.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22
    Супер фен
    Град
    Искам да стана модератор

Кандидатстване след 12 клас с архитектура

искам да знам:
    -какъв изпит се държи за да се влезе
    -как се учи (кой дни)
    -колко и какви предмети ще се учат
    -как се казва университета по архитектура
    -майка ми казва че можело да уча в 2 университета. е питам аз възможно ли е? защото освен с архитектура ми се занимава и с аналогова и цифрова схемотехника което се учи в ТУ. е мога ли да ги съчетая, щото разбрах че можело 2 дни в седмицата да се ходи в единият университет 2 в другият или нещо такова. ясно ми е че няма да имам време за нищо друго ако някой ще пита.

taka tova koeto az znam e: universiteta se kazva vias - vis6 institut po arhitektura i stroitelstvo/ili uasg su6to/
    dokolkoto znam se vliza sus matematika i risuvane, ma mai ima i specialnost samo s matematika
    za u4eneto v dva universiteta mislq 4e moje samo s vruzki, tui kato diplomata ti se durji ot ediniq universitet i ne moje6 bez diploma da kandidatstva6 v drug,
    principno ako iska6 da u4i6 i drugo e hubavo sled 2 kurs da zapi6e6 ne6ot usporedno, za su6tiq universitet moje6, no v drug ne sum sigurna zaradi diplomata, purvi kurs nqma smisla da u4i6 2 ne6ta, 6toto nema izdurji6, a i trudno 6te su4etae6 da hodi6 i na dvete mesta i taka 6te izpuska6 po mnogo i ot dvete, tova se pravi sled 2 ili 3 kurs
    za koi dni se u4i, samo 6te ti kaja 4e az sum purvi kurs i imam 4asove vseki den, no si zavisi ot universiteta i specialnostta, principno po-malko ot 3 dni nqma da e

Супер фен
    Град
    Искам да стана модератор
    Цитирай Първоначално написано от andrea
    taka tova koeto az znam e: universiteta se kazva vias - vis6 institut po arhitektura i stroitelstvo/ili uasg su6to/
    dokolkoto znam se vliza sus matematika i risuvane, ma mai ima i specialnost samo s matematika (не мерси)
    za u4eneto v dva universiteta mislq 4e moje samo s vruzki, tui kato diplomata ti se durji ot ediniq universitet i ne moje6 bez diploma da kandidatstva6 v drug,(а немога и да си я ксерокопирам два пъти да я дам на двата университета и така хем си стои в мен хем никоя не я има, а ако потрябва оригинала просто да ме попитат)
    principno ako iska6 da u4i6 i drugo e hubavo sled 2 kurs da zapi6e6 ne6ot usporedno, za su6tiq universitet moje6, no v drug ne sum sigurna zaradi diplomata, purvi kurs nqma smisla da u4i6 2 ne6ta, 6toto nema izdurji6, a i trudno 6te su4etae6 da hodi6 i na dvete mesta i taka 6te izpuska6 po mnogo i ot dvete, tova se pravi sled 2 ili 3 kurs
    za koi dni se u4i, samo 6te ti kaja 4e az sum purvi kurs i imam 4asove vseki den, no si zavisi ot universiteta i specialnostta, principno po-malko ot 3 dni nqma da e (кофти)
    мерси за информацията

xexe qko i az tova iskam da u4a

UASG - universitet po arhitektura, stroitelstvo i geodeziq. Specialno za arhitekturata izpitite sa ob6to 4 - edin po matematika i 3 po risuvane, drugat hubava specialnost tam e stroitelstvo na sgradi i suorajeniq samo s izpit po matematika

VSU Luben Karavelov - Vis6e stroitelno u4ili6te, v nego su6to ima arhitektura, izpitite pak sa 4

A tova za dvata universiteta....dori i da e vuzmojno ne ti go preporu4vam ako ediniqt e UASG - tam padq qko u4ene. Ako te interesuva o6te ne6to za samite izpiti - pitai

Когато сърцата се разделят, няма смисъл ръцете да останат една в друга.

