- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Чалгата-за или против?
Добре де кажи ми как музиката промива мозъка? Ако искаш да направим тест кой е по-умен =D>Първоначално написано от lp_krasi
Не повтаряйте като папагали, че певиците нямат гласове данни. Говорим за доказаните прими като Анелия, Емилия, Есил, Гергана, Глория, Ивана, Камелия, Магда, Малина, Мария, Нелина, Преслава, Райна, Рени, Валя, Алисия, Деси Слава и тн.
Глупаво е да се каже,че някоя от тях не може да пее![]()
А още по-глупаво е да се отрича музика без да я познаваш.
Аз НЕ си позволявам да обиждам никой стил, защото дори като цяло да не ми харева все има песни, които ме грабват.
Запознайте се по-добре с тази музика, също така с корените и и отделните изпълнители и после нека приказваме!![]()
За вас сигурно големи простотии са и народната музика, а за естрадната да не говорим. Просто всичко направено в БГ съкс, така ли?
Ако някой ми каже че поп-изпълнителки като Бритни, Кристина, Шакира, Спайски и всички други пеят нещо по-различно от българското, това ще ми звучи просто смешно!![]()
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
"Доказаните прими" са се доказали пред кого?Първоначално написано от vra4ka
Не усещаш ли, че говориш пълни глупости?
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
И кои са глупостите???? изразявам мнение.
Сам знаеш колко почитатели имат, а нима точа не са доказани изпълнители![]()
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
Почитатели къде? Тук в БГ...На каква основа? На морално заслепения ни народ ли? За просто хора - простички радости...Всеки с вкусовете...Жалко е, че има БГ групи, извесни повече навън отколкото тук...Да наистина е жалко...Иначе чалгата не ми пречи...Нали аз не я слушам.Дразнят ме селските изпълнения на чалгарите.Но до колтурата опира всичко....![]()
Простите хора се кефят на простотии - затова "великите певици" имат толкова много почитатели.Първоначално написано от vra4ka
Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
Брей, значи само почти само прости хора има в България![]()
Ааа всички,които не слушат чалга имат IQ повече от 150 и са много възпитани и умни![]()
Някой ден някоя поп-фолк певица ще прослави България. Може би като другите почнат да харесват такава музика и самите ние ще се убедим колко е хубава![]()
Не слушам чалга по принцип,но иначе се кефя на некфи дивите кючеци точно...примерно на Кондьо-атака миХ 2005 ми е на равно с любимите хопчета,техно,дръм или габа. Врачка, ето аз съм по принцип против чалгата,шот някои песни са супер просташки и наистина тъпи,ама пък съм слушала доста чалгийДам Ивана,Анелия-пеят си добре,ама тая Мария примерно...мойто IQ e точно 150 мухаха
One good thing about music,
when it hits you, you feel no pain.
В България повечето хора са глупави. Умните българи живеят зад граница.Първоначално написано от vra4ka
Определено тези, които не слушат чалга са по-културни. Всеки път, когато чуя разговор, водещ се от чалгаджии, най-често употребяваните реплики в него са: "глей го тоя мерджан", "копеле, оная как я наебах" или "батка, знайш ли как се напих вчера". Мисля, че това говори достатъчно красноречиво за интелектуалните заложби на участниците в диалога.
Тази тема е стигнала предела на глупостта си, щом поп-фолк певиците биват наречени "прими".
Нямам нищо против чалгата!Като съм в компанийка на градусче кво друго да слушаме Шакира ли???
Тогава чалгата е най-доброто решение в смисъл издивяваме си яко!!!
Но аз предимно слушам само хип-хоп това е !!!
Miami Beach Mansion Tour Cruise
Cogen Rapero Con Marijuana, Pistolas, y Cosas Raras
Първоначално написано от vra4ka
Вашите "доказани прими" не стават за нищо! Никоя от тях не може да пее! Никоя! Глория не може! Гергана е направо провал! Нелина не става за нищо! Преслава умее да импровизира, но не може да си изпее песните! Райна също не може да пее! Малина въобще сигурно не знае гамата! Емилия въобще нито мозък има, нито глас! Анелия не може да пее и пак се опитва наживо поне! Камелия няма никакви зачатъци на глас! Деси Слава - също! Рени може и да има някви способности, но не вярвам! Алисия - тая пък ква е! Валя???
