- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Чалгата-за или против?
Аз някъде да съм казвала, че чалгата разширява мирогледа ни? Покажи ми къде съм го казала? Също къде съм казала, че хората, които не слушат чалга са ограничени?Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
Не чети между редовете!
Повтарям за пореден път: ограничени, за мен, са хората, които не приемат чуждите интереси, предпочитания, вкусове, чуждото мнение, чуждите възгледи и разбирания за нещата от живота и т.н.
Също така за това, че чалгарите били тъпи - отново признак на ограниченост. И тази ограниченост ще си остане докато продължавате да делите хората на чалгати, метъли, рапъри и т.н. Аз казах - всеки е отделен и Е просто СЕБЕ СИ, той НЕ Е ЧАЛГАР.
И колкото до метъла - аз го давам само за пример и нямам нищо против него. Това, че аз не го харесвам не ме кара да си позволявам да го определям като "дрънчене" и хората, които го слушат като хора, не влизали под душа от 1 месец и носещи черни кожени дрехи дори и през лятото, нали? Това е ограничеността не разбираш ли?
Давам примери с метъла, защото пък на мен сякаш той най не ми допада...мога да слушам почти всичко с изключение на метъл, народни песни и опера. За това по тази логика давам пример, но тръгнах ли да плюя?
Темата е била дискутирана много пъти.![]()
Всеки да слуша каквото му е кеф.
Аз слушам всичко, в буквален смисъл, включително и чалга- има супер добри парчета, но има и пълни бози и боклуци.
\/
4algata pod noja,tva ne e muzika,na mi6to ne prili4a tva.pozdrav za si4ki ne 4algari
_
SLUSAM vsi4ko ne moga da ne kaja 4e ne slusham 4alga za6toto slushm nai yakite hitove koito izlizat !
Абе така или иначе наистина е безмислено да се спори, никой няма да признае, че слуша нещо нестойностно, защото никой не приема своето за такова. Въпреки това много се дразня някой като каже – „Поп-фолк - тва е българската музика!”. Няма да коментирам кое крадено, кое не е защото и представа си нямам, но искам да постна един цитат от доста отдавна от един друг форум:
Защо?
Дошли сме от Изток на коне. Облечени в кожи от глава до пети. С шипове на гърдите. С бръснати темета и конски опашки. С мечове в десница. Срещнем ли някой - режем му главата и "Наздраве дружина с еди коя си кратуна!". Свирепи.
Хиляда години по-късно: чалга, салатка, кюфтета и опса-опса!
Защо?
Защото синовете на великите канове не следвали завета на боговете "Останете българи" и българите така се смесили с всички тези народи, които минавали по земите им, че приели всичко, което другите просто искали да остават...
Така бойните коне били впрегнати в теглене на каруци със срамен товар, кумисът станал на айран и извара, димът останал само като пушек от тютюн и запелени трънища, а кръвта се превърнала главно в урина и семенна течност...Хората много добре са си го казали. В момента учa за България след Освобождението и упадъка на нравите на хората, свикнали някои да ги води за носа и не знаещи какво да правят когато вече са свободни. Сега след комунизма положението не е много по-различно. След всички ограничения и забрани изведнъж идва свободията и изведнъж се появяват всякакви опадъчни продукти, на пук на предишния режим...ne moze da zatrie6 inteligenciqta na edin narod i to dwa pati (turci i komunisti, wtorite mnogo uspe6no sa proweli urawnilowka i masowizaciq)i posle da se 4udi6 6to se e izrodil
И както ни заплашва трето покровителство - "европейско/американското" съвсем ще се затрием като самоидентифицираща се нация.
Не че нещо може да се промени тва си е само мнение...
Those who cannot ignore the vast amount of things they cannot explain, don't usually call it "MAGIC". They call it "RELIGION", and use it as a reason to kill each other !!
Против съм.
100% са боклук!
Никой не се е измъкнал жив от този живот.
Tvurdo za sum,izrasla sum s tazi muzika i nqma den v koito da ne slu6am folk,ta to tv-to mi si e nastroeno na planeta tei 4e nqma kak.da ima adski tupi par4eta kato naprimer napipai go,hvani me de na azis i guzi guzi na amet,no ima si hora za vsi4ko i trqbva da se suobrazqva6 s mnenieto na drugiq.a 4e horata koito slu6at folk sa prosti i ograni4eni,za taq prostotiq nqmam dumi.kak moje da opredeli6 edin 4ovek dali e tup ili umen po tova kakva muzika slu6a,tova e vurha prosto,no vinagi 6e ima takiva hora koito 6e obijdat i narejdat no po dobre purvo da poglednat sebe si a posle da govorqt kato mnogo sa u4eni![]()
Всичко започва и свьршва с теб
ужасно много те обичам.
Не би останало нищо от мен
без теб ако сьм някой ден!!!
верно е чалгата е навсякъде.. особено в моя клас... сега за бала сме половината за Дали половината за Наи.. чух и предложения от рода на При кмета, Горублянското ханче, Планета.. които преобладаваха..![]()
представете си кво ми е.. па вие се оплаквате...
