- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Гледайте филма от 20:00 часа от БТВ
Филма е супер реалистичен, щот Полански е живял в гетата на Краков и Варшава по него време. Има си ясна представа какво е представлявало
Филма не беше само за музиката и как спасява живота. Също и за терора, над който са подложени евреите и изобщо WW2. Мен лично ми хванаха очите невероятните "съседи", които имаше нашия герой.![]()
смъртта е често пъти незаслужена или заслужена,трагична или очаквана..
представяте ли си какво е да запазиш разсъдъка си сред такава брутална война когато виждаш ежедневно хората а и сам себе си да се измъчват ?![]()
"Целувка за лека нощ"
аз, аз...Първоначално написано от Анонимко
![]()
the pianist
"Целувка за лека нощ"
Взе ми думите от устата....наистина филма заслужава да се изгледа.Първоначално написано от Death^Forever
Искам просто да ви покажа,че не трябва да се гледа само от едната страна на страдащите.Никога няма да си позволя да кажа,че евреите са ги избили като животни и това е било правилно.
Завислете се обаче че не трябва винаги да гледаме от страната на американските филми.
В Русия е умрял сумати народ,но не съм гледала американски филм на тази тема![]()
![]()
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
е роман полански до колкото знам не е американец
той е направил филма така както той го е виждал и е преживял
една човешка трагедия на фона на още хиляди такива
това че във филма не е отразен броя на жертвите на руснаците не значи че не се зачитат!
пък и може да си има такива филми ама да не ги знаеш![]()
"Целувка за лека нощ"
Това че не си гледала не означава че няма... просто монопола на филми е жесток...аз лично от почти половин година не съм сядала да гледам филм...не издържам на тъпите американски простотии...(а ако човек иска намира, може и да не гледаш филм, но виж книги има в изобилие)... и наистина снощи най-накрая гледах един истински филм...нямам думи...Просто гледах и не мислех, а като изключих телевизора си останах сама в мрака и се отдадох на размисли.... като добавим факта че наскоро завърших една достаааа обилна книга за Хитлер и за излишните 11 милиона..просто ефекта си беше поразяващ....Първоначално написано от vra4ka
Просто един голям поклон пред Полански!
В ръцете си ме вземаш и усещам
как ти си всичко в моя малък свят,
и как септември-хладен и надменен
не ще ми вземе теб и любовта...
Добре кажи ми един американски филм,който да възхлалява или поне да отдаде нужните почести на руснаците.
Едва ли съществува.Точно за това ти говоря,че и на мен ми е писнало цялото човечество да гледа от страната на американците! Затова нека всеки,който е впечатлен от това да прочете една книга от руски автор,да изгледа един руски филм![]()
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
:\
ми аз снощи не успях да го гледам, щот не си бях вкъщи.
ае някой да разкаже за кфо стаа въпрос плс![]()
ф смисъл някой да преразкаже горе долу филма...
No,wanna sell your soul,with your stylish yellow touch
No,forget smile again,we just want to dance forever.
Yeah,chasing after,chasing after,the white wind
филма го имам на DVD и затова не го гледах. взех го от "Стандарт". още не съм го гледал, но това ще стане много скоро.
заради предишния пост - ето какво пише на обложката:
мачок, давай музиката!Базиран на автобиографията на известния полски музикант Владислав Шпилман, Пианистът описва с потресаващи подробности оцеляването му във Варшавското гето по време на немската окупация, след като семейството му е изпратено в концлагер. Композитор и пианист, Шпилман свири за последен път на живо по полското радио точно преди нацистите да нахлуят във Варшава. След това идва раздялата със семейството и хората, които обича и борбата за оцеляване. През цялата война Шпилман се лута из руините на опустошения град в търсене на храна и подслон. накрая се сблъсква с най-големия си страх и отново се завръща към музиката - с помощ оттам, откъдето най-малко очаква.
ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"
малкият принц
mersi 4e kazahte za filma naistina si zaslujava
Бъди щастлив с това, което имаш, докато се бориш за това, което желаеш!
Коя музика бремачок, давай музиката!На Шпилман имах записи някъде, ама где са не мога да ти кажа
![]()
Иначе го изгледай филма, сам виждаш по коментарите до тук, че си заслужава![]()
няма спор,филмът беше хубав,но съм съгласна за вси4ко с Варси...баба ми е руска еврейка,разказвала ми е как са изяли животните в зоопарка в Лениград,докато пове4ето евреи са избягали в Сибир,а тя се е запознала с дядо,защото той е бил от смелите хора,които са ги превеждали през българската граница...нз защо го пиша тва и дали някой 6е си направи труда да го про4ете,но се си мисля,4е някой,който не го е преживял,не може да има толкова реална представа за нещата..естествено може и да греша..Първоначално написано от vra4ka
![]()
Първоначално написано от machoka
Първоначално написано от machoka
това имах предвид![]()
о със сигурност ще го изгледам. макар някои псевдоразбираши да ме караха обратното - мн бил тежък, мрън-мрън, земи си "секс игри 3" нам що си... този със сигурност ще е по-хубав
ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив. мислиш си "моето цвете е там някъде"
малкият принц
аааа мерсиииПървоначално написано от мечтател
))
начи май ше си го намеря да го гледам отнякъде
No,wanna sell your soul,with your stylish yellow touch
No,forget smile again,we just want to dance forever.
Yeah,chasing after,chasing after,the white wind
пак заповядай, ма да не ти стане навикПървоначално написано от Worthless
малкият принц
мечтател
А, да бе, записа:
http://free.data.bg/machoka/My%20Mus...on%20Etude.wav
Шопен - Голям революционен. Туй записче е с детско микрофонче и на фалшивото ми вече пиано, ама става. Имам и по-добър, професионален, ама е на ДВД видео и не ми се играе да вадя звука и т.н. и т.н.
Приятно слушане на този, който си го пусне. Емоцията е невероятна по време на изпълнението, води до душевен 'оргазъм' по време на изпълнение на концерт пред много публика в концертна зала.
благодарско
малкият принц
Този филм съм го гледала , и адски много ми хареса
Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...