.

Виж резултатите на анкетата: Слушате ли чалга

Гласували
187. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • естествено че не слушам та това не е музика

58 31,02%
  • не слушам-воъбще зашо темата е служена в музика чалгата не е музика

51 27,27%
  • слушам я и ме кефи

78 41,71%
Затворена тема
Страница 5 от 11 ПървиПърви 123456789 ... ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 274
    Цитирай Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
    Хората, които мразим чалгата, не сме ограничени. Някой те беше попитал: "Как чалгата разширява мирогледа ни?". Защо не му отговори?
    Аз някъде да съм казвала, че чалгата разширява мирогледа ни? Покажи ми къде съм го казала? Също къде съм казала, че хората, които не слушат чалга са ограничени?
    Не чети между редовете!
    Повтарям за пореден път: ограничени, за мен, са хората, които не приемат чуждите интереси, предпочитания, вкусове, чуждото мнение, чуждите възгледи и разбирания за нещата от живота и т.н.
    Също така за това, че чалгарите били тъпи - отново признак на ограниченост. И тази ограниченост ще си остане докато продължавате да делите хората на чалгати, метъли, рапъри и т.н. Аз казах - всеки е отделен и Е просто СЕБЕ СИ, той НЕ Е ЧАЛГАР.
    И колкото до метъла - аз го давам само за пример и нямам нищо против него. Това, че аз не го харесвам не ме кара да си позволявам да го определям като "дрънчене" и хората, които го слушат като хора, не влизали под душа от 1 месец и носещи черни кожени дрехи дори и през лятото, нали? Това е ограничеността не разбираш ли?
    Давам примери с метъла, защото пък на мен сякаш той най не ми допада...мога да слушам почти всичко с изключение на метъл, народни песни и опера. За това по тази логика давам пример, но тръгнах ли да плюя?

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Темата е била дискутирана много пъти.

Всеки да слуша каквото му е кеф.
    Аз слушам всичко, в буквален смисъл, включително и чалга- има супер добри парчета, но има и пълни бози и боклуци.
    \/

punk is not dead
    Guest

anti 4alga

4algata pod noja,tva ne e muzika,na mi6to ne prili4a tva.pozdrav za si4ki ne 4algari_

Повече от фен
    Град
    gr. Sofia
    SLUSAM vsi4ko ne moga da ne kaja 4e ne slusham 4alga za6toto slushm nai yakite hitove koito izlizat !

Град
    Transylvania
    Абе така или иначе наистина е безмислено да се спори, никой няма да признае, че слуша нещо нестойностно, защото никой не приема своето за такова. Въпреки това много се дразня някой като каже – „Поп-фолк - тва е българската музика!”. Няма да коментирам кое крадено, кое не е защото и представа си нямам, но искам да постна един цитат от доста отдавна от един друг форум:
    Защо?
    Дошли сме от Изток на коне. Облечени в кожи от глава до пети. С шипове на гърдите. С бръснати темета и конски опашки. С мечове в десница. Срещнем ли някой - режем му главата и "Наздраве дружина с еди коя си кратуна!". Свирепи.
    Хиляда години по-късно: чалга, салатка, кюфтета и опса-опса!
    Защо?
    Защото синовете на великите канове не следвали завета на боговете "Останете българи" и българите така се смесили с всички тези народи, които минавали по земите им, че приели всичко, което другите просто искали да остават...
    Така бойните коне били впрегнати в теглене на каруци със срамен товар, кумисът станал на айран и извара, димът останал само като пушек от тютюн и запелени трънища, а кръвта се превърнала главно в урина и семенна течност...
    ne moze da zatrie6 inteligenciqta na edin narod i to dwa pati (turci i komunisti, wtorite mnogo uspe6no sa proweli urawnilowka i masowizaciq)i posle da se 4udi6 6to se e izrodil
    Хората много добре са си го казали. В момента учa за България след Освобождението и упадъка на нравите на хората, свикнали някои да ги води за носа и не знаещи какво да правят когато вече са свободни. Сега след комунизма положението не е много по-различно. След всички ограничения и забрани изведнъж идва свободията и изведнъж се появяват всякакви опадъчни продукти, на пук на предишния режим...
    И както ни заплашва трето покровителство - "европейско/американското" съвсем ще се затрием като самоидентифицираща се нация.

Не че нещо може да се промени тва си е само мнение...
    Those who cannot ignore the vast amount of things they cannot explain, don't usually call it "MAGIC". They call it "RELIGION", and use it as a reason to kill each other !!

Против съм.

100% са боклук!
    Никой не се е измъкнал жив от този живот.

