- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Чалгата-за или против?
Начи аз не слушам чалга щото ни мъ кефи . Който го кефи тая музика да си я слуша няма проблем стига да не ме дразни.
Karai Da E Veselo Boli Te Fara Za Drugite Ne6ta !
taka si ee,iii pove4etoo koito slu6at uj druga muzikaa sa sii 4istii 4algar4eta neosuznatiПървоначално написано от RedChil
evalata samo na teq koito si go kazvat =D>
be careful what you wish for 'cause you just might get it
doly 6ibanata mr1sna 4alga!hahahhahahhahahha!tva e prosto...![]()
![]()
maliiiiiiii,nqmam dumi![]()
-Пишката ми е огромна и внимавай да не ти я плесна на лицето, че да не се обезобразиш.To...Накъде повече.
e dobre de,nqkoi qre da mi obqsni kak1v smis1l namira v 4algata?Are obqsnete mi i kva tr1pka moje da useti 4ovek ako im ide na koncert na tiq?Tva e naprao podigravka s malkoto im fenove deto sa im ostanali...da dadej edi kolko si pari i posle nqkoi da ti pee na...pleibek![]()
zamislete se i mi kajete!!!Tva e,nqmam kvo da kaja drugo,osven 4e tva e mnogo kofti rabota![]()
-Пишката ми е огромна и внимавай да не ти я плесна на лицето, че да не се обезобразиш.To...Накъде повече.
Emi slu6am 4alga ot vreme na vreme, naposledak po malko 6tot razbrah 4e ot 4alga se oglypqva.Ama istinata e edna 4e nai golemite kuponi stavat kogato slu6ame 4alga.Kofti da go priznavam ama si e verno,pak i kato slu6a6 4alga alkohola varvi po dobrea a s tova idva i veseloto.Tva si e dokazano![]()
![]()
![]()
I mourn alone in sorrow, for the world is doomed...
Кръвта ми е черна, като моята душа,
смърта е красива като тъмнината на ноща,
очите ми мъртви, като гарванова песен,
с окървавени студени ръце, посрещам тази мрачна есен...
Не гласувах, защото съм в няк'Фо средно положение...не съм запалена фенка на чалгата, но не съм и твърдо против този вид музика (факт е, че по купончета това се слуша...)Пък и каквото и да си говорим, чалгата (поп фолка) вече не е само "Натикай ми го...ля ля " както преди... сега има и добри парчета (които са рядкост, но все пак ги има)
The journey never ends.
Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.
С това мнение съм съгласна донякъде...за плейбека е наистина подигравка с феновете, но не съм съгласна за това, че те са малко...миналата година отидох на концерта им (лятно турне или нещо такова) във Варна. Не знаех дори част от песните им, но признавам си много се изкефих, че съм там; не съжалих, че съм дала 3 лева..а мислех, че ще съм разочарованаПървоначално написано от macy_day_parade
![]()
Та да се върна на темата за феновете и броя им. Ако искате ми вярвайте на този концерт имаше поне 20 000 човека...
The journey never ends.
Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.
Грийн дей не са пънк, ама не са и чалга. Може би са Поп-Пънк или Поп-Рок.
11 tochka deaktiven profil.
az ne se sramuvam da si priznaq 4e slu6am 4alga ama i druga muzika slu6am to si zavisi ot nastroenieto na 4oveka a i 4alga slu6am moje bi za6toto 'dance hitovete' sa mi do6li do gu6a a i az smqtam 4e 4algata vzaimstva ot orientalskata muzika koqta az haresvam![]()
emi Da slu6am 4alga.....i sig sam ot malkoto hora tuka kadeto slu6at no ni6to ne se sramuvam ot tova muzika kato si4ki ustnali estestveno 4e i dr muzika slu6am![]()
...eDnO sUrCe BezUmNo TeEe oBicHa.eDno SurCe
BezUmNo TeEe KuLnEe , cHe VecHno TeBe sHe
oBicHa , cHeEe VecHno TeBe sHe KuLneEe.No
zNaI , cHe BesHe PurVaTa mI oBicH i PosLeDnaTa sHe BuDesH Ti.....!!!
..........{{{...LovE...on3...BoY...}}}.........
emiiiiiiiiii 6tom vi vle4e si q slu6aite .![]()
Karai Da E Veselo Boli Te Fara Za Drugite Ne6ta !
