Малеее ...
Я ми кажете, тези, които сте против аборта, за вас по-правилно ли е да родиш дете, което ще бъде изпратено в дом за сираци, цял живот ще среща страдания и трудности и т.н., освен това ще се съсипе живота на момичето, което го е родило - ще среща клюките и обидите на всички около нея, срама и т.н., няма да завърши училище, ще остане проста;
майка й и тя ще се съсипе, ако не умре от ужаса
или другия вариант: отиваш в клиниката, оперират те и това е. Избягваш всички тези посочени по-горе неща! Незнам аз ако бях някое неродено дете и ако знаех какво ме чака след раждането ми щях да се самопометна:РР
А и не вярвам в господ. Според мен живота започва с обособяването на органите и т.н. след 4-5 месец там някаде
а и друго: представете си, че смачкате гъсеница. И какво вие не казвате, че сте смачкали пеперуда, а сте смачкали гъсенца. А тази гъсеница е можела да се превърне в пеперуда.
Само да уточня-отивавш в клиниката,където ставаш съучастник в убийство на беззащитно човешко същество.
По отношение на въпроса ти-да,по-добре ще бъде да родиш детето и да го дадеш за осиновяване,отколкото да го убиеш.
Разбира се ,че ще е по-хубаво да си го гледаш ти,защото то мъничкото е къс от сърцето ти,както се казва.
А това,че не вярваш в Бог,това не е просто проблем.
Смятам,че това определя и ценностната ти система