.

Виж резултатите на анкетата: Бабата??

Гласували
66. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да се оправя, аз сядам!

17 25,76%
  • Да сяда, макар и да умирам... после ще тежа на нейната съвест...

18 27,27%
  • Най-вероятно е била празноглава курва- използвачка като млада+ това бие дядото... Не заслужава място!

1 1,52%
  • Милата! Дори ще и помогна да седне...

8 12,12%
  • Ще се направя че не я виждам.

11 16,67%
  • Ква баба??? 0_o

11 16,67%
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 68
    Мега фен Аватара на hamilcar
    Град
    София/Банкя и на луната за Dragon Stones
    Ако не е някоя нахална бабка и видя,че е с бастун или просто не й е добре ще направя място.Само,че ако е някоя нахална бабичка и ми каже примерно "Я стани да седна защото еди какво си" ееее такива ме побъркват и нарочно си седя и я гледам в очите та ако може още малко да се ядоса.

Правила на форума!
    Стар ник: xaxo_xixi

в редките случаи, в които се качвам в градския (разбирайте 3-6 пъти годишно ... имам си крака, ебаси ) първо, че почти винаги стоя права и второ, ако се случи да седна, то ще е, когато превозното средство е почти празно, за да не ме юркат да ставам после.

както и да е, винаги съм ставала, когато се е налагало ... какво толкова има да прекараш няколко спирки прав/а? увесваш се на дръжките и толкоз. дори и да са от най-нахалния вид - помъкнали 30 бидона с вода и да ме гледат тип "как не те е срам да седиш" - пак ще стана. за какво да се нервирам на разни възрастни хора
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Цитирай Първоначално написано от Sinister_Doll

Edna kifla predi nqkoko dni se ka4va po suvsem normalen na4i, zastva do moqta sedalka, poglejda me i kazva "Momi4e, q stani za da sedma, 4e sum slqpa!"
    Kvo, kvo?! Ot kude znae, 4e sum momi4e?! Pri koeto kazvam "E, ne vi 4uvam, az sum gluha..."
    Тая е била особено "хитра".

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Повече от фен
    Град
    n0 cBe7a u y HaC
    Obiknoveno ne stavam...
    Ako babkata miri6e na prust i nekrologa i visi ot djoba, moje i da stana...
    Ako imam dobroto jelanie razbira se.
    Tva sa basi naglite pa4i da gi e*a (obrazno kazano)!
    Ako zastane do men i me pogledne tujno su6to mojeda stana...
    Ako po4ne da mi naglee i da mi cufti i teglq edna mayna.
    Edna kifla predi nqkoko dni se ka4va po suvsem normalen na4i, zastva do moqta sedalka, poglejda me i kazva "Momi4e, q stani za da sedma, 4e sum slqpa!"
    Kvo, kvo?! Ot kude znae, 4e sum momi4e?! Pri koeto kazvam "E, ne vi 4uvam, az sum gluha..."
    xaxa tva mi haresa
    ina4e po temata:i az ne stavam po4ti nikoga 6toto ne sam im dlajna ako sa se doredili sa 6teli da sednat a pa kato ne sa uspeli-tehen si problem,da se opravqt kak te si znaqt.i kakto ve4e po4ti vsi4ki kazaha,4e teq miri6e6tite,mranka6tite,grimiranite kato nekvi faraoni,s 10 torbi i prave6ti se na super izma4eni i mnogo izstradali nai gi mraza,za6ttoto sa adski mngoo prevzeti i ujasni,napravo nz
    I was lost and I'm still lost...

Мега фен Аватара на machoka
    Е страхотни сте, нямате равни, най-добрите сте, трепете всичко

Бива ли такова неуважение, от имащи себе си за порастнали хора?

Роска,
    Ти може и да си прекарала бурна пиянска вечер и да си седяла цял ден права - виждаш как се чувстваш. Ами бабите, които са така 80+ години? Хайде постави се малко на тяхно място.
    Повярвай ми, няма да хванеш разширени вени ако отстъпиш мястото си.

Ледената_кралица
    Гледам, много ти е негативно мнението за 'бабите' Ами когато майка ти стане такава? Я си представи - влизаш в автобуса и виждаш следната картинка: Майка ти, на 82 години, изморена, връща се от някъде и моли за место, а разглезена, напушена и окичена с грозни железа /пиърсинги/ пикла и каже най-нагло "Е няма пък, кранто" и продължава да си мляска нагло дъвката ... те на, аз да съм наоколо, директно и зашливявам шамар
    Tva sa basi naglite pa4i da gi e*a (obrazno kazano)!
    Не ти отива на годините да говориш така. Първо порастни и навърши поне 16, пък после имай безочието да говориш така за когото и да било, камо ли за хора, заслужили 50-тократно повече от теб /и когото и да било друг 'младеж или пикла'/ да бъдат на тоя свят, най-малкото пък да използват мястото за седене.