Какво да ви кажа- аз харесвам абсолютно всякакъв стил музика. Да, и чалга. Не намирам нищо лошо в нея. Има някои красиви песни, които се доближават до поп-а. А и на чалга обичам да танцувам. Това не е селска музика, а просто музика за пиянски вечери![]()
Музика за пиянски вечери са старите шлагери на пияндурниците Черно Фередже. Чалгата е за мангали.Първоначално написано от I_love_dead_people
Ако повечето не я отричаха и се правят, че слушат много по-качествена БГ музика поп-фолка щеше да бъде много качествена музика в България.
Трябва да се инвестира в качествените певици от този жанр. Това се харесва, защо да не се инвестрира в него, за да се подобри!![]()
![]()
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
Да бе да. Музикантът си е еднакво добър или лош независимо колко се инвестира в него. Аз знам музиканти, които са тотално безизвестни и не се инвестира в тях, но са много добри. А и в чалгата се инвестират най-много пари от всиечки музикални стилове в България.Първоначално написано от vra4ka
еми да аз лично слушам и не мисля че има нещо лошо в това!!!
в крайна сметка мисля че не може да се отрече че в Българиятва е един от най-слушаните стилове(или само аз така си мисля),а и тая музика най си върви за купончета и т.н.!
мойто мнение е,(и аз може би за това слушам тоя стил)че можеш да си намериш песни(текстове)за всякакво настроение и ситуация,а и както беше казал и някой друг,чалгата(поп фолк) не е вече само"напипай го"и т.н.(е има го и това де)а има мн смислени текстове,особено баладите и т.н.
а на който не му харесва-не мога нищо да направя то си е въпрос на вкус и на различното разбиране на нещата![]()
Всеки е в състояние да допусне грешки,
но има хора,които притежават само тази способност.
Дай някой смислен чалга текст.
съгласен съм че между чалга и поп-фолк има разлика от земятя до небето...но никоя от тези певици( и певци) май не знаят кво е тфа поп-фолк...ми то се разбира от думата - Популярен Фолклор...демек - музика, съдържаща фолклорни елементи(следователно поп-фолк-а във всяка страна е различен)...но според мен българските фолклорни елементи не са някви мазни кючеци направени да звучат още по-гадно като им приглясят електронни изгъзици(извинете за израза)...тфа е пумия...
Друго е че като седнем да пием ест. не можем да слушаме Cypress Hill или Wu-Tang или Rammstein...но за това си има турския фолклор (по горе споменатите "мазни кючеци" и не толкова мазните такива)...всеки си има мнение - аз см ПРОТИВ....
kvo e tva 4alga be hora sa6testvuvali takova ne6to ili tva e samo niakvo draznene na u6ite mi,moeto mnenie za taia "muzika" e 4e tva e nai goliamata pomia koiato moje da se izmisli niakvi tip magostralki mi kvi4at po tv i daje mi praviat turneta i izlizat v 4ujbina koi 6et gi slu6a tam v niakvi dolnoprobni kra4mi se zavirat i se misliat za vij koi sam az ,to taka vseki moje da stane pop-k***a samo da moje da sviruka na koito triabva
OBI4AI TOZI,KOITO KAZVA OBI4AI ME ,A NE TOZI ,KOITO KAZVA OBI4AM TE
ами ,както и в другите жанрове така и в чалгата има някои песни,които са отвратителни и безсмислени,но има и песни със доста смислени и красиви текстове,така че не виждам защо ,след като ти харесва една песен да не я слушаш,само защото е чалга...![]()
според мен,по-скоро трябва да се делят песните на хубави и лоши,а не стиловете..![]()
f@nt@zi@
vij kvo:q si gledai rabotata.i da-6te kaja 4e sa punk ne6to protiv?????Хахах,е Грийн Дей не са ли чалга бе !? Или ше кажеш,че са пънк ?! Хах
q si oglupqvai s preslavite,gloriite i tam vsi4kite kurveta deto se razmnojavat s vseki izminal den!!!!!!!!I ne mi se zanimavai s green day 6oto ti takiva smislovi teksote ne si 4uval/a i nqma da 4ue6 v tupite 4algetaq taka 4e q se![]()
Слушам я и ме кефи! Това, че случам чалга не означава, че не случам и много други стилове. Много ми харесва и транс музиката. Така че.... Не мисля да залагам само на една музика. Това е!
Реалния свят не е оферта... Да прибягаме към алтернативни варианти.
Az slu6am i me kefi razbirase malko sa pesnite koito struvat...
Не ме събличай с очи.Имаш ръце!!!
[ЧАЛГА`ФЕНОВЕ]`[ФУТБОЛНИ`СЪПРУГИ]