Аз вярвам в Бог, но не вярвам в религията. Официално си се водя християнка - обаче не харесвам начина, по който религията представя нещата. Прави са тези, които писаха за комерсиалната част от вярата - купуване на свещички, икони, плащане за различните обреди за кръщенета, венчавки, при смърт... Аз вярвам, че вярата е вътре в нас, и няма значение какво показваме навън. Може нито веднъж в живота си да не отидеш на църква, но вътре в себе си да вярваш в Бог и да знаеш, че всичко, което имаш, е от Него...
Господ ми е помагал много пъти, когато ми е било тежко, и ми е дал ВСИЧКО което имам в този живот - а то хич не е малко... аз имам невероятен живот, което далеч не означава лесен... но е невероятен. Вярвам, че Господ е създал един прекрасен свят, в който ние живеем и ни дава всичко, с което и заради което живеем
Не знам каква дискусия очаквате да стане на тази тема. Всъщност темата е доста обширна, но не мисля че трябва да се превърне в обичайното "аргумент - контрааргумент", а и всичко по отношение на вярата е доста относително и субективно, така че трудно може да стане добра дискусия.
Искам да добавя, че вярата ми в Бог не ми пречи да вярвам и в себе си - всъщност в това, което ми е дал Бог