Извинявам се, но коя звезда, която може да пее, ще си изпълнява песните на плейбек. И аз съм била чалгарка, и аз ги знам че не стават за нищо, но просто някога, както вас, съм смятала че това е гхубава музика. Хора, освестете се! Чалгата е заразна и причинява трайни мозъчни травми!
И така, аз за пореден път ще кажа, че това не е музика. Чалгата само помага за изпростяването на населението, извращението и потъпкването му.
Пак ще сее върна на темата, че тези турски танци въобще не говорят за родолюбиет ви. Може да ме наречете както си искате, но за мен е глупаво да връщаме турския момент към нашата култура, чиято идентиност е била опазвана векове. Леко срам, а?
Но, не, чалгата я наричаме наша музика. Тя е българска. Как може да е бъкгарска, бе? Само текстът е на български, а той няма никакъв смисъл.Цялата музика е от сръбската, танците са от турската музика. И на това викаме БЪЛГАРСКА музика. Съжелявам, но за мен България притежава много по-добри гласове и много по-прекрасна култура от тази, която представят поп-фолк "дивите".
За мен чалгата не е музика, а бизнес. Защо ли? Еми погледнете се - седите и се радвате на нещо, което е срам за музиката, а и за България. Но не, продължавате да твърдите че е хубава музика и т.н. Нека България да бъде представяна на Евровизия от разсълблечени мадами, бъкани със силикон, разсълблечени до перверзност и неможещи да изпеят една песен от песните, които са откраднали. Нека! Това ще бъде срам за цяла България, но пак никой няма да се усети какво става.
Важен е бизнесът. Бедно селско момиче без никакъв глас става едрогърда оскъдно облечена мацка (пак селянка), обичана от 90% от населението. И как става това - с доста силикон, едно ебане с шефчето и доста пари. Ако тази картинка ви харесва - пожелавам ви да сте следващите чалга "принцеси". Аз не искам и няма да бъда!
П.П. АйКю-то ми е 151, да не се захванете за това!!
Дишааай...Издишааай... Дишай...
Абе маце не те ли домързя да изпишеш толкова приказки... Слушайте си там квот ви кефи, другите да слушат квот тях ги кефи и толкова...
Не усещате ли колко сте смешни с подобни спорове... Ай сега да си правим тестове за интелигентност или да мерим децибелите с които пеят певците... Дръжте се малко...![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Не ми напомняй, от няколко дена не съм спорила и най-накрая изхвърлих сичкоПървоначално написано от rosskata
Ясно е - секи да си слуша квото иска, само не искам някой да ми сравнява чалга изпълнители с други... А и аз си изразих мнението и после май ти ме цитира и коментира
Така че ти си грешна
![]()
Айде поздрав Aerosmith - Girls Of Summer![]()
По-смешна работа от това с IQ-тата няма...![]()
Incarnadine, как да го обясня...всяко понятие си има точно определена дефиниция и дефиницията на "чалга" не описва това, което повечето хора наричат "чалга", схващаш ли?
Estranged, важното е не само да изразиш мнение, ами да го изразиш по правилния начин!
И отново за силикона - отново искам да попитам какво лошо има една жена да се опитва да изглежда красива? Да се грижи за външния си вид? За някои от вас може би е по-добър вариянт черният грим, дългите черни коси, кожените черни дрехи, нали?!? На много хора това не би им харесало, но не тръгват да му слагат някакви определения, най-малкото, защото може би осъзнават, че ако за едни нещо е хубаво, красиво, то за други не е и всичко е въпрос на вкус.
Никой не може да каже "Чалгата" е отвратителна, само защото на него не му харесва. Вие не разбирате ли, че единственото, което правите е да показвате ограничеността си???
Също така не излизайте с това, че певиците нямат глас и пеят единствено на плейбек! Страхотни гласове имат Ивана, Азис, Преслава, Деси Слава, Глория, Рени, Райна и много други!
