- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Чалгата-за или против?
Estranged
Това, че теб те дразни, не означава че музиката не е хубаваИ мен ме дразни Мерлин Менсън и ако го видя това животно някъде, ще го бутна с колата като едното нищо... и какво правим в тази ситуация? Мога да ти кажа, че той и 3/4 от 'метълистите' уроди са далеч по-отблъскващи и гнусни и от най-перверзната снимка на Азис
![]()
True TrueПървоначално написано от machoka
![]()
За щастие това не се слуша толкова много в България. Но мачока, като българин те питам - не ти ли е мъчно да гледаш как нацията запада, как се радва на все по-прости неща, едно от които е и тази музика?
Хеххеххе... Не можеш да ме обидиш, най-малкото защото Мерилин Менсън въобще не ми харесва, сигурно защото ми изглежда жалък на сичките клипове, незнам защоПървоначално написано от machoka
![]()
Донякъде си прав, но не забравяй че метълът поне има смисъл и инструментал. То чалгата и това си няма. Друг въпрос е че поне забавлява хората (въпреки че мен ме отвращава).
Нямам нищо против да си слушпат хората чалга, както казах - това е въпрос на култура и явно не на моята. По скоро си мислех защо винаги се намира някой, който да ми обяснява как Азис пеел по-хубаво от Фреди Меркюри. Знам, това е до личен избор, но как може някоя легенда да бъде сравнявана с поредното извращение на българския народ? Да не говорим за тези турски ритми, които само ми напомнят за шибаното турско робство. Но на кой му пука за българската култура? Никой не слуша народна музика, нали? Кво ни пука за вековете борба на българския народ да запази своята идентична култура? Збравете, кво ви пука. Нали има песни като "Напипай го", за какво ни е "Йовано, Йованке"???
А защо не "Напипай го, Йовано Йованке"![]()
Освен това Азис може да е всякакъв, но има страхотен глас- един от малкото певци в България(независимо в какъв стил), който да може да пее. Пък и дреме му на човека- нали ще ходи на Евровизия...
А с тез високопарни приказки за турско робство бла-бла... Вярвате ли си въобще бе хора! Тва е преди повече от 100 години!Кво общо има не разбирам.
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
За Азис - да, признавам, има глас. Но не може да бъде сравняван с легенди!Първоначално написано от rosskata
А за турското робство - не, не мога да го забравя, най-малкото защото благодарение на Освобождението сега живеем в собствена държава!
Роската,
Азис нито има 'страхотен' глас, нито може да пее - той просто има различен от 'общоприетите' глас и това го прави уникален. За съжаление, в българската музика важното е да си различен, оригинален.. независимо дали го можеш нещото, което правиш или не.
Да, но 'чалгата' си има невероятно талантлив екип от хора с най-различни професии и длъжности - сценични работници, режисьори, да не говорим за невероятно талантливите компютърни специалисти, правещи от един грозноват глас - фолк звезда.Първоначално написано от Estranged
Отдавна съм казал, че поп-фолкът не е толкова музика, колкото е бизнес.
Турските ритми и турското робство нямат нищо общо, не го намесвай въобще. Сега ако ми кажеш, че и мразиш турците заради това, направо излизам от темата![]()
WILD__BOY
Дразни ме, за това гледам да събирам в концертната зала хора, на които да предоставям по-друг вид изкуство - музика.![]()
Това ми е ясно... Неясно ми е какво общо с това имат днешните турци, турската музика, още по-малко чалгата...
Все едно гърците да те мразят теб, защото България и Византия са воювали...
Или да обвиниш някое малко германче за Холокоста- и заради тва да не слушаш немска музика,
Абсурдно е
Това за Estranged.
Mачока, не съм музикант, не разбирам толкова от музика. За мен човек който може да взима такива високи тонове може да пее. Може и да не съм права де.![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Общото е че от тогава до ден днешен не се научихме да създаваме. Все някой трябва да ни пасе.Първоначално написано от rosskata
Роска, в банята взимам и по-високи!![]()
В звукозаписно студио е още по-лесно, повярвай ми. Правил съм записи за Българското национално радио и въпреки, че не са били 'певчески', 20 мин обработка с компютъра на пулта му трябвха на тонрежисьора, за да ме убеди, че слушам друг запис, а не това, което собственоръчно съм изсвирил преди 20 мин![]()
т.е... в баня и студио, всичко е възможно
Азис просто има нестандартен глас.
