- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Немски или Английски
Английски. Първи език ми е и ми е много по-лесен от немския. ПРосто ми трябват огромни усилия да запомня тия der,die,das и формите на глаголите. Да не говорим за акузатив, датив ...
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
Дам,знам,аз просто цитирах последното мнение. :}Първоначално написано от extreme_
DeutschПървоначално написано от SexY_LipS
Don't worry, be happy!
Mi spored men Angliiskia trqbva da izbere6 za6toto se govori ot pove4e hora a ina4e ako ima6 nqkvi specialni potrebnosti svurzani s nego si izberi nemskia,a i da zapi6e6 nemski kato vtori pak moje6 da go nau4i6 stiga u4itelq da e dobar i da si u4i6 postoianno 6toto ezik trqbva da se u4i sitemno za6toto i nai malki propusk ti se otraziava zle.A i tva 4e angliiskia e lesen ne e vqrno za6toto ima i dosta trudni niva a i horata koito go znaiat dobre ne sa tolko mnogo 6toto tia koito izlizat ot ezikovi gimnazii sa s Angliiski na nivo C1/C2.A otnosno vtoria ezik as nau4ih ispanskia mn dobre za6toto imame mn dobra prepodavatelka,a ina4e i toi se govori mnogo i protivno na ob6toto mnenie ne e tolkova lesen daje ima mn gadni raboti
Az sam v ezikova i ucha angliiski.I si predpochitam angliiski-nemskiq e gaden ezik spored men.A za vtori ezik shte ucha ispanski![]()
When You Live Forever,What Do You Live For??
по добре английски ама ако имаш възможност научи и двата
Абе ти по-добре вземи научи българския, пък после чуждите езици, че като гледам...Първоначално написано от kuklichka_bg
![]()
![]()
Иначе знам, че темата е стара, но на мен тепърва ми предстои да кандидатствам, и аз естествено ще избера английски![]()
Но искам да ви кажа, че не е само да изберете немски или английски, трябва и да прецените възможностите си за представянето на изпита... За английски трябва да изкарате висока оценка на тестовете и на трансформиращия преразказ![]()
АЕ - немския е голям гъз - първото което е. Второ тези, които ти казват, че АЕ-то е лесен език, много те лъжат. Като граматика е по-лек като изключим деветте глаголни времена, но транскрипцията е ужасна. Ако искаш да говориш английски както един шоп говори български, давай - запиши се немски и остави английския за втори. Но това е по-разпространения и по-приложимия език и ще ти бъде много по-лесно с него. Немския със закон трябва да се забрани - лично мнение![]()
Memento moriendum esse!
Мани ги тия - то туй лесното - ама като изпраскат думите, дфето се пишат с по 60 букви - демек едно изречение не знам направо. Акузатива, дартива ги оправям - все пак съм учила и малко латински, където има 6 склонения и две са сравнително лесна работа.Първоначално написано от slavito007
Memento moriendum esse!
Мила, времената в английския език са точно 16 на брой. Нито по-малко, нито повечеПървоначално написано от ThunderGoddess
![]()
Още по-злеПървоначално написано от Emo Doll
. Аз щото ползвам само девет
![]()
Memento moriendum esse!
ОооПървоначално написано от ThunderGoddess
И кои по-точно?
![]()
Английски
НиКОи НЕ ЗаСлуЖаВа дА лееШ СълЗи за НЕго, а тОзИ коИто ЗаСлуЖаВа нЕ Би тЕ рАзПлаКал >>!<<
Е, ся, искаш пак ли да се изцепя?![]()
1. Минало просто
2. Сегашно просто
3. Бъдеще просто
4. Сегашно перфектно
5. Минало перфектно
6. Минало перфектно продължително
7. Сегашно перфектно продължително
8. Минало продължително
9. Сегашно продължително
Most recently used, дет се вика![]()
Memento moriendum esse!
АххахааПървоначално написано от ThunderGoddess
Те тея верно са по-използвани от останалите
ти в кой клас си?! И от колко години учиш англ.
![]()
Английски много ясно! За разлика от Немския, Английски се говори в цял свят !!!
Така е.Първо си мисли как да изкараш изпита,а после с писането и подредбата е лесно.Само като се сетя,миналата година с шибяния тест по математика как ни забиха....лошо ми истава...голям шит беше,ама много се надявам тази година да не ви прецакат така яко.Първоначално написано от Emo Doll
Английския е много по-лесен и се знае горе-долу навсякъде по света в моемента. След това в 10 клас сигурно ще имате и 2ри език, поне аз имам и избрах немски, защото исках да го науча и него
The Spark
+1...i e po-lesenПървоначално написано от `*`MaLkA SlAdUrKa`*`
![]()
Kefi se na vragovete si, zashtoto si vinagi v glavata im, no nikoga v krakata im!!! :P
OPREDELENO ANGLIISKI
LofF YoU
a a FUture Continuous i Future Perfect kude gi prousna.Tva 4e ti ne gi znae6 i ne gi izpolzva6 ne zna4i 4e i drugite ne gi upotrebqvat.Първоначално написано от ThunderGoddess