Супер фен
    Град
    Искам да стана модератор
    тоя по математика ще е както изпитите по математика в другите университети, в смисъл няма да е някав по сложен материала или ще са задачи от висша математика?

иначе за другите 3 по рисуване сестра ми ми обясни преди малко

ami.... izpita po matematika....specialno vuv UASG davat nai-trudnite zada4i, estestveno ne e vis6a matematika, no zada4ite sa super skapani. Po princip na izpiti davat po 4 zada4i, no ne i v UASG - tam sa 3, no za smetka na tova sa otvratitelni povqrvai mi

Когато сърцата се разделят, няма смисъл ръцете да останат една в друга.

Супер фен
    Град
    Искам да стана модератор
    повярвах ти. е ако има още нещо пишете ще чета утре

ne mislq 4e v UASG sa gadni zada4ite, min godina tam daodha edni ot nai lesnite, koftito e samo stereometriqta, ama min godina i tq b6e lesna
    ina4e v SU sa nai-gadni spored men po mate
    v UASG sa ot tipa na tiq v TU, samo stereometriqta e po-trudna, ma vse pak tva tam e edinstveniq universitet det ti trqbva stereometriq

Голям фен
    ot uasg nqma po gadno .. osobeno v arhitekturata vlizat samo genialni lichnosti .. ne e za vseki .. a i 3te izpita po risuvane ne sa nikak lesni ..

Guest
    andrea ti mai burka6 universitetite....UASG e po zle ot sofiiskiq

Guest
    a sluchaino nqkoi da ima nqkvi primerni izpiti za VSU i da mi kaje v kvo tochno se sastoqt izpitite po risuvane?! ... az sq sam 10 klas ama sam se reshila tvardo da kandidastvam vav VSU s arhitektura ,a dokolkoto znam vlizaneto e adski trudno i za tva pochvam ot sq da se podgotvqm po malko

kateto_nikolova
    Guest
    аз искам да попитам в кои градове в България има университети и за английска фиология, и за архитектура ?

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    2006? И няма как да учиш 2 съвсем различни специалности на едно.
    Последно редактирано от granger : 07-28-2013 на 20:41
    maDamn

kateto_nikolova
    Guest
    нямам предвид да ги уча на едно. Имам сестра близначка и двете искаме да следваме различни специалности,но по възможност в един град

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Еми УАСГ и СУ примерно. УАСГ е за архитектура,строителство и геодезия, а в Софийски има филологии например.
    maDamn

Мега фен Аватара на Chacho
    inb4 темата е локната, името на авторът е забележително.

В Любен Каравелов също има архитектура, в ЛТУ има ландшафтна, май и в НБУ има няква архитектура.

Във СУ, ВТУ, ПУ, ЮЗУ, ляля, навсякъде има филологии.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    ландшафтната архитектура, г/д няма нищо общо с архитектура in the first place..

just sayin..
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Да, много са различни, но като че ли хора с интерес към стандартната (сградна ли се води) архитектура бих очаквал да се интересуват и от ландшафтна.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Е тя е ландшафтната е проектиране на градинки, паркове, гори и прочие, нищо общо с архитектурата..
    Но ландшафтните архитекти, вземат пари мамка им мръсна.. Пък и не работят много..
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    Цитирай Първоначално написано от lainagovna Виж мнението
    искам да знам:
    -какъв изпит се държи за да се влезе
    -как се учи (кой дни)
    -колко и какви предмети ще се учат
    -как се казва университета по архитектура
    -майка ми казва че можело да уча в 2 университета. е питам аз възможно ли е? защото освен с архитектура ми се занимава и с аналогова и цифрова схемотехника което се учи в ТУ. е мога ли да ги съчетая, щото разбрах че можело 2 дни в седмицата да се ходи в единият университет 2 в другият или нещо такова. ясно ми е че няма да имам време за нищо друго ако някой ще пита.
    Мисля че бяха 3 по рисуване и 1 по математика, другото не знам, затова направи справка в сайта на УАСГ

2006?
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Цитирай Първоначално написано от marilyn Виж мнението
    2006?
    има нов въпрос

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си