ти си си ТИ и това е.
    Може би ще е добре ако поговориш с нея сериозно и се опиташ да й обясниш как стоят нещата.

УСПЕХ!

Guest
    Znaesh li vko ima mn nachini da q nakarash da spre no shto ne opitash da q provokirash v samisal - kaji `znaesh li polvinata mi klas neska go izgoniha ot chas, pisaha im dvoiki ala bala` sravni se s drugite che si po dobra sled koeto maika ti nai veroiatno shte kaje `ne gi gledai drugite` ti mojesh da i kajesh ` zashto? nali ti se go pravish - sravnqvash me...az sledvam maichiniq ti primer i az go pravq`...

Kasmet!

Супер фен
    Град
    твоето легло=)

Re: Хобито на майка ми е да ме сравнява с другите деца!

Цитирай Първоначално написано от Dobrinka
    Еми вече ми писна майка ми всеки път като се видим с някое наше приятелско семейство и да започне да ме сравнява с техните деца!
    "-Виж момичето как учи! Влезе в езикова гимназия. А пък ти! Нищо не правиш с живота си!"
    И това е почти всеки ден!
    Последното, което ми каза е, че с това училище в, което уча (а то е едно от елитните в града) съм щяла да изляза като някоя работничка в завод.
    Това за езиковата гимназия си е нейна детска мечта. Самата тя не е могла да влезе там когато е била на моите години (а страшно много е искала) и сега си ги избива комплексите върху мен!
    Онова гореспоменатото момиче, влезе в езиковата гимназия, защото родителите й са мангизлии, а в нашия град в езиковата гимназия освен с връзки и с пари с друго не можеш да влезеш. Родителите й плащаха луди пари за частни уроци и тя влезе.
    Изтъкнах и този факт на майка си, че родителите й са плащали за частни уроци, а когато аз я помолих тогава тя ми отказа. Когато вчера я попитах, защо, когато я молих за уроци не искаше да ме пуска, тя ми отговори:
    "-Аз за мързели пари за уроци не давам."
    Значи, тя нищичко не направи за мен тогава, а сега ме опреква за това! Отделен е въпроса, че аз се занимавам с домакинската работа в къщи и тя пак не е доволна. Изобщо каквото и да направя все не е достатъчно. И все децата на другите са идиални. Защо аз не съм като тях? Или може би проблема не е в мен?
    проблема не е в теб а в майка ти.не вярвам тя да е някакво чудовище.всяка майка обича детето си.така че и тя 100% те обича.не може ли просто да поговориш честно с нея и да и обясниш колко те дразнят сравненията и.ако обаче нищо не стане и тя продължи да си кара по старо му почнти да я сравняваш и ти-изтъквай колко да добри другите майки...как се грижат за децата си и т.н.тя със сигурност ще се ядоса и може да се осъзнае.

Guest
    Кучко самоубий се!!!

Гoст
    Guest
    Мисля че требе да убиеш майка си докато спи!!!!

Майка ти има интересно хоби...
    Не се притеснямай, ще отмине, ако ти се държиш добре с нея и опиташ да учиш поне малко ще си промени отношението- пък и ако няколко дни не чистиш, ще забележи и когато й обясниш, че това не е даденост, ще започне да забелязва и да ти благодари
    Просто иска да живееш по-добре от нея, за това го прави, не я съди толкова жестоко
    Моята майка също ме сравнява с другите, но при мен е друго, на мен никога не ми е пукало какво казва който и да е, все й обяснявам "Че съм уникална и различна" ебавам се и тя забравя накрая

Фен Аватара на LiL_MeoW
    Град
    Велико Търново
    просто й дръпни една лекция за това че ти не си детето на съседа или на някоя нейна приятелка а че си нейното дете , че си различна като всички останали и най-вероятно ще се наложи да го приеме

Фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Dr Carter
    Доведи майка си в спешното да й направя лоботомия !
    znae eedna duma i samo neq povtarq!

Мега фен Аватара на hamilcar
    Град
    София/Банкя и на луната за Dragon Stones
    Да не ти пука както казва един администратор "Боли ме фара".