"Чалгата" била бизнес, че в днешно време кое не е бизнес? Извинявай много, но всяко нещо се стреми към атрактивност, към нещо, с което да се отличава и съответно към нещо, чрез което да се продава. И тук не можеш да отречеш, че именно "чалгата" е успяла да постигне изключително висока продаваемост в България.
Dr. Kazimbutt, определено си в голяма грешка. Хората не могат да се делят на "чалгари" и не чалгари, с оглед на степента им на интелигентност и висока култура. Всичко си опира до самия човек. Всеки е себе си, той не е "чалгар", метъл или рапър, той е просто себе си! И колкото по-рано го разберете това - толкова по-добре.
Ами искаш ли аз да ти кажа един разговор м/у метъли, проведен вчера, на който аз станах свидетел? "Аз отивам да изпуша една цигара", "По-добре трева, бе, стига си се тровил с тези цигари". "Днеска ще ходиш ли на даскало?", "Да, колкото да изпия 6-7 бири", "А аз последния път като бях в даскало, ако знаеш как се бях надрусал...". О, не не, те са перфектни просто, нали?
Не слушам чалга или фолк или каквото е там, но нямам нищо против този стил музика.Който го кефи, нека си го слуша...вярно е, че с тези силикони, руси коси и какво ли още не си предават еднаквост, но пък какво от това(вярно е, че прекаляват)щом им харесва...здраве да еА това, че чалгарите са били тъпи и сякви такива, мисля че е излишно, защото то ако са еднакви по външен вид, поне духовността и умствените им способности са различни.Аз познавам доста кухи чалга фенове (не че са някакви злобни, но просто са повърхностни и глуповати), познавам и такива, които са ужасни гадини(в буквален смисъл на думата), но и такива, които са доста добрички, милички и умнички.
...Be Yourself No Matter What They Say...
P E A C E
Подобни диалози водят и 12-13 годишните чалгарчета...Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
Хората, които мразим чалгата, не сме ограничени. Някой те беше попитал: "Как чалгата разширява мирогледа ни?". Защо не му отговори?
Съвсем очевидно е, че чалгарите знаете само 2 стила в музиката - метъл и чалга (ако второто въобще може да се нарече музика). Някой като спомене как се обличат поклонниците на втория вид, веднага се почват простотии от рода на: "Че к'во им има на тези дрехи? По-добре да се обличам в черно и да си боядисвам лицето бяло ли?". После аз съм бил с тесен мироглед...
Никога не съм виждал умен чалгар, затова си мисля, че чалгаджиите са прости. Когато видя - може и да си променя мнението.
П.П. Това беше поредният ти пост, в който доказа, че не разбираш от музика.
Вие като не си виждали умен чалгар не значи, че няма. Безумно тъпо е да преценявате кой колко е умен по музиката, която слуша.
Не претендирам, че съм голяма разбирачка на тема музика, но въобще не мисля че има само 2 стила музика. Доооста разнообразна музика съм слушала и имам представа. Никога няма да си позволя да обиждам някой стил музика, както в тази тема се оплю чалгата.
Бъдете малко по-обективни. Даже да не е почитател на чалгата, един човек запознат с музика няма да отрече че певиците могат да пеят!
И пак ви питам : Нима някоя певеца от сорта на Бритни, Кристина и тн. правят по-различна музика????
И да, нека някоя поп-фолк изпълнителка да отиде на Евровизия и ще спечели. Все едно миналата година не спечели една такава певица.
[/b]
Призовавам machoka, за да изкаже мнение по този въпрос!Първоначално написано от vra4ka
Аз живея в стз и не е чак толкова зле уеПървоначално написано от sk8_dont_h8
Никой не се е измъкнал жив от този живот.