Да, но едва ли в твоя клас има откачени същества, които "пеят" разни чалгии!Първоначално написано от fti4ka
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
mi kvo da se prai prost narod-prosta muzika ima nekoi drug po inteligenten-metali- ama drugite sa nakonteni kurveta det mnoo obi4at da se ebat s 3-ma maje i piqt piknq primesena s hap4etata na baba
Admin-Coki:
неподходящ размер на снимка в подпис.
4algarite sa tupi par4eta,ami tva zna4i li 4e i az sum prosta?ne moje6 da slaga6 vsi4ki hora pod edin znamenatel tova trqbva da go znae6.no az naprimer si slu6am folk a ne 4alga da pod4ertaq,no tova ne ozna4ava 4e jivota mi e tova ili puk 4e ne priznavam i ne slu6am druga muzika,naprotiv.nai redovno si slu6am pesni i na madona,black eyed peas,
i tn.interesuvam se su6to ot vsi4ko koeto stava okolo men,bilo to novini i tn,tei 4e dale4 folka ne mi e jivota i ne sum tup i ograni4en 4ovek,samo tova iskah da kaja![]()
ужасно много те обичам.
Хахаха "Стадото" това винаги ме е разсмивало. Вие метълите не сте ли стадо? Пак слушате една и съща музика, обличате се еднакво, ходите заедно по концерти. Същото като чалгата, само дето те ходят по дискотеки, а вие в О! Шипка да речем.Първоначално написано от TheNightRider
Вече е модерно да мразиш модата![]()
"Стадо" са хора, които водят за носовете. Т.е. такива, които се обличат по това какво вижда по телевизията и по магазините и които слушат музиката, която им се набива като на идиоти в главата. Който метъл е такъв, е овца, не метъл.
e dobre de exploitedteen koe mi e prosta6koto be 4ovek ne moga da razbera,az si govorq normalno i s horata okolo men si razgovarqm taka,a tova 4e za6titavam folk muzikata ami az go pravq instiktivno ve4e kato po navik,neznam prosto mn se qdosvam nqkoi kato govori naizust i vinagi si kazvam 4e trqbva da si zamul4a no ne moga i po4vam da govorq i govorq,no tova sum az vse pak,dobre ve4e mlukvam i pove4e nqma da govorq na tazi tema,krai
![]()
ужасно много те обичам.
Харесвам дори най-малоумните чалгии и кючеци. Гъци-гъци-гъци деееей... С приятели купонясваме като луди на чалга (само не ходим по чалгадискотеки)....
Чакам желаещи да ми докажат че съм куха и проста. Тва сериозно! Ако някой успее да ме убеди какво съм нищожество, колко съм проста и малоумна комерсиална офца, ще си изям монитора и ще отида в манастир...
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Хаха не си. Просто метълите тук проявяват солидна доза музикална нетолерантност и фашизъм. Който слуша метъл - тъпак, идиот, овца. Познавам супер умни и индивидуални хора, които слушат чалга. Познавам и супер задръстени и безлични метъли, които слушат 2-3 групи, а останалото е пиене.Първоначално написано от rosskata
Защо според повечето хора съществуват само два стила в музиката - чалга и метъл?Първоначално написано от Анонимко
Eh nai setne edin 4ovek koito da misli kato mene i az sum na tova mnenie,radvam se 4e ima i malko no gotini hora v toq forumПървоначално написано от Анонимко
![]()
ужасно много те обичам.
Neka definirame ponqtieto gotin 4ovek!
4ovek, koyto slu6a 4alga, razbira se!!
Hmmm, how about Fuck You?
†
†
I'm not CRAZY! My reality is just different than yours...
viva la Kondio!![]()
Чалгата е едно голямо "НЕ"... като наркотиците!
Kondyo e muj (taka se govori), la e opredelitelen 4len za lica i predmeti ot jenski rod...
Prosto otbelqzvam.
†
†
I'm not CRAZY! My reality is just different than yours...
ахах ти па ако мислиш че аз ги разбирамПървоначално написано от Sinister_Doll
иначе да ви споделя неска класа мнозинството са решили отиаме в Най за бала ахаха
![]()
http://www.data.bg/f.php?fid=13487914
Искам да видя видните музикални критици тук какво ще ми кажат за това парче? Можете ли да кажете нещо? Не, може да замълчите, да чуете парчето с приятелите/ките си независимо дали са метъли, чалгари, класици или други животни, да го/я целунете страстно и да се прегърнете.
Иво Гюров - невероятен глас, ето че класиката трябва да дойде и да се смеси с поп-фолкът, за да се получи неотразим продукт - Нелина, също.. бях споменал някъде по-рано в темата - единствената певица на Пайнер, която има глас и знае как да го използва.
Така че, чуйте парчето и замълчете, защото и аранжимента, и музиката, и текстът, още повече изпълнението са на страхотно ниво. Чуйде, насладате се и не ми връщайте пиперливи коментари на този пост, ами просто се насладете на музиката!
И престанете с глупавите детински спорове! Както виждате, красота може да има дори в 'омразния' ви стил. Красота има навсякъде около нас, просто трябва да си отворите малко по-широко стиснатите очички и да я прозрете.
Успех.