.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 48 от общо 48
    Guest
    Филма е супер реалистичен, щот Полански е живял в гетата на Краков и Варшава по него време. Има си ясна представа какво е представлявало
    Филма не беше само за музиката и как спасява живота. Също и за терора, над който са подложени евреите и изобщо WW2. Мен лично ми хванаха очите невероятните "съседи", които имаше нашия герой.

Супер фен
    Град
    in gloom of night
    смъртта е често пъти незаслужена или заслужена,трагична или очаквана..
    представяте ли си какво е да запазиш разсъдъка си сред такава брутална война когато виждаш ежедневно хората а и сам себе си да се измъчват ?
    "Целувка за лека нощ"

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Филма е супер реалистичен, щот Полански е живял в гетата на Краков и Варшава по него време. Има си ясна представа какво е представлявало
    Филма не беше само за музиката и как спасява живота. Също и за терора, над който са подложени евреите и изобщо WW2. Мен лично ми хванаха очите невероятните "съседи", които имаше нашия герой.
    аз, аз...

Голям фен Аватара на lina15
    Град
    София
    mmda mersi mnogo 4e go vidqh sega a filmut ve4e e minal,sega e 00:16...minal e nali???zxaxaxaxaxa
    a kak e na angliiski da si go drupna(6toto vse pak go propusnah,a mnoo hora sa mi kazvali 4e e dobur)

Супер фен
    Град
    in gloom of night
    the pianist
    "Целувка за лека нощ"

Голям фен Аватара на lina15
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от midnight...
    the pianist
    10x

Фен
    Град
    Шумен
    Цитирай Първоначално написано от Death^Forever
    Гледах "Пианистът" преди една-две години и останах силно впечатлена, доста ми повлия...Това се казва животът ти да е музика...Просто нямам думи...Доста въздействащ филм, заслужава си да се гледа!
    Взе ми думите от устата....наистина филма заслужава да се изгледа.

Голям фен
    Град
    София
    Искам просто да ви покажа,че не трябва да се гледа само от едната страна на страдащите.Никога няма да си позволя да кажа,че евреите са ги избили като животни и това е било правилно.
    Завислете се обаче че не трябва винаги да гледаме от страната на американските филми.
    В Русия е умрял сумати народ,но не съм гледала американски филм на тази тема
    "Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара

Супер фен
    Град
    in gloom of night
    е роман полански до колкото знам не е американец
    той е направил филма така както той го е виждал и е преживял
    една човешка трагедия на фона на още хиляди такива
    това че във филма не е отразен броя на жертвите на руснаците не значи че не се зачитат!

пък и може да си има такива филми ама да не ги знаеш
    "Целувка за лека нощ"

Голям фен
    Град
    [`Лунно`цвете`]
    Цитирай Първоначално написано от vra4ka
    Искам просто да ви покажа,че не трябва да се гледа само от едната страна на страдащите.Никога няма да си позволя да кажа,че евреите са ги избили като животни и това е било правилно.
    Завислете се обаче че не трябва винаги да гледаме от страната на американските филми.
    В Русия е умрял сумати народ,но не съм гледала американски филм на тази тема
    Това че не си гледала не означава че няма... просто монопола на филми е жесток...аз лично от почти половин година не съм сядала да гледам филм...не издържам на тъпите американски простотии...(а ако човек иска намира, може и да не гледаш филм, но виж книги има в изобилие)... и наистина снощи най-накрая гледах един истински филм...нямам думи...Просто гледах и не мислех, а като изключих телевизора си останах сама в мрака и се отдадох на размисли.... като добавим факта че наскоро завърших една достаааа обилна книга за Хитлер и за излишните 11 милиона..просто ефекта си беше поразяващ....

Просто един голям поклон пред Полански!
    В ръцете си ме вземаш и усещам
    как ти си всичко в моя малък свят,
    и как септември-хладен и надменен
    не ще ми вземе теб и любовта...

Голям фен
    Град
    София
    Добре кажи ми един американски филм,който да възхлалява или поне да отдаде нужните почести на руснаците.
    Едва ли съществува.Точно за това ти говоря,че и на мен ми е писнало цялото човечество да гледа от страната на американците! Затова нека всеки,който е впечатлен от това да прочете една книга от руски автор,да изгледа един руски филм
    "Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара

Васко, този филм наистина си заслужава

Повече от фен
    Град
    ...:::In My House Of Pain:::...
    :\
    ми аз снощи не успях да го гледам, щот не си бях вкъщи.
    ае някой да разкаже за кфо стаа въпрос плс
    ф смисъл някой да преразкаже горе долу филма...
    No,wanna sell your soul,with your stylish yellow touch
    No,forget smile again,we just want to dance forever.

