- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- КОМЕРСССССССССССС :mad:
Гениалност наричам човек, който на 5 годишна възраст написва първото си произведение. На 7 години концертира в цяла Европа, като дете чудо. На 10 години изнася 2 часови концерти пред огромни зали, каквито може би няма днес, като всичко, което свири го импровизира на момента. За една вечер да напишеш увертюра към собствената си опера за премиерата на следващия ден Гениален наричам човек, който до 20-тата си годишнина има над 20 симфонии, яКакво наричаш гениалност?...
Между рока и класиката има много общи неща. Като примери мога да дам идеята за тематичност, за свързаност между отделните песни - при рока това се вижда в т.нар. концептуални албуми, - построяването на мелодията, хармонията...
няколко опери и над 300 произведения и т.н. и т.н. Боже, колко елементарно звучи така написано, а всъщност е извън границите на човешките възможности.
Няма съизмерими на това понятия 'неща' днес. Това е гениален човек, не Куийн.
В 'построяване на мелодията и хармонията' няма нищо, нищо общо, повярвай ми. Днешната музика се базира на далеч по-различни правила. Дори симфоничната вече не се подчинява на тогавашните, камо ли за бендове и други състави.
Но не е там въпроса, Куийн са си 'гениални' според днешните разбирания, не спрямо истинското поняте на думата. Имали са шанс да станат известни, добри музиканти - всички предпоставки за светлото им настояще са налице. Но.. как да ти кажа - подобни добри музиканти, с лопата да ги ринеш.. подобни добри вокали.. малко са, но ги има. На мен лично не ми изпъкват с кой знае какво, въпреки че са си доказали че са едни от лидерите в музикалния бизнес на съвремието.
Ако си под 25 г., убеждението и дидактичността в тона ти все пак са разбираеми, недорасляците по принцип са толкова категорични за неща, които не разбират, просто вероятно си попил всичко от някоя доморасла учителка по солфеж. Ако си по-възрастен, пази Боже, няма спасение за теб. Има много неща, които мога да ти кажа, просто е безсмислено, от постовете ти личи колко всъщност си невъзприемчив и некомуникабелен. Знаеш ли, хората са направени от кал, но на малко Бог е дал душа. Нима Моцарт е единствения талант на всички времена? Музикални гении има толкова и сега и тогава, просто някога е било по-трудно да ги забележат. Между другото, ако Моцарт се беше родил в наше време, щеше да бъде именно рок музикант - това най-много би отивало на темперамента му... Приеми това като мнение, не смятам да водя полемика с теб. Всъщност пиша това повече заради някои от другите участници в темата, с които всъщност може да се размени някоя дума. Хайде, със здраве!Първоначално написано от machoka
Това не го разбрах, съжалявам.некомуникабелен
Иначе... въобще няма да дискутирам както споменах тази сфера от музиката тук. Нито темата е за това, нито мястото. Като имаш да казваш нещо по темата на други хора, ами кажи го.
Да правиш подобни глупави хипотези, че щял да бъде рок музикант си е ... доста наивно![]()
Днес такива хора няма![]()
...което говори най-малкото за слабо познаване на рока като музика.Първоначално написано от machoka
Нямам никакво намерение да споря с теб, да се спори няма смисъл, когато дискусията е напълно невъзможна. Уважавам факта, че се занимаваш с музика, от някои други твои постове останах с впечатлението, че обичаш това, което правиш. Но е меко казано жалко, че не желаеш (защото ти наистина не желаеш) да разбереш, да усетиш тази музика - рока, да я оставиш да потече по вените ти...тя е религия, идеология, свобода - както в музикално отношение, така и в духовно. Всеки има право на свое собствено мнение - и по това схващане явно се различаваме.
Скучен си!
П.П. Геният не е в количеството. Както каза една моя позната, "гениално е това, което ме кара да се чувствам в хармония с всичко, което съществува".
"Всичко е въпрос на натиск и време. Време и натиск".
'ма аз не разбрах какво пък съм казал за рокът?![]()
Нещо лошо?!
Рокът си е .. прекрасна музика... аз съм си правил много дискове с компилации и съм заспивал вечер на тях до изтъркване на диска.. нещо не сте ме разбрали явно, а по-вероятно е аз самия да съм изръсил нещо, с което да съм ви подвел.
Machoka, мишока, пардон, мишленце, порасни! Време ти е!Първоначално написано от machoka
Некомуникабелен - по същество е дума, намира се в тълковен речник. Означава "човек, с който трудно се контактува, води разговор".
