- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Moderated: Есе по физика - "Двигатели с вътрешно горене
imam da pisha edno ese po fizika -
"Dvigateli s vatreshno gorene - Opazvane na okolnata sreda"ili po - to4no
kak se opazva okolnata sreda ot vrednite deistviq na toplinnite dvigateli.
molq vi za pomosht eseto mi trqbva za utre ako nqkoi znae ne6to molq vi se pomognete
10x predvaritelno
Moderated by ^npocTo^a3^f^
Точка 7 от правилника!
Благодаря!
Двигател с вътрешно горене е този двигател, който се задвижва от разширяването на горещите газове от изгарянето на горивото, което се случва в рамките на самия двигател. Бутален двигател с вътрешно горене работи, като изгаря въглеводороди или водородно гориво, които ускоряват бутало; реактивен двигател работи като горещите газове от изгарянето ускоряват вътрешните части от дюзата и горивната камера, пряко ускорявайки двигателя напред.
За разлика от двигателя с вътрешно горене, двигател с външно горене като парната машина работи като горивния процес на горене загрява отделен флуид, като вода или пара, който впоследствие извършва работа.
Реактивните двигатели, ракетите и газовите турбини са класифицирани като двигатели с вътрешно горене, но терминът "двигател с вътрешно горене" често е използван специфично за бутален двигател с вътрешно горене, където горенето се извършва на тактове, като на определени тактове изгорелите газове преместват буталата на двигателя. Това е най-често срещания вид двигател с вътрешно горене.
това можах да намеря за тези двигатели, дано ти свърши работа![]()
"Целувка за лека нощ"
Mnogo ti blagodarq, i tova 6te mi zvurshi nqkakva rabota, no na men mi trqbva za opazvaneto na okolnata sreda ot deistvieto na toplinnite dvigateli...
blagodarq ti vse pak![]()
Я виж ТУК дано ти помогне!
В ръцете си ме вземаш и усещам
как ти си всичко в моя малък свят,
и как септември-хладен и надменен
не ще ми вземе теб и любовта...