Yeah,chasing after,chasing after,the white wind

филма го имам на DVD и затова не го гледах. взех го от "Стандарт". още не съм го гледал, но това ще стане много скоро.

заради предишния пост - ето какво пише на обложката:

Базиран на автобиографията на известния полски музикант Владислав Шпилман, Пианистът описва с потресаващи подробности оцеляването му във Варшавското гето по време на немската окупация, след като семейството му е изпратено в концлагер. Композитор и пианист, Шпилман свири за последен път на живо по полското радио точно преди нацистите да нахлуят във Варшава. След това идва раздялата със семейството и хората, които обича и борбата за оцеляване. През цялата война Шпилман се лута из руините на опустошения град в търсене на храна и подслон. накрая се сблъсква с най-големия си страх и отново се завръща към музиката - с помощ оттам, откъдето най-малко очаква.
    мачок, давай музиката!
    ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"

малкият принц

mersi 4e kazahte za filma naistina si zaslujava

Бъди щастлив с това, което имаш, докато се бориш за това, което желаеш!

Мега фен Аватара на machoka
    мачок, давай музиката!
    Коя музика бре На Шпилман имах записи някъде, ама где са не мога да ти кажа

Иначе го изгледай филма, сам виждаш по коментарите до тук, че си заслужава

Фен
    Град
    Варна,Морето
    Цитирай Първоначално написано от vra4ka
    Добре кажи ми един американски филм,който да възхлалява или поне да отдаде нужните почести на руснаците.
    Едва ли съществува.Точно за това ти говоря,че и на мен ми е писнало цялото човечество да гледа от страната на американците! Затова нека всеки,който е впечатлен от това да прочете една книга от руски автор,да изгледа един руски филм
    няма спор,филмът беше хубав,но съм съгласна за вси4ко с Варси...баба ми е руска еврейка,разказвала ми е как са изяли животните в зоопарка в Лениград,докато пове4ето евреи са избягали в Сибир,а тя се е запознала с дядо,защото той е бил от смелите хора,които са ги превеждали през българската граница...нз защо го пиша тва и дали някой 6е си направи труда да го про4ете,но се си мисля,4е някой,който не го е преживял,не може да има толкова реална представа за нещата..естествено може и да греша..

Цитирай Първоначално написано от machoka
    мачок, давай музиката!
    Коя музика бре
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Пп. Мога да ви дам и едно мое изпълнение на Шопен, който звучеше през цялото време /с изключение на Лунната Соната на Бетовен за кратко/

това имах предвид

о със сигурност ще го изгледам. макар някои псевдоразбираши да ме караха обратното - мн бил тежък, мрън-мрън, земи си "секс игри 3" нам що си... този със сигурност ще е по-хубав
    ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"

малкият принц

Повече от фен
    Град
    ...:::In My House Of Pain:::...
    Цитирай Първоначално написано от мечтател
    филма го имам на DVD и затова не го гледах. взех го от "Стандарт". още не съм го гледал, но това ще стане много скоро.

Базиран на автобиографията на известния полски музикант Владислав Шпилман, Пианистът описва с потресаващи подробности оцеляването му във Варшавското гето по време на немската окупация, след като семейството му е изпратено в концлагер. Композитор и пианист, Шпилман свири за последен път на живо по полското радио точно преди нацистите да нахлуят във Варшава. След това идва раздялата със семейството и хората, които обича и борбата за оцеляване. През цялата война Шпилман се лута из руините на опустошения град в търсене на храна и подслон. накрая се сблъсква с най-големия си страх и отново се завръща към музиката - с помощ оттам, откъдето най-малко очаква.
    мачок, давай музиката!
    аааа мерсиии ))
    начи май ше си го намеря да го гледам отнякъде
    No,wanna sell your soul,with your stylish yellow touch
    No,forget smile again,we just want to dance forever.

Yeah,chasing after,chasing after,the white wind

Цитирай Първоначално написано от Worthless
    Цитирай Първоначално написано от мечтател

мачок, давай музиката!
    аааа мерсиии ))
    начи май ше си го намеря да го гледам отнякъде
    пак заповядай, ма да не ти стане навик

малкият принц

Мега фен Аватара на machoka
    мечтател
    А, да бе, записа:

http://free.data.bg/machoka/My%20Mus...on%20Etude.wav

Шопен - Голям революционен. Туй записче е с детско микрофонче и на фалшивото ми вече пиано, ама става. Имам и по-добър, професионален, ама е на ДВД видео и не ми се играе да вадя звука и т.н. и т.н.

Приятно слушане на този, който си го пусне. Емоцията е невероятна по време на изпълнението, води до душевен 'оргазъм' по време на изпълнение на концерт пред много публика в концертна зала.

благодарско

малкият принц

Супер фен Аватара на Devilsplaymate
    Град
    Nowhereland
    Този филм съм го гледала , и адски много ми хареса
    Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си