[quote="machoka"]'ма аз не разбрах какво пък съм казал за рокът?![]()
Нещо лошо?!
Рокът си е .. прекрасна музика... аз съм си правил много дискове с компилации и съм заспивал вечер на тях до изтъркване на диска.. нещо не сте ме разбрали явно, а по-вероятно е аз самия да съм изръсил нещо, с което да съм ви подвел.[/quote]
Вероятно е
![]()
"Всичко е въпрос на натиск и време. Време и натиск".
Мечок, аре да ме водиш при твойта учителка по солфеж. Гледам добра е.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Еми щом се води трудно разговор с мен, водете си го вие.
Успех.
Леле... Ставате смешни, бе, хора, не го ли разбиратеАз вече съм казала това, което мисля, но вие продължавате да ми дълбаете думите... Добре, слушам комерс, не разбирам от музика, подражавам на другите... В какво още искате да ме обвините?
Аз вече незнам каква глупост ще открия в тая тема.
Мачока, извиних ти се, спри да търсиш под иглата слон. Не очакваш, че и ти няма да разбереш тънкия намек, че темата е свършила. Се пак Росската го разбра.
А за комерс - никога няма да се стигне до консенсус! Просто думата има различни значения и всеки я приема по начина, по който му е удобно. Би трябвало от моето мнение да разберете за какво става въпрос, но... Както и да е. Аз ви казвам - спрете да се излагате с тея глупави спорова![]()
Nymphetamine
Nymphetamine Girl...
Е остави ги хората, имат право и те да се излагат, ние малко ли се излагахме...Пък и не е излагане да си кажеш мнението по въпроса, темата не е приключила съвсем...
![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
О, Боже! Какви сърцераздирателни мнения и коментари. Направо ми идва да ревна!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Левски шампион але але!
HereTodayGoneToHell,кога ще спреш с това отрицание,миличка?!Вече взе да прекаляваш с негацията.Ясно ми е,че си във възрастта на бунта,обаче,нещо май ти идва в повечко лошотията на теб. =D> Всичко ли на тоя свят ти се струва толкова ужасно,бе?!
Ей,сладурано,малка си още.Опита ти е малък,не годинките!
Ама ще ти мине,повярвай ми!
Иначе нямам нищо против теб и твоята личност,бунтувай се,щом ти е кеф,ама айде спри малко да заливаш форума и хората в него с твойте душевни проблеми!!!
Взе да писва!
Нели ти пък за какво пишеш в темата за комерса не ми е ясно?!Сбъркана ли си?!
Точно ти ли ще ми обясняваш как всички слушат едно и също?!?Ти,най-голямата фенка на LP??Та ти слушаш най-големия комерс бе скъпа!
Ей,да му писне на човек от глупости
А ти machoka,недей да се излагаш.Guns били комерс!Айде огледай се какво се слуша масово и пак ще си говорим!Guns определено не се слушат от всеки!Пък и повечето им фенове слушат старите парчета,откакто се разпадна групата не е изобщо същата!
Е,това е от мен.Надявам се да се поосъзнаеш,devil4e!
![]()
Чао на всички ви и се усмихвайте по-често!Стига с тези ваши "неразрешими" проблеми и тази "огромна болка",която изпитвате!Просто ви тресе пубертета,не е страшно,всички са минали по този път!
Хайде,доскоро!![]()
Tova vinagi shte go ima i vseki koito nemoje da si izgradi sobstvena lichnost shte se opitva da kopira nqkoi drugTova e neizbejjno..I az se draznq kato gledam taka narechenite ,,hausari''deto do vchera bqha chalgari sq pochnaha da horqt po partita i da sa typchat s bonboni,da si pyhat dankitata v butushkite i da nosqt izhakani caki no tova e polojenieto
I da nedovolstvame i da se jalvame i protestirame nishto nqma da se promeni ,vseki she kazva ,,Az imam svoi stil ,slusham opredelena muzika shtoto mi haresva a ne shtoto oshte 5867586756875690859 dushi q slushat i ne kopiram vsi4ko ot tezi 5867586756875690859 dushi a te ot men i t.n.'',i vseki shte se pravi na neshto koeto vsashnost ne e
![]()
Децата плачат,Господ прощава.. Аз няма да плача,защото не съм дете,но няма да простя,защото не съм Господ .