Я на село всички беКак не ви омръзна да говорите за едно и също нещо...няма значение кой слуша и кой не чалга,изводът е един:населението масово затъпява!Как пък не успяхте да измислите някакъв нов спор?!От години (буквално) слушам простите и вече до крайност омръзнали диалогчета "за" и "против" чалгата.Я се стегнете бе,толкова ли са ви ограничени мозъчетата,че все в един кръг на разговори се въртите
Темата определено е за ключ и нз защо модераторите са оставили да се изпишат 7 страници с еднотипни и банални постове
Не разбрахте ли,че чалга ще има и ще се слуша?!Това не ви ли се изясни ?!Както ще има метъл,рап,поп,реге,рок и тн....и никой няма право да ми се меси,тоест най-много ме изнерват смислените постове,че само простаците слушат чалга...ми по тая логика аз като не харесвам (абе направо не понасям) метал да нахраня всичките метали ли?!Пфууууууууу много изнервяте вече с тея спорове бе
Кво се опитвате да се правите на големите мозъци и да измисляте какви ли не глупости като за 80% от НЕслушащите чалга съм убедена,че след втората водка вече въртят задници по масите!
Просто ме убивате...престанете да си налагате мнениетоИ тук говоря за всички и за тези,които я слушат и за тези,които не!Щом си харесвате някакъв стил си го харесвайте и не занимавайте хората с простите си спорове
От къде ви ги родиха главичките тея 7 страници (от които признавам си прочетох едва 4) изпълнени с всевъзможни глупости
![]()
"Това,което не ме убива,ме прави по-силен"-Фридрих Ницше
Е, не ги познавам лично. Само Нелина има хубав глас според мен. Ивана има мощен глас, но за бога, има ли авторска песен това, нуждаещо се от години във фитнес залата, пораснало момиче?! Иначе .. справят се що-годе мадамите, що се отнася до поп-фолк стилът. Но да се нарекат певици - тц. По-рано стана въпрос за това, че някой изпълнителки са завършили Държавна Музикална Академия /консерваторията/ с профил 'поп и джаз пеене' или народна музика или нещо от сорта --> това не е критерий за това добър певец ли си или не. Но въпросните певици /аз не ги знам кои са/, поне имат широка музикална култура и в това отношене са повече музиканти от колегите си.Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
Някой каза, че никой себеуважаващ се не пее на плейбек - на концерт, може би, но в телевизии специално се налага да се пее на пълен плейбек понякога, на концертите върви песента на заден план, певецът само пее отгоре и така.. в днешно време почти няма останали изпълнители, които пеят чисто на живо, да не говорим акапелно - такива са единици, които могат да се справят в България.
Ти каза, че всички които слушат 'чалга' са тъпи, мога да го коментирам само така:![]()
Колко 'тъпи' чалгари си видял - 50, 100, 200? Пред Амор или пред Дабъл Вижън ги видя?
Пп. Бритни Спиърс не може да стъпи на малкия пръст /в случая малката гласна струна/ на гласа на Нелина/Софи Маринова.
Деси Слава се коментираше - тц, не струва горката. Да не говорим, че и за Мадона ми е негативно мнението, но да не навлизам в тази сфера.
Слави също има 'различен' глас, като този на Азис - за жалост и двамата пеят еднакво зле, ако въобще песновките и скимтенето на Азис могат да се нарекат 'пеене'.![]()
Вие не знаете какво означава да си професионален музикант, но въпреки всичко дискутирате гласове, дискутирате кой могъл, кой не могъл да пее, кой бил по-музикант от другия. На каква база го правите? Ако е на личен вкус - ОК, но не твърдете, че вие сте правите в спора. И аз не харесвам пеенето на Мадона, но не твърдя че е слаба певица.
Експлойтед
За подобни на твоя случай са направени дистанционнитеКато не ти харесват чалга каналите, които са около 6, просто не си ги нагласяш на определена програма и дори няма да ги виждаш
![]()
Просто аз ф
Не ме карай да ти назовавам стил в музиката, който се изпълнява в най-огромните и скъпи зали в света и не е комерсиален, нито бизнес, а се прави защото е магия, без която не можеш да живееш, да съществуваш.
Виждал съм къде ли не! Из квартала, в даскалото, по центъра... Пак казвам - когато видя някой да е по-различен от тези, които съм видял до този момент, мнението ми ще се промени.Първоначално написано от machoka