- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Чалгата-за или против?
Първоначално написано от exploitedteen
mersi za suveta,6te mi e ot polza i obe6tavam pove4e nqma da se zaqjdam 6te si mul4a i AnnG-to ve4e 6te bude mnogo po razli4na.
blagodarq o6te vednuj![]()
Всичко започва и свьршва с теб
ужасно много те обичам.
Не би останало нищо от мен
без теб ако сьм някой ден!!!
Не че съм против,но не ми е приятна и не я слушам.
Някои хора
минават набързо в живота ни,
други спират за миг
и оставят диря в сърцата ни...
После никога не можем да бъдем същите!
Мразя чалгата!
Не слушам такава музика,щото изобщо
не ми харесва!!Sorry,на всички почитатели,
ама на мен не ми харесва и за тва ще гласувам за 1-вото
http://mysecondhome.forumup.com/
tell me who do you think you see
your standing in your corner
looking out, on me
you think im so predictable...
Хммм защо в анкетата няма отговор "Слушам от време на време по купони с приятели или ако някоя песен ме изкефи" ?!![]()
Оффф тая тема...колкото и да я дъвчем,до единодушие няма да се стигнеПросто колко мнения се изписаха,не само тук,има още десетки подобни теми...
Просто трябва да престанем да се дразним един на друг само защото някой слушал чалга,друг не....Научете се да приемате и уважавате интересите на другите,ако искате същото и за вас!Хубаво,не ви харесва чалга-ми недейте да я слушате! И стига с тия глупости,че навсякъде само поп-фолк звучал...ДРЪН-ДРЪН...!!!! Е да,съседът ми от време на време пуска по някое пърче и какво от това?!Сякаш и аз не надувам (доста рядко чалга) до дупка,когато съм в настроение
![]()
ИИ аре стига сте писали вече наизуст...Азис бил педераст,бил тъп,прост,нахален...колко сте заблудени простоПознавате ли го?Виждали ли сте го другаде,освен на снимки? Как можете да съдите за някой,само заради това,как се държи на сцената примерно?!?! Вие да сте чували за имидж,за сценично поведение...?!
...........
Мога да пиша до утре сутринта но няма смисъл,това е една необятна и далеч не толкова интелектуална тема,както казаха преди мен : Всичко е въпрос на възпитание и на преодоляването на така разпространено тесногръдие....![]()
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
imam chustvoto che povecheto ot potribitelite v tozi forum sa nqkvi gadni metalcheta koito edinstvenata im cel e da hulqt chalgataare e glupaci SLAVKA KALCHEVA for life
narodnata muzika rulira redom do klasichaskata..
![]()
т. 2, 9
ave metalite sa bahti gadovete ve..
т. 2, 9
Vajnoto e, 4e pomejdu si se haresvame...Първоначално написано от Sapphir
Tvoeto mnenie ob6to vzeto mi e prz centura na pra6kite.
Have a nice life!
†
†
I'm not CRAZY! My reality is just different than yours...
na men pyk da ne mislish che mi dreme prez kade ti e ? i to nqma nishto chudno che metalite bili "izolirani "Първоначално написано от Sinister_Doll
т. 2, 9
Xaxax! Sme6kooou, az nz koy te e izlugal, 4e se 4uvstvat izolirani...
Az izlorana ne se 4uvstvam.
†
†
I'm not CRAZY! My reality is just different than yours...
абе 4алгата не става да се слу6а ако седне6 сам и да си пее6 просто не стружа но естествено ако отиде6 на някъкъж купон и няма как вси4ки да слу6ат метал или не6то такова затова мисля 4е 4алгата не става за ни6то друго освен да се слу6а по купони![]()
jivotyt e teatyr i vsi4ki nie sme aktiori kakva rolq 6te igrae6 zavisi samo ot teb
Като сме почнали така...Първоначално написано от exploitedteen
Цял свят слуша тъпа безмислена и комерсиална музика тип чалга...
Само българските античалгари тва го превръщат в ебахти световния проблем... И смятат за свой дълга нонстоп да плюят, обиждат и нареждат хорицата, дето не влагат в музиката някакъв велик философски смисъл и не я смятат за основен пътеводител в живота.
