- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Чалгата-за или против?
http://info.datacom.bg/mitaka_01/DES...%20Viarvam.mp3Първоначално написано от forrzi
[b]KATO VSI4KI STE PROTIV MN MI E INTERESNO KOI GI PULNI TIQ ZALI I STADIONI-
AZ NE 4E SUM ZA NO NE SUM I PROTIV-TVA SI E BIZNES KOITO E MNOGO USPE6EN TAKA 4E QVNO NE VSI4KI TUK SA ISKRENI[/b]
Първоначално написано от exploitedteen
Male kak moje6 da kaje6 4e naprimer vsi4kite 20000 du6i koito bqha na stadiona v plovdiv sa kurvi i drugi ot toq sort.Tova sa prosto fenove,hora koito sa oti6li da se zabavlqvat s liubimite si izpulniteli kakto ti naprimer se zabavlqva6 da slu6a6 tam tvoite si izpulniteli,vie ne razbrahte li 4e taq tema i 2000000000000 produljeniq da ima,pak nqma da se stigne do edinodu6ie.Tazi muzika kakvato 6te da e vinagi 6e si ima fenove i antifenove kato vseki drug stil naprimer,tei 4e i da sporite i da ne sporite vse taq![]()
Всичко започва и свьршва с теб
ужасно много те обичам.
Не би останало нищо от мен
без теб ако сьм някой ден!!!
Сама го каза. Тогава защо продължаваш да пишеш по нея?Първоначално написано от AnnG
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Ami 4e to i az moga da te pitam 6to produljava6 da pi6e6Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
![]()
Az go pravq ei tei za kef da se namiram na rabota kogato nqma kakvo da pravq,a i mi e mnogo gotino kato zapo4na da se zaqjdam s nqkoi na taq tema,prosto super.No ne go pravq s lo6i 4uvstva a prosto za kef![]()
![]()
![]()
Всичко започва и свьршва с теб
ужасно много те обичам.
Не би останало нищо от мен
без теб ако сьм някой ден!!!
Абе хора...немога да разбера кво толко мразите чалгата па че чак па е и най големия провал...каточе ли имаме мн музика та тя точно е провала...мисля че никой не слуа чак толкова ирина флорин или БТР или щурците....ето каква е и логита:
Негрите прават музика и се прават на "Разбираш уи" и ние трябва да им купуваме албумите и да им правим пари....а на българите музиката никой не я слуша нито негри нито никой....за какво да правиме пари на другите бе ?Защо не купуваме албумите на нашите певци и ппевици и да им распространяваме произведенията за да стане и тая България с нещо известна а не само да нии тъпчат и да мисли кои как и за кво да завземе власта...вярно е че секи си има предпочитания ама па чак да мразите чалгата смисал се пак ние сме българи...назапад или където и да е предимно секи народ си слуша неговата музика.....защо и ние да не бъдем единни......защо се на нас трябва да ни налагат нещо си...след като тя чалгата е най големия провал в българската музика кажете ми кой е най големия хит в нея?Неможе да кажете че няма...сяка една народна песен испята от народна пвица независимо коя е тя в която се разказва за природа,балкан и какво ли още не е прекрасна и е музика.....да не би да имаме негри или нещо такова е да имаме рапъри ама "разбираш уи" ония педал шибан насран нисък дето се пише за шамар верно е на един шамар ако трябва да сме чесни без тая негова охрана...да не би да е по хубав бълагрсия рап в който сяка ама сяка втора дума е псувня за майка или родина или някой политик или се за нещо или за жена че ше е чукана и какво ли още не....тва ли ви харесва по дяволите тва ли обичате такива хора ли сте......И се наричате бъллгари......
Съжалявам за нетрадиционното сравнение,но ромите, да тия дето секи ги плюе си правят музика и си я слушат....се пак и те са народ въпреки че мястото им не е в България но тва е друга тема...
Вярно е че секи си има право на личен вкус и избор...но се пак замислете се и ше го видите,......
Друг пример:
Българи е на път да влезне в съюза.....пе сменят валутата сигурно тва унова какво ли не направихме за да сме като другите...а защо...да наистина тва са европейските стандарти но,защо като секи има някаква музика която прави и си я слуша ание с целия си акъл трябва да имя слушаме тяхната а втова отношение не видим от тях и да си слушаме нашата....