Фен
    Град
    Добрич
    Tvurdo za sum,izrasla sum s tazi muzika i nqma den v koito da ne slu6am folk,ta to tv-to mi si e nastroeno na planeta tei 4e nqma kak.da ima adski tupi par4eta kato naprimer napipai go,hvani me de na azis i guzi guzi na amet,no ima si hora za vsi4ko i trqbva da se suobrazqva6 s mnenieto na drugiq.a 4e horata koito slu6at folk sa prosti i ograni4eni,za taq prostotiq nqmam dumi.kak moje da opredeli6 edin 4ovek dali e tup ili umen po tova kakva muzika slu6a,tova e vurha prosto,no vinagi 6e ima takiva hora koito 6e obijdat i narejdat no po dobre purvo da poglednat sebe si a posle da govorqt kato mnogo sa u4eni
    Всичко започва и свьршва с теб
    ужасно много те обичам.
    Не би останало нищо от мен
    без теб ако сьм някой ден!!!

Голям фен
    Град
    София
    верно е чалгата е навсякъде.. особено в моя клас... сега за бала сме половината за Дали половината за Наи.. чух и предложения от рода на При кмета, Горублянското ханче, Планета.. които преобладаваха.. представете си кво ми е.. па вие се оплаквате...

Цитирай Първоначално написано от fti4ka
    верно е чалгата е навсякъде.. особено в моя клас... сега за бала сме половината за Дали половината за Наи.. чух и предложения от рода на При кмета, Горублянското ханче, Планета.. които преобладаваха.. представете си кво ми е.. па вие се оплаквате...
    Да, но едва ли в твоя клас има откачени същества, които "пеят" разни чалгии!

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

mi kvo da se prai prost narod-prosta muzika ima nekoi drug po inteligenten-metali- ama drugite sa nakonteni kurveta det mnoo obi4at da se ebat s 3-ma maje i piqt piknq primesena s hap4etata na baba
    Admin-Coki:
    неподходящ размер на снимка в подпис.

Фен
    Град
    Добрич
    4algarite sa tupi par4eta,ami tva zna4i li 4e i az sum prosta?ne moje6 da slaga6 vsi4ki hora pod edin znamenatel tova trqbva da go znae6.no az naprimer si slu6am folk a ne 4alga da pod4ertaq,no tova ne ozna4ava 4e jivota mi e tova ili puk 4e ne priznavam i ne slu6am druga muzika,naprotiv.nai redovno si slu6am pesni i na madona,black eyed peas,
    i tn.interesuvam se su6to ot vsi4ko koeto stava okolo men,bilo to novini i tn,tei 4e dale4 folka ne mi e jivota i ne sum tup i ograni4en 4ovek,samo tova iskah da kaja
    ужасно много те обичам.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от TheNightRider
    Цитирай Първоначално написано от AnnG
    Tvurdo za sum,izrasla sum s tazi muzika i nqma den v koito da ne slu6am folk,ta to tv-to mi si e nastroeno na planeta tei 4e nqma kak.da ima adski tupi par4eta kato naprimer napipai go,hvani me de na azis i guzi guzi na amet,no ima si hora za vsi4ko i trqbva da se suobrazqva6 s mnenieto na drugiq.a 4e horata koito slu6at folk sa prosti i ograni4eni,za taq prostotiq nqmam dumi.kak moje da opredeli6 edin 4ovek dali e tup ili umen po tova kakva muzika slu6a,tova e vurha prosto,no vinagi 6e ima takiva hora koito 6e obijdat i narejdat no po dobre purvo da poglednat sebe si a posle da govorqt kato mnogo sa u4eni
    Фолк? В така наречения "поп-фолк" няма абсолютно нищо българско! Изплагятствани текстове от гръцката и сръбската музика с ориенталски ритми! Има и авторски текстове, но те са още по-зле от другите!
    Да, чалгарите са тъпи парчета повечето. Слушат си там некфа чалгичка и се правят на курвички, задоволявайки низшите си инстинктим, и тези на така наречените "турбо-гъзари"! Повечето чалгари са боклуци, водени от "стадото", незнаейки какво предлага другата музика. Не визирам метъла, а примерно рапа или техното. Чувал съм изказвания "о тва техно само туп-туп и нищо.", а дори не е чувал свястна техно песен. Същото и за метъла. "Само грачат".. не знаят какви вокални способности се изискват за да си метъл вокал. Какъвто и да е метъл вокал. Повече няма да пиша. Правете си изводите.
    Хахаха "Стадото" това винаги ме е разсмивало. Вие метълите не сте ли стадо? Пак слушате една и съща музика, обличате се еднакво, ходите заедно по концерти. Същото като чалгата, само дето те ходят по дискотеки, а вие в О! Шипка да речем.
    Вече е модерно да мразиш модата

Мега фен
    "Стадо" са хора, които водят за носовете. Т.е. такива, които се обличат по това какво вижда по телевизията и по магазините и които слушат музиката, която им се набива като на идиоти в главата. Който метъл е такъв, е овца, не метъл.