Оставете всеки да си купонясва както му харесва.
В крайна сметка не може всички да са еднакви.
Тея които са различни, тези,които се стремят да бъдат, и тези, които постоянно парадират с това колко са велики щото не са като другите(по-голямата част от които смятат че като се облекат различно са много велики)... Та към тези хора се обръщам- хем сте различни, хем не можете да приемете хората с възгледи и вкусове различни от вашите. Някакво разминаване ми се получава...![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Музиката е изкуство, което отразява човешката душа. Тя е нещо, което не трябва да се прави просто ей така - за гаврата... а чалгата си е точно това - подигравка с изкуството.Първоначално написано от rosskata
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Забележете-чалга означава свирня казва един човек на които му забравих ника.Оказа се вярно.Тази "музика" е наричана Поп фолк и чалга.Няма да е чалга щото вътре "пеят"издават монотонни звуци по точно)но поп фолк този стил е изчезнал и няма нови песни-така наречената народна музика.Този стил наречен "поп фолк" и чалга" не спада към музика защото не спада къ обособилите се стилове(метъл рап,народна и т.н).Той е нов.И същевременно залива пазара от сякъде.Той е лесен за разбиране и слушане.Много хора го определят като "музика за нискоинтелигентни хора".Аз също бих казал че той не е от най интелигентните стилове.НО НЕ КАЗВАМ ЧЕ ХОРАТА КОИТО ГО СЛУШАТ СА ТъПИ!Не е така всеки си има право на вкус.Но този стил съществува о както се помня.И още не си е намерил място.Още няма име.
Чалгаджийките в никакъв случей не са много красиви.Даже са и грозни.
Като цяло тази музика още не съществува.Затова е правилно да се каже че не е музика.Не в смисъл че е много тъпа(е на мен определено не ми харесва)а в смисъл че не спада към никои музикален стил.Да бъде наречена поп фолк е неправилно.Да бъде наречена чалга също.Как се казва този стил искам да питам тези които го харесват и се интересуват.Как?
Никой не се е измъкнал жив от този живот.
също така смятам за доста глупаво да се изцепиш, че виждаш ли без чалга нямало купон...
Aко обичаш, не ми слагай думи в устата...
Това , корто се опитвах да кажа, е, че всеки може да си избухва на каквато музика иска, без да търпи обиди и някакви хора които не го познават да му определят коефициета на интелигентност...
И, само за протокола, исках да кажа точно това- музиката не е толкова важна... ще го напиша и с по-големи букви... МУЗИКАТА НЕ Е ТОЛКОВА ВАЖНА! Тя не определя коефициента на интелигентност! Не определя какъв човек си! Не определя с какви хора си!
Аз пък мога да си изкарам купона на каквато и да е музика, включително чалга. А на купони с цел някви хора да си въртят задниците, да се напият и после да драйфат, не съм била от осми клас...защо музиката е толкова предопределяща за купона??? Аз лично бих могъл да си изкарам супер готино на какъвто и да е купон с всякаква музика, но не и на чалга
Държа да ми покажеш къде точно съм казала товаче какво му е забавното да се напиеш заедно с някакви хора, чиято идея за готино изкарване е да пият, да подвикват глупости и да гледат разни разсъблечени курвета да си тресат циците и паласките???Защото дори не ми е минавало през ума. И за да отговоря- не намирам нищо забавно.
![]()
И вместо да ме нападаш така бясно, слагайки ми думи в устата, които никъде не съм казала, не може ли всички просто да приемете, че не можете да промените факта, че някви там хора слушат чалга. Някаква заплаха ли са за вас??![]()
Не вярвам, че някой може да те накара да отидеш на чалгакупон където всички драйфат и се чукат по ъглите... Мен със сигурност не може...
п.с НЕ защитавам чалгата като музика, НЕ намирам в смисъл в нея, Не я смятам за изкуство... Но продължавам да твърдя, че това кой какво слуша и кой как се забавлява не засяга останалите, и по никакъв начин не им дава право да го нападат...
За съжаление не съм била въобще в чужбина.
