Вярвам в Господ.Не знам от кога,не знам какво точно е породило това,нямам си и на идея защо запазих вярата си през годините,даже когато съм нямала и капчица късмет,а съм се опитвала да живея според нормите.В смисъл,опитвам се да буда добра и да не правя кофти неща,а често пъти получавам удари от съдбата,които не мисля,че съм заслужила с нещо.В такива моменти се чудя защо е всичко това и защо Господ ми е оставил,но получавам помоща си и знам,че всичко гадно,което ми се случва,ме прави по-силна.
Няма да ви затрупвам със сухи факти,опитвайки се да ви уверя,че Господ съществува,аз самата не съм чела цялата Биближа,признавам си.Да,като малка четох детското ,съкратено издание,но за мен това не е толкова важно.И не ходжа на църква всеки ден и седмица,но пък наистина вярвам,че съществува.Може да съм глупава или наивна,но просто не мога да излъжа,че не вярвам в него.Това си е факт и не мога да го скрия.Нямам си и на идея дали всичко,написано в Библията е вярно,нямам си на идея дали Господ е един или има Буда,Аалах и т.н.Аз знам само,че съществува някои там,че този някои бди над нас и че не трябва да отричаме виcшата му сила.Знам,че съм изживяла моменти,в които все едно ме е бил изоставил,тежко ми е било,че този Бог ни е изоставил,но в следващия момент става нещо,което коренно променя нещата и виждам,че Той не ни е забравил,а ние него...той просто иска да сме тук,да вярваме в него и да сме по-добри.Казвате ,че религията е измислена,за да ни прави по-добри и за да ни кара да се страхуваме от последствията на действията ни,за да не получим "наказание".Не мисля така.Вярвайки в Господ,ние вярваме в доброто,чистото,искреното и 4isto4ove6koto начало.Господ е жертвал сина си заради нас...това би трябвало да ни накара да се замислим за факта,че много от нас са егоисти,за това,че понякога ,поне понякога трябва да правим жертви(макар не толкова големи колкото на Бог),за да докажем любовта си към близките си.
Незнам дали някои изобщо ще се съгласи с мен,незнам дали няма да ми се изсмеете за всичко,което казах,но това няма значение.Както казах вярата е в сърцето ми и е силна,не мисля,че би могла да бъде разрушена просто така...знам,че ми помага,а това значи много за мен