Vijte sq,ne s1m umrqla da psuvam 4algata,6toto,priznavam si,i az q poslu6vam..predi v1ob6te ne q priemah,no prosto sled vreme razbrah,4e ne e 4ak tolkova lo6a..podhodq6ta e za izbuhvane \/ p1k i kvo tolko ste se ozverili protiv neq-mi Ok,ne q haresvate,ama za koi trqq se iznasqt lekcii ot 1000 reda..az da si kaja,opredeleno ima nqkoi par4eta,koito ne ponasqm-s dr dumi PODBIRAM 4algata,koqto da slu6am. 6te izl1ja,ako kaja,4e NE q slu6am,no ne s1m i nqkva luda fenka,koqto sledva t.nare4eniq '4alga-style'-v1ob6te ne e taka ! Istina e,4e ima nqkoi mn prosti pesni,no ima i gotinki..vsqko ne6to si ima i polojitelnite,i otricatelnite ne6ta. Ih nqkoi pop-folk pevici oba4e me izkarvat izv1n kojata mi,no za smetka na tva me kefqt pesnite im
tva prosto sa razli4ni ne6ta-verno,4e golqma 4ast ot tqh sa bezmoz14ni kurvi4ki,ama imat snosni par4eta.. abe,s dr dumi-ne q othv1rlqm,no ne priemam i vsi4ko sv1rzano s neq..
J U S T D O I T ! ! !
porednata izli6na tema..estestveno 4e ne !!!! 4alga sux big time!!raztrelqite 4algariteee!!!!!! umrete!!!!!![]()
sa bez prestruvki-mi az ne poddurjam 4algiinicite i ne slu6am 4algata taka 4e glasuvam protiv!
Admin-Coki:
неподходящ размер на снимка в подпис.
Почти всички, които пишат колко тъпа е чалгата си имат на ПЦто някоя и друга.
А за Евровизия.
Нима миналата песен, която спечели не беше гръцки поп-фолк, само че не е на български и следователно е великата песен.
Като не ти пеят на родния език е много велико, така ли?
Поп-фолка в никой случай не е нещо по различно от световния поп!
Не говоря за всички от сорта на Амет, оркестър незнам си къв си с всякакви отвратителни песни за въртене на гъзове.
И последно
Азис има някои страхотни песни и това никой не може да го отрече.
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
НЕМОГА ДА Я ПОНАСЯМ!!! ТВА МУЗИКА ЛИ Е ИЗОБЩО!!!???
![]()
![]()
![]()
Аз се гордея, че съм Българин! А ти? Ако е така копирай userbar-a в подписа ти!
Mmm, i az tva 6tqh da kaja...Първоначално написано от WILD_BOY
machoka, Marilyn Manson e grupa. Ne moje6 da go ubie6... Ne gi haresvam, prosto otbelqzvam
I Azis nqma unikalen glas ili talant.
Glasut mu e drazne6t i dori da zapee Cradle Of Filth pak na 4alga 6te izbiva...
Kazvam go za hilqden put.
4algata e protivna muzika, koqto ti pravi mozuka gladi4uk kato qyce s elementarnite si i glupavi tekstove... Vsi4ko e kradeno, pevicite sa minali prez legloto na nqkoy i drug mazen, debel dqdka za da gi sponsorira.
Izglejdat jalki i dolnoprobni...
†
†
I'm not CRAZY! My reality is just different than yours...
Първоначално написано от Sinister_Doll
Недей да говориш така за нещо, което не познаваш.
Всички певици са завършили музикални училища, хубавите песни не са крадени, да пробиеш ти е нужно далеч повече от леглото на някакъв дядка. А и въобще не мисля че чалгата ми прави мозъка гладък! Имам най-висок успех в целия клас, с доста мисловни неща се занимавам освен в училище.
А Азис като е толкова тъп как пък успява? 1000% съм сигурна че при възможност може да стане доста известна звезда.
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
Не искам тоя мазен циганин да ни прославя.Срам ме е че съм Българин като си помисля,че човека,който найстина е станал известен извън страната ни е почти непознат в България.Говоря за Николо Коцев,известният китарист и композитор,който създаде 2 страшно добри рок опери.Един от вокалистите на групата на Николо Коцев(Brazеn Abbot) не кой да e a дългогодишния вокалист на групите Rainbow и Deep Purple,John Lynn Turner.Човек който е прославил България,а е непознат в собствената си родина.
In your dreams
The pain is so real
Before the dead
You'll have to kneel
Hear your future screams
See your epitaph
As you scream
The dead they laugh
Sinister_Doll
Аз пък за пореден път ще кажа, че щом на теб не ти харесва даден стил, то това не означава, че е 'боклук'. Аз също не харесвам метъл, но не се изказвам толкова крайно, нали?