Не казвам, че няма хора слушащи хубава музика там (в България също има)
Но не можеш да отречеш, че поп музиката в по-голямата си част е мноого близка по смисъл и задълбоченост на чалгата.
И не можеш да отречеш че поп се слуша навсякъде по света.
За това говорех.
А на хубави купони с хубава музика съм била и тук.
Всички можете да 'плюете' по 'чалгата', но не видях един да каже, че това парче не му харесва? Ето, че и в 'чалгата' може да има чувство, музика и емоция.Първоначално написано от machoka
В този случай изводите ви са леко прибързани.
че какво му е забавното да се напиеш заедно с някакви хора, чиято идея за готино изкарване е да пият, да подвикват глупости и да гледат разни разсъблечени курвета да си тресат циците и паласките???
emi v toq red na misli .. kvo mu e zabavnoto da se napiesh zaedno s nqkakvi hora chiqt ideq za gotino izkarvane e da piqt, da slushat nqkakkvi satani s nqkvi kyrvishta, ogromni grozni nokti ,tresqshti glavi kato obezumeli,nagrimirani s nqkvi cherni molivi okolo ochite..cherni nokti i prochie?
т. 2, 9
Това е наи-гадната музика(ако изобщо може да се нарече такава)просто не се сещам за някоя ГОРЕ-ДОЛУ хибава песен...всичко в тая музика е отвратилно...тъй че определено бих казала,че съм против
....... Дам определено неможе да се нарече гадна...Първоначално написано от _i_r_i_d_e_s_c_e_n_c_e
Можеби просташка,ама гадна ха ха ха ха
![]()
![]()
![]()
Брей брей...НА КОЙ МУ ПУКА?!?!?!? Нима мислиш,че ще промениш нещо с малоумното си мнение,пълно с всякакви грешки?!?Първоначално написано от _i_r_i_d_e_s_c_e_n_c_e
Отностно "метълчетата" : честно казано аз такива хора,като вас,само тук срещам...Нито имам такива познати от квартала,нито от стария,нито от новия,нито от старото,нито от новото даскало...
Та какво излиза-че вие май наистина сте изчезващ вид,интересно как пък в този форум всеки втори се прави на такъв...
.....
ПП нищо лично към никого,просто се възмущавам от безпочвената злоба,която някакси има място само във виртуалното пространство...пък това говори не много добре за подстрекателите на тази "вражда",99 % от които са някои,очевидно нереализирани в обществото, индивиди...![]()
"Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел
Аха, правим се на метъли, а всъщност нямаме представа какво свирят метъл групите. Моля те. Това, че твоите познати не се обличат метълски, не значи, че сред милионите хора, с които общуваш, няма метъли. Просто не са ти казвали каква музика харесват.
Май ти злобееш в момента, аз лично не го правя. Нямам неприязън към чалгата, не ми харесва просто - както ти би избягала, ако ти пусна някоя моя любима група.
Нито един от посочените отговори не ме устройва, случва ми се от време на време да слушам чалга, когато съм с компания, на някое купонче и т.н.. , но не може да се каже , че ми харесва или пък че я мразя![]()
ТВЪРДО ПРОТИВсупер вмирисана е тая чалга
EntrE NoUs C'Est toujouRs, C'Est le ContrAiRe d"un JoUr,un VoyagE SanS DeToUr,EnTre nOuS...
какво значи "за"или "против"чалгата?!
който харесва тази музика ще си я слуша,тези които не я харесват да не я слушат никой не ги кара.а и + това има и много хубави песни.
http://info.datacom.bg/mitaka_01/DES...%20Viarvam.mp3
ТвЪpДo ПРoТuВ!![]()
LoVe Is LiKe ThE WiNd, YoU CaN't SeE It, BuT YoU CaN Feel It !{{{}}}
Axel_f написа:
Брей брей...НА КОЙ МУ ПУКА?!?!?!? Нима мислиш,че ще промениш нещо с малоумното си мнение,пълно с всякакви грешки?!?
Еми може би на никой,само душицо да те светна това е анкета и всеки може да изкаже някакво мнение...и аз съм го направила...са тва че имаш некъф проблем изобщо не ме грее!
Feel my pain