Фен
    Град
    Добрич
    e dobre de exploitedteen koe mi e prosta6koto be 4ovek ne moga da razbera ,az si govorq normalno i s horata okolo men si razgovarqm taka,a tova 4e za6titavam folk muzikata ami az go pravq instiktivno ve4e kato po navik,neznam prosto mn se qdosvam nqkoi kato govori naizust i vinagi si kazvam 4e trqbva da si zamul4a no ne moga i po4vam da govorq i govorq,no tova sum az vse pak,dobre ve4e mlukvam i pove4e nqma da govorq na tazi tema,krai
    ужасно много те обичам.

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    Харесвам дори най-малоумните чалгии и кючеци. Гъци-гъци-гъци деееей... С приятели купонясваме като луди на чалга (само не ходим по чалгадискотеки)....

Чакам желаещи да ми докажат че съм куха и проста. Тва сериозно! Ако някой успее да ме убеди какво съм нищожество, колко съм проста и малоумна комерсиална офца, ще си изям монитора и ще отида в манастир...
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от rosskata
    Харесвам дори най-малоумните чалгии и кючеци. Гъци-гъци-гъци деееей... С приятели купонясваме като луди на чалга (само не ходим по чалгадискотеки)....

Чакам желаещи да ми докажат че съм куха и проста. Тва сериозно! Ако някой успее да ме убеди какво съм нищожество, колко съм проста и малоумна комерсиална офца, ще си изям монитора и ще отида в манастир...
    Хаха не си. Просто метълите тук проявяват солидна доза музикална нетолерантност и фашизъм. Който слуша метъл - тъпак, идиот, овца. Познавам супер умни и индивидуални хора, които слушат чалга. Познавам и супер задръстени и безлични метъли, които слушат 2-3 групи, а останалото е пиене.

Цитирай Първоначално написано от Анонимко

Хаха не си. Просто метълите тук проявяват солидна доза музикална нетолерантност и фашизъм. Който слуша метъл - тъпак, идиот, овца. Познавам супер умни и индивидуални хора, които слушат чалга. Познавам и супер задръстени и безлични метъли, които слушат 2-3 групи, а останалото е пиене.
    Защо според повечето хора съществуват само два стила в музиката - чалга и метъл?

Фен
    Град
    Добрич
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко

Eh nai setne edin 4ovek koito da misli kato mene i az sum na tova mnenie,radvam se 4e ima i malko no gotini hora v toq forum
    ужасно много те обичам.

Супер фен
    Град
    Baaaah! Vsi4ki sa pisali "In Hell"! E, kak ne sme se zasi4ali?!
    Neka definirame ponqtieto gotin 4ovek!

4ovek, koyto slu6a 4alga, razbira se!!

Hmmm, how about Fuck You?

I'm not CRAZY! My reality is just different than yours...

Голям фен
    Град
    София
    viva la Kondio!

Чалгата е едно голямо "НЕ"... като наркотиците!

Супер фен
    Град
    Baaaah! Vsi4ki sa pisali "In Hell"! E, kak ne sme se zasi4ali?!
    Kondyo e muj (taka se govori), la e opredelitelen 4len za lica i predmeti ot jenski rod...
    Prosto otbelqzvam.

I'm not CRAZY! My reality is just different than yours...

Голям фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Sinister_Doll
    Kondyo e muj (taka se govori), la e opredelitelen 4len za lica i predmeti ot jenski rod...
    Prosto otbelqzvam.
    ахах ти па ако мислиш че аз ги разбирам иначе да ви споделя неска класа мнозинството са решили отиаме в Най за бала ахаха

Мега фен Аватара на machoka
    http://www.data.bg/f.php?fid=13487914

Искам да видя видните музикални критици тук какво ще ми кажат за това парче? Можете ли да кажете нещо? Не, може да замълчите, да чуете парчето с приятелите/ките си независимо дали са метъли, чалгари, класици или други животни, да го/я целунете страстно и да се прегърнете.

Иво Гюров - невероятен глас, ето че класиката трябва да дойде и да се смеси с поп-фолкът, за да се получи неотразим продукт - Нелина, също.. бях споменал някъде по-рано в темата - единствената певица на Пайнер, която има глас и знае как да го използва.

Така че, чуйте парчето и замълчете, защото и аранжимента, и музиката, и текстът, още повече изпълнението са на страхотно ниво. Чуйде, насладате се и не ми връщайте пиперливи коментари на този пост, ами просто се насладете на музиката!

И престанете с глупавите детински спорове! Както виждате, красота може да има дори в 'омразния' ви стил. Красота има навсякъде около нас, просто трябва да си отворите малко по-широко стиснатите очички и да я прозрете.

Успех.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си