--------

Наглостта пък на някои старци е още по-безочлива и грозна, това е дори по-необяснимо от вашата. Те поне се очаква да са по-зрели, но са същите овце, мухи без глави що се отнася за това.. Ей богу, ще ме смачкат докато се докопат до седалка, дори да си седя най-мирно встрани.
    Добре че доживях момента да си пална количката сутрин, да си пусна парното, да си надуя лудата музика и лудия бас от който трепери всичко вътре и цял ден да джиткам из града като бял човек Поне, според готиния ароматизатор мирише на пролетен морски бриз, а не на катафалка, както в повечето средства от градския транспорт.

А, като стана дума за тях, да споменавам ли че точно тези автобуси, с които ми се налага да пътувам - зимата умирГаш от клинч, лятото ти иде да разбиеш стъклото за да поемеш глътка въздух?

Абе пародия... пародия на малките пишлегари, имащи себе си за много важни и не уважаващи по-възрастните, лишени от капка възпитание и култура, пародия на изкуфелите старци, пародия на смърдящите средства, в които съжителстват заедно..

Изкарайте си книжки, вземето за начало колата на мама и тати и ще заживеете като бели хора, вЕрвайте ми!

Голям фен
    Град
    София
    Естествено, че отстъпвам!
    За мен това си е елементарно възпитание. Това са си морални ценности.
    Това, че сега има някой,който да ви издържа и вие си позволявате да обиждате възрастините хора, на които абсолютно всяка стотинка е ценна, просто показва наистина колко деградирало е обществото ни.
    Как искате те да ви уважават, като вие ги наричете ПАЧИ и тн.
    Ако всеки помагаше на някоя баба да пресече улицата да се качи на автобуса или да седне, те въобще нямаше да са нахални.
    Извинявайте, но тук малко потребители са на повече от 25.
    В разцвета на силите си сте!!! А само мрънкате, че хора с по 60 години по-големи, са ви заели местата
    Да не копаете на нивата, да не тичате всеки ден по 50 км, че така ви се късат краката като станете???????
    Ако сега толкова ви се седи незнам на 70 как ще изглеждате.

А и като човек навърши 66 вече да не качва в автобус! Това в парламента да го приемат, а ? А всички твърдите, че сте либерални и широко скроени.....

Старите хора, както и малките деца се нуждаят от внимание и разбиране, защото точно в този педиод са най-уязвими. Бъдете малко хора- помогнете на някой, купете една китка цветя от бабата на Графа, усмихнете се на едно дете.

Престанете да бъдете толкова егоистични и се научете да харесвате нещо, което не е ваш тип.
    "Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара

Супер фен
    Ama napulno podkrepqm mnenieto na machoka i vra4ka
    Az naistina putuvam izkliu4itelno rqdko, no vinagi bih napravila mqsto na nqkoi po-vuzrasten 4ovek Kolkoto i dosadni da vi se struvat, za men tezi hora imat pravo Moje li VIE da ste tolkova bezskrupulni
    Tezi stari hora sa jivqli tolkova mnogo, jivotut im e tolkova truden. Parite im ot pensiqta sa tolkova, kolkoto na nas ni stigat samo za drehi
    Tolkova sa onepravdani, edva vurvqt, jivotut im e tolkova preeban...a kfo, nie da ne im napravim mqsto da sednat...Da, ima i nahalni, no ako se zamislite s pravo sa si takiva i jivotut gi e napravil takuv, ne nqkoi drug
    Kfo a? Ne mojete da stoite pravi li, a ina4e mojete da bqgate, te mogat li ? Muknat voda i s tova vi draznqt, taka li be mi muknat, kato nqmat pari da si kupqt Te edva sedqt na kraka, vie nai-naglo mi se oplakvate kfi idiotki bili babite...Ebahti samo4uvstvieto det si imate i ne se vijdate vie kfi ste egoisti ...
    Kfo im se nahvurlihte taka grubo vsi4ki?

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    айде тихо, защото съм убеден, че ти не ставаш никога в автобуса, а си от ония момиченца, които като се качат с приятелките си и започват да квичат на умряло и дразнят всички...
    Bre...
    i 4udq se otkude si tolkova sigoren
    Bez da me poznava6...