Всяка музика се пише от хора, следователно всяка музика има някакво предназначение, цел с която е написана. Поп-фолкът се пише с цел да забавлява - там не се търсят сложни хармонии от музикална гледна точка, там не се търси виртуозност на изпълнители, там не се търси висок морал -> търсят се съвсем различни неща. Това, че ти не намираш нищо, не означава, че то не си е там. Друг е въпросът има ли смисъл човек да си губи времето в търсене на нещо, което няма да го облагороди, но да речем, че има и такива хора и за съжаление това е повечето от хората на България.
Но ето, току-що се връщам от незабравим концерт, който изнесохме с колегите в зала България, ами трябва да ти кажа, че залата беше пълна и то не само с пенсионери. А музиката, която изпълнихме /Моцарт - Реквием/ НЯМА ПО-ВЕЛИКА, надявам се разбирате всички значението на тези думи.. просто няма, това е върха на човешкия гений.. не Мерлин Менсън, не Азис, не Фреди Меркюри, НИКОЙ не може да създаде подобна възвишена музика.
Така че това ми дава надежда, интерес има към тази музика и с право. Интерес има и към всяка друга, поп-фолк, метъл, рок и други. Всеки с вкуса си, никоя музика не бива да се сравнява с друга /въпреки, че това за най-гениалната което споменах е неоспорима истина по много параграфи/, така че гледайте си в паницата, слушайте си вашата музика и оставате околните да слушат каквото пожелаят! Всичко е създадено от ХОРА!
Певиците били завършили музикални училища... ти откъде знаеш дали е така? А пък и един лист хартия не те прави музикант. Може да имаш 6980193 дипломи, но ако не можеш да пееш или да свириш на нещо, няма как да се наречеш музикант. А от чалгарките нито една не може да пее.Първоначално написано от vra4ka
"Да пробиеш ти е нужно далеч повече от леглото на някакъв дядка". Тук съм съгласен - трябват ти леглата на няколко дъртака.
Мога да ти кажа, че успехът в училище не е показател за интелект.
Колкото до Азис - ти за мениджъри чувала ли си?
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Всички вие сте едни ограничени олигофренчета. Чалгари, метъли...я порастнете бе! Като не ви кефи не слушайте. Да ви еба във форумните герои... Всички вие сте едни тъпи музикални фашисти, толкова заслепени от собствената си тъпота и ограниченост, че просто нямам думи да опиша колко сте зле. И аз не харесвам чалгата. И КАКВО? Трябва задължително да я плюя ли?
пс. АЗИС ИМА НЕВЕРОЯТЕН ГЛАС И ТОВА Е НЕОСПОРИМ ФАКТ.
4algata si e gotina i ponqkoga q slu6am ,no slu6am i druga muzika
ненавиждам я...![]()
Има две житейски правила:
Правило 1 — Не се тревожи за дреболии.
Правило 2 — Всички неща са дреболии.
Фридрих Ницше
Hey, Dr. Kazimbutt, evalarka (:
6tqh da kaja hapsolutno su6toto![]()
†
†
I'm not CRAZY! My reality is just different than yours...
1 Остави всичките общи приказки, като не си слушала "ЧАЛГА" Как знаеш че е толква разлина от "поп-фолка"Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
BTW ти каза че чалгата е само музика, а тази дума върви за поп-фолка не за метъла примерно. Изясни си понятието.Искаш да ми кажеш, че поп-фолка съдържа чалга, защото в него има музика? Ми че ти да си чувала песен без музика?
Всеки си има право на мнение и съм съгласна с тебе че то трябва да се уважава, но заливащата ни от всякъде чалга ''кулутра" е прекалено задушаваща и е нормално да има крайно негативни мнения и от двете страни. И също ми е интересно какъв "мигорглед" изгражда въпросната музика щом засягаш тази тема
Those who cannot ignore the vast amount of things they cannot explain, don't usually call it "MAGIC". They call it "RELIGION", and use it as a reason to kill each other !!
Не съм нито за, нито против чалгата, все ми е тая честно казано. Не слушам, защото не намирам никакъв смисъл в нея, а и не е мой тип просто. На когото му харесва - нека си слуша, не е проява на лош вкус и не това е определящо за самия човек.
Крадена музика, глупави текстове, никакви гласови данни, противни и лигави визии - и това ми било музика и изпълнители?! То не беше авто-сръбско, авто-гръцко и т.н.
Чалга, поп-фолк...безразлично ми е, не подкрепям нито едно от тях.
то тва нещо промива мозъците на 12 и 13 годишните мацета...абее...нз...просто за тая музика не мога да говоря с много добри думи...![]()