Може би тва е най малкия проблем на секи един и изобщо на света но на музиката ни се крепи културата и традицията....можеби не на чалгата а на бг музика като цяло само че трябва да има такива които да я слушат и да я ценят а не такива които чуят Надка караджова или Славка Калчева да кажат уу и да си слушат незнам си кво там дето ги кара да се променят...да ходят смъкнати като лайнари дето ше се насерат и е прават на оворени на секи а всъщност са на един шамар...не казвам че и американските или там които и да са рапъри или певци не са хора..напротив и те са хора но си правят парите а защо ние да им ги правим като те наще не правят...защо не си помогнем сами...да не би да сме много богати...вярно..не само от тва се прават пари но се пак.... друг пример е и това че когато някой рапър или на кратко "разбираш уи" види чалгар или момче или момиче което слуша бг музика и се е облякло не така както него ,започва да му се смее и да му вика че е сдуххан и какво ли още не....ами я да се погледне той бе мама му стара...особенно ся както е модно да си един от тия "фйешъни" с изрусена коса,завряни крачоли в ботущи,обица,зализани и слушащи хип хоп и рап разбира уи и са големите принцове.....нека да се погледнат и да кажат кой е по нормален и т.н....
Незнам,просто ми е ясно че секи както казах си има предпочитания към сяко едно нещо музика коли облекло и какво ли не но реших просто да размисля един път в полза на тези които слушат българска музика.Другото което е вярно е това,че много хора мразат чалгата а други мн я обичат...и какво се оказва?Пак остава един въпрос ана различия....![]()
Първоначално написано от exploitedteen
Че я пеят българки не сички но предимно!А тва че са силиконови е в резултат да првлечат повече внимание ама така и май не става.......
М-у другото и сръбското си е супер музика.....![]()
Добре реведени непреведени въпроса е че са на български а и не сички са певедени!Другото което е че това е тяхния бизнес...на ония тапанар от 50 стинки дето е да не мислиш че сам си мисли текстовете...аз не мисля така...се някой и на него му оди по задника!
Не говоря само за чалгата смисал че тя е най слушания български стил то даже не е чалга а е поп фолк.....едва ли примерно някой слуша родопски хора повече от чалга например (визирам хора от 15 до 28-30 додини)!
Също много ми хареса тва мнение и поздравявам авторката му!Както сам казах по рано,консенсус няма!Първоначално написано от AnnG
и така да е въпроса е че съществува и хоратя я обичат можеби не сички но има още кой да я обича и мисля че и за напред ще продължава да има анма се пак тва зависи от сили коновите каки![]()
само искам да уточня че последните три мнения които бяха пуснати като "гост" бяха мои ама нали съм джизорде и забравих да се логна![]()
Ми де да знам иа з можеби зашото е ритмична а отделно си е българска па дали е лекомислена....няма значение...купон да става![]()
Vse mi e edno ... na nqkoi im xaresva - na drugi ne .
Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...
Какво толкова ви пречи чалгата - като не ви харесва не я слушайте. Мен не ми пречи и не съм алергична към нея. Има си хора за всичко
ДА ЖИВЕЕ ЧАЛГАТАААА![]()
![]()
![]()
![]()
Inter forever!
За такиситата и бусовете съм съгласна, ама виж за кафетата.....зависи къде ходишПървоначално написано от TheNightRider
ami ima moje bi okolo 3-4 normalni pesni no poprincip sam tvardo protiv 4algata osobeno protiv gnusnata 4alga
Според мен има чалга и чалга. или по точно на еднотоаз му викам чалга, а на другото - поп-фолк. За мен чалга са песни като Доко, доко, Радка-пирадка всички на Амет и др. кючеци. Никой не може да отрече, че напоследък НЯКОИ певици и певци започнаха да правят много по-качествена музика от горе изброените и повече да наблягат на поп отколкото на фолк. Според мен поп-фолк е например: Другата жена на Преслава, Нещо по-така на Деси Слава и Играта, Тя на Есил Дюран, Ти си ми всичко на Райна и Константин, По всяко време на Райна и др.![]()
![]()
![]()
LP FOREVER!![]()
![]()
![]()
=D> =D> =D> BRAVOOO.E za tva te uvajavam.Napulno pravilnoПървоначално написано от forrzi
![]()
![]()
![]()
Споко има и български.Първоначално написано от exploitedteen
![]()
брао маце!!!!Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
Слушам чалга,но съм против изпълнители от сорта на Джони,Джаго и т.н....
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!