Правила на форума!
    Стар ник: xaxo_xixi

Тц, това при майка ти не е хоби! Това си влиза в длъжностната характеристика на всяка майка - да си сравнява чедото с другите. Че как иначе ще разбере що за уродче е отгледала, ъ-ъ-ъ, тъй де, че нейното гардже е най-хубавото! :P
    Ама ти не й се връзвай, ами почвай нейната игра. Щом тя те сравнява, сравнявай я и ти с майките на другите деца. Едикой си бил едикакво си, ОК, ама и неговата майка едикакво си... Затапвай я, все някога ще се усети, че не е идеална и съответно не може да претендира за идеално дете.
    Пък и какво ще излезе от детето, зависи най-вече от родителите. Не я оставяй да го забрави!

За съжаление, това е доста често срещано явление. Сякаш родителите преживяват още един пубертет когато децата им са в този период. Колкото и неразбираеми сме ние за нашите родители, два пъти повече са нашите родители за нас. Рядко ни разбират, убеждават ни, че те са прави, винаги ние сме най-лошите - не учим , не сме амбициозни и прочее и в един момент сякаш губят реална преценка и си изкарват нещата на нас.
    От личен опит знам, че колкото и да засегнеш родител, като поговориш с него как се чувстваш (защото неизменно ще го засегнеш), си дава сметка за няколко дни и после пак е същата история.
    И все пак говори с майка си. Не спирай диалога, защото когато проблемите се спотайват, те се регенерират и стават по-кофти отколкото са били преди.

Цитирай Първоначално написано от LiL_MeoW
    просто й дръпни една лекция за това че ти не си детето на съседа или на някоя нейна приятелка а че си нейното дете , че си различна като всички останали и най-вероятно ще се наложи да го приеме
    pogovori si s neqobqsni i 4e ne ti e priqtno da te sravnqva s kogo i da bi bilo

Мега фен Аватара на miloto_girl_4e
    Град
    нА плАнеТаТа зеМя
    и моята майка има такова "хоби"
    гадно е,ама майка ми като почне така да ме сравнява,аз почвам да я сравнявам с други майки или почвам да се сравнявам с деца,които имат повече привилегии от мен и тогава майка ми млъква
    Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love

Голям фен Аватара на Iliqn4eto
    Град
    534
    Споко,това ще отмине,като пораснеш още малко,това е почти характерно за всяка майка да сравнява своето дете с другото..
    Когато бях по малка мама все мен и кака сравняваше с другите деца-я това готви,чисти има талант-пее,играе танци ,учено е ,пише стихотворения,има мечти,талантливо е и т.н,а ти кво-по цял ден седиш вкъщи-ами къде да отидя,като те не ме пускаха след 20.00 часа да излизам,не ме пускаха никъде,а тогава много исках да ходя на танци..и така до преди година две все си ме сравняваха (а в у-ще никога не съм имала успех под 5.00 за срок и година,а и си чиста вкъщи).. Но знаеш ли сега тези там "ТАЛАНТЛИВИТЕ "деца тръгнаха по лош път-някой се пропиха,други наркомани,а па трети незнам си кви..и сега като й кажа-мамо айде защо отново не ме сравниш,тя "А не,не -ти си остана добро момиче,не материалистка,без капризи и т.н) хех и така..
    така че някой ден това много ще й тежи и на твоята майка,стига ти самата да успееш да се пребориш със трудностите и да станеш нещо ,да имаш добро образование ,професия и т.н.. а от онези глезени дечица нищо не ще стане...тъй че споко,мн много не й обръщай внимание,казвам ит го от личен опит-не си хаби нервите
    Opitvam se da ne mislq,
    no tvoqta celuvka dqvolski mi Lipsva
    Obi4am te tova boli,
    obi4am te vsi4ko e salzi
    no znai,4e poslednata salza
    6te kapne ot tvoite o4i
    za6toto bez da znae6
    OBI4A6 me i TI!!!

Супер фен
    Град
    sofia
    ami te po4ti vsi4ki maiki sa taka, tva si im e v kruvta ne se 6a6kai i ne i obru6tai 4ak tolkova vnimanie

Е*и му майката,мн е тъпо тва и на майка ми също й се случва,ма не й обръщам внимание

Bei kolko poznato!
    Maika mi mn obi4a da me sravnqva s drugite!, no ponqkoga i pri6traka, i mi vika "ti si gledai v tfoita panica, drugite ne te interesuvat".Opitvam se da i razbera protivore4iqta ama.....
    Научих..., че ако възнамеряваш да си оправиш сметките с някого, само ще му позволиш да продължи да те наранява.

Dosta roditeli go prawqt towa.Te mislqt,4e po tozi na4in te stimulirat da u4i6.A towa e mnogo gre6en podhod,za6toto taka se 4uwstwame o6te po-gadno.No powe4eto roditeli ne se syobrazqwat s towa.Te si mislqt,4e po tozi na4in ti ima6 po-golqm hys i 6te sedne6 da u4i6,za da im se izdigne6 w o4ite.No idwa edin takyw moment,w koito razbira6,4e wsi4ko towa,koeto si prawil dosega e bilo ne zaradi samiq teb,ami zaradi roditelite ti.Koeto e mnogo gadno.Nai-dobre e roditelite da ostawqt decata si da poemat po pytq,koito jelaqt,kato gi napytstwat ot wreme na wreme,a ne da osy6testwqwat 4ujdi me4ti!No wse pak roditelite dopuskat mnogo gre6ki,koeto e 4owe6ko.W kraina smetka nikoi nikogo ne u4i kak da bydat roditeli!
    Това,което не ни убива,ни прави по-силни!!!

Голям фен
    Град
    Beyond the limits of the mind
    Права е майка ти, като не ти е дала пари за уроци. И аз си мисля, че итя уроци са за мързеливи деца с богати родители.
    А колкото до това, че те сравнява - от едното да влиза, от другото да излиза. И мене ме сравняваше преди с една моя приятелка мойта майка, ама сега, като видя, че във всичко аз съм по-добра, вече се възмущава как можело другото момиче така да си пропилява живота. Абе мойта майка е даскалица, тъй че на нея това си е професионално изкривяване. Ако и твойта е такава, хич не си го слагай на сърцето.

Помни, че си уникален!!! Както и всички останали.

Град
    In Zangetsu`s world
    Честно казано не мисля че ще минеш без да направиш скандал . Преди време ( и сега се опитва ма не и се получава) майками се опитваше да развие тоя навик, ама аз си падам малко устат и хич не и спесих нищо от това което ми доиде на акъла...да кажем че това ми е недостатък първо деиствам после мисля...вярно е че 2-3 дена се чуствах кофти ама си стуваше...
    Успех с преминаването през тази криза
    So it began...

{P}evanescence{P}
    Guest
    da be pri tebe pone e samo maika ti a pri mene sa i dvamata i maka mi i bashta mi bahti putkite sa seriozno :} nai dobrata mi priqtelka e nai-umnata v klasa mi i roditelite mi postoqnno ni sravnqvat vij kak u4i do sega ne e imala 2-ka ne sa vikali roditelite i v u4ilishte optvah se da i obqsnq 4e e trqbvalo i neinite roditeli da hodqt ponqkoga no prosto klasnata ni i e rodnina kak sha srami roda da vika maika i ili bashta i v u4ilishte kazvat mi 4e skoro roditelite i shteli da i zabranqt da izliza s men 4e kvo tolkos mi ima be xaxaxax ;p

Фен
    Град
    Добрич
    Dobrinka moita maika e su6tata i govori absoliutno su6tite ne6ta.No vseki 4ovek e razli4en i ima malki ili golemi vuzmojnosti.Az ne sum naprimer ot nai-u4enoliubivite i zaradi tova vseki den mi 4etat konsko.Az moje i ot tova v nai-skoro vreme da izperkam,vse pak vseki den edno i su6to to pisva.
    Всичко започва и свьршва с теб
    ужасно много те обичам.
    Не би останало нищо от мен
    без теб ако сьм някой ден!!!

typaka
    Guest
    Много интересно как когато аз съм направил нещо тъпо и ме сравнява с другите, а когато постигна някъв успех и казвам как са се огелпили другите и ми вика: Ти не гледай другите, гледай себе си.

spoks

spoko
    i az ima podoben problem
    -vij brat ti si izkara izpitite a tebe kato te gledam i 3 nqma da vurje6
    a i drugo
    de da imah problem 4e ne me puskan na uroci
    men me karat da hodq
    taka 4e
    spoko ti ne si edinstvena

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми