.
Отговор в тема
Страница 5 от 5 ПървиПърви 12345
Резултати от 101 до 124 от общо 124
    Цитирай Първоначално написано от hermes
    Цитирай Първоначално написано от MidnightCreep
    Английски.Най-разпространения език в света,сравни в колко страни се използва английски и в колко немски.
    Китайският и индийският се говорят повече.Факт.
    Какъвто и език да се говори в дадена държава, голяма част от нея владее разговорен или в по-голяма степен английски език. Не се води по населението на дадена държава. Ако нещата, които каза, бяха от значение, щяхме да учим китайски, индийски и т.н. ;P

Цитирай Първоначално написано от LovePoisoned
    Цитирай Първоначално написано от hermes
    Цитирай Първоначално написано от MidnightCreep
    Английски.Най-разпространения език в света,сравни в колко страни се използва английски и в колко немски.
    Китайският и индийският се говорят повече.Факт.
    Какъвто и език да се говори в дадена държава, голяма част от нея владее разговорен или в по-голяма степен английски език. Не се води по населението на дадена държава. Ако нещата, които каза, бяха от значение, щяхме да учим китайски, индийски и т.н. ;P
    Казвам го само като статистика.Иначе най - великите поети са немци- Гьоте,Хайне,Шилер, а най -великите писатели- руснаци- Достоевски,Толстой.

^ Че са велики, велики са, няма спор, но... това не прави немският по-хубав от френския да кажем (по звучност) или по-лек от английския. Всеки език е богатство. Може да ми се наложи утре да ида като туристка в Русия, все някак ще ми помогнат 2-те години, през които учих езика. Френският език също е хубав! Френски се говори в Швейцария, Белгия... Алжир дори.
    Който и от тези 3 езика да избереш, няма да ти е излишен! Но без английски човек е загубен...

Мега фен
    Град
    София
    За мен пък не са те най- великите, а и това нищо не определя. Живеем в 21век и колкото и да е популярен немския сред българските седмокласници, а руският толкова красив, реалността е друга- в Австрия и Германия само се говори немски,а в Люксембург е официален заедно с франския. Много по- практично е да се учи английски.

ммм...литературата,музиката (композитори), спортната инициатива оперделя колко добра е нацията.А англичаните в спорта и класическата музика хич ги няма, а и в литературата също.Това че едните са били по-големи колонизатори и ламтели за пари,богатство, е друг въпрос.А и немската метъл школа е най-добрата.Важното е, че немския ми харесва.
    Немски се говори като официален език в Германия,Австрия,Лихтещайн ,Люксембург,Швейцария,Белг я- най-богатите страни в света.Това говори също нещо(че са капиталисти )
    А'е да гледаме европейското.

Мега фен
    Град
    София
    ^и все пак говорим за прагматизъм. Ако на теб ти е симпатичен Гьоте, то на мен са ми симпатични Шели, Шекспир, Фауст, Дефо, Суифт, Блейк, Купър, Байрон, Марлоу, Бейкън. Не съм съгласна, че изброените от теб страни са най- богати, защото историята и реалността друго говорят. За метъла го приемам като шега. А това, че са били колонизатори в момента няма никакво значение- факт е единствено реалността

Исландците също са едни от най-богатите хора в света.

Цитирай Първоначално написано от ^Santra^
    ^и все пак говорим за прагматизъм. Ако на теб ти е симпатичен Гьоте, то на мен са ми симпатични Шели, Шекспир, Фауст, Дефо, Суифт, Блейк, Купър, Байрон, Марлоу, Бейкън. Не съм съгласна, че изброените от теб страни са най- богати, защото историята и реалността друго говорят. За метъла го приемам като шега. А това, че са били колонизатори в момента няма никакво значение- факт е единствено реалността
    От всички, които си изброила, съм чел по нещо.А пък и имам Фауст(Гьоте) в оригинал.Все пак е трудно да се сравняват например Мол Фландърс и Война и мир, различни жанрове.
    Не случайно наричат Швейцария- "страната на часовниците" , защото са изключително предантични, точни ; "сигурно като швейцарска банка".Да не споменаваме световните войни, защото това е отделна тема.Говорим за годишен доход на човек.
    За метъла не беше шега, а самата истина,банди като Helloween,Blind Guardian,Holy Moses,Tankard,Assassin,Gamma Ray,Kreator,Sodom,Destruction нямат равни.
    "Различни хора,различни идеали"......
    @LovePoisoned Ама и датчаните,финландците,швед ите също са богати.С две думи: България е на ръба на "втория " и "третия" свят по доходи.Даже клоним към Африка.

Повече от фен Аватара на mimenceto666
    Град
    тук, там все едно - на кой му пука
    Цитирай Първоначално написано от Master_88
    Английския е по-широко разпространен и по-добре избери него.

Мега фен
    Град
    София
    Нека не говорим за световните войни, защото знаем какво Австрия е дала на света. Част от Швейцария говори немски, но друга френски. Наистина е тъжно, че България се намира в сегашното си положение, но нека се опитаме да гледаме оптимистично и да вярваме в собствените си сили.

Нека не говорим за световните войни, защото знаем какво Австрия е дала на света. Част от Швейцария говори немски, но друга френски. Наистина е тъжно, че България се намира в сегашното си положение, но нека се опитаме да гледаме оптимистично и да вярваме в собствените си сили.
    Колкото по - рядко говорим е езикът, толкова повече преводачи се търсят и заплащането е по-добро.85% от Швайц говори немски.Другите 15% се разпределят между италиански,френски и реторомански.
    Австрия е дала на света град като Виена- истински световен музей на културата, докато небостъргачите не се считат за културни забележителности (всичко свързано с пари не може да се нарича култура).Доларът е в девалвация, еврото става световна валута.
    Защо Чехия се оправиха толкова бързо след прехода?Защото нямат манталитета на балканците.

Мега фен
    Град
    София
    Лондон?
    Ти остави Чехия, мен по ме е яд като гледам как румънците дръпнаха пред нас, а по едно време бяха по зле от нас. Сега идват с румънските си коли в Русе да пазаруват, там ще учат румънски....а големите фирми, включително и някои български си правят заводите там....това по ме вбесява отколкото вечните спорове от това кой език е по- подходящ за учене.

Лондон?
    Ти остави Чехия, мен по ме е яд като гледам как румънците дръпнаха пред нас, а по едно време бяха по зле от нас. Сега идват с румънските си коли в Русе да пазаруват, там ще учат румънски....а големите фирми, включително и някои български си правят заводите там....това по ме вбесява отколкото вечните спорове от това кой език е по- подходящ за учене.
    Мен ми е все тая за румънците, ако искат и да скочат от Дунав мост.
    Бил съм във Виена бтв и знам как е.Петата по височина църква в света стои там.И като влизахме в нея, познай какво беше- цигани просяци от България с малките си "деца" и пращаха малките да грабят хората.Ама аз бях нащрек за тях.Иначе щях да спретна едно меленце извън църквата , ако ме пипнат, защото вътре е кощунство.

Мега фен
    Град
    София
    Като бях във Виена бях с българи- там живеят- общността около българската църква там. Иначе беше много готино в Париж- качвам се по стълбите на метрото и някой ме бута(по не внимание) и вместо да каже Sorry или Pardon казва Опааа! - умрях от смях!

По темата: немският звучи гадно

Като бях във Виена бях с българи- там живеят- общността около българската църква там. Иначе беше много готино в Париж- качвам се по стълбите на метрото и някой ме бута(по не внимание) и вместо да каже Sorry или Pardon казва Опааа! - умрях от смях!

По темата: немският звучи гадно
    Ама и немците така викат за българския.
    Кьолнската катедрала е най- посещаваният турситически обект в света.(над 10 милиона души годишно).Преди месец бях там.Нямам думи просто- като застанах долу на свода и погледнах нагоре към лявата кула,гръклянът ми едвам не изскочи, това са 156 метра все пак. За да не флуудим непрестанно във форума, по-добре дай скайп.

Град
    Враца
    Ясно, че темата е стара, ама много се издразних като писахте, че английският можел да се научи по всяко време... е, НЕ Е ТАКА! От 1-7 клас учих английски и си мислих, че го зацепвам... пишех на английски и сега както забелязвам е било супер неправилно! В 8ми клас отидох с английски-немски и за тия 7-8 месеца разбрах, че не съм си имала и представа от тоя език Има не толкова лесна граматика, пълно е с различни изрази, които не се превеждат директно от българският... И за първите 2 седмици бях изучила всичко, което знаех за тия 7 години! Та... немски език съм учила 5-7 клас... Вярно е, че за 3 години не съм го научила кой знае колко с 4 часа седмично, но пък всичко зависи от учителя... 5 и 6 клас имахме ужасна госпожа и учих като ненормална, а в 7 ми се появи един господин... и всичките ми знания отидоха на вятъра... Не знам дали ми е труден, но пък сега да говорите, че английският можел да се научи по всяко време.. а стига, бе! Човек не може да каже, че знае перфектно и български, нищо че му е роден... защото ако се разровим из форума... ще видим мнооооого грешки... Дори и аз не го знам добре, но поне не тичам наляво-надясно да говоря, че английският можел да се научи ей така! Мисълта ми е, че всеки език си има своите тънкости и за да кажеш, че знаеш някой език, трябва да ги знаеш!
    Ок, пишете го 2ри... и да видим дали човек, учил го като първи и човек, учил го като втори език ще са на едно ниво... аа... те ще са... нали английският можел ей така просто да се научи Сам си влизал в главата
    еlsy

уча английски от 9 години почти 10 вече
    а немски от 4 почти 5
    английският е по лесен и по често срещан почти задължително е да имаш някакви познания там
    немският е труден много труден но пък ако го владееш изглеждаш по интилигентна понеже всеки 2 владее английски.
    Успех
    ~ Рицар или Дявол ~
    Обичам те и пак ще те обичам
    дори да ме презираш ти.
    Сърцето си на теб обричам
    пъди ме, но не ме мрази
    Във моите мечти си рицар
    с лъскави доспехи,а може би
    и крал дори,но не си ли просто
    дявол с ангелски очи?!?

Голям фен Аватара на Forest_girl
    Град
    в къщи =)
    Което на теб повече ти харесва, това избери.

Супер фен Аватара на In4iTu_
    Град
    Варна
    Според мен, когато влизаш в езикова гимназия, научаваш перфектно езика.Следователно много по-добре е да научиш един не толкова лесен език, отколкото такъв, който можеш да научиш навсякъде. Според мен трябва да избереш немски, а английския можеш да го научиш и на курсове...
    The journey never ends.
    Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
    Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.

Голям фен Аватара на Forest_girl
    Град
    в къщи =)
    По твойта логика и немския може да го научи на курсове, а да избере английски.

Не знам за теб, но аз ще избера английски.Една от госпожите, които ми преподаваха, ми каза да избера немски, защото ако тръгна за чужбина по лесно ще отида в Германия, отколкото в Америка .Но пък английския е по-разпространен от немския

Голям фен
    Уча английски от 9 години без 8 клас,немски т 2 от английския не помня почти нищо.Все пак едно са 5 часа седмично,друго са 21 в осми и немска история и литература в оригинал в девети.Определено за мен английскияте по-труден,оже би защото не го упражнявам достатъчно или пък по други причини.Ако става дума за мен отново бих избрала немския,защото супер много ми харесва,но ако нямаш желание да учиш или работиш в Германия/Франция Испания,не виждам какъв смисъл има да учиш,немски,френски,испанс и.Разбира се,всеки нов език е нов прозорец към света,дава ти част от културата на даден народ и разширява мирогледа ти.Но в момента откъдето и да го погледнеш богатата душевност и широкиятмироглед не са много на модал.ака че,ако ходите на училище за да се виждате с френчетата , да пушите на ъгъла и да тормозите различните и български да научите пак е добре.
    Don't worry, be happy!

Супер фен Аватара на slavito007
    Град
    Sin City
    0о предпоръчвам ти английския Аз влязох с english и съм доволен ! Немския толкова ... не го харесвам - граматика, слворед, der die das падежи ужасТ. Пък и английският е по-лесен.
    Цитирай Първоначално написано от charlotte^
    Цитирай Първоначално написано от thefreak
    Известно ли ти е с какво се пълни пениса като се втвърдява ?
    Сигурно с ракия.
    Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised

Голям фен Аватара на Axel_f
    Град
    Хогуортс
    Еххх а колко е лесно като знаеш вече езика Някой беше казал, че немския първо го мразиш, после свикваш с него и после почваш да му се кефиш. Напълно вярно! Темата е доста стара, но е актуална, тъй че моето мнение съвпада с това на повечето тук, че немският е по-труден и е хубаво да се избере като основен език след 7 клас например. Английският е по-важен, спор няма, но курсове под път и над път, пък и филми, телевизия и тн...демек по-лесен е за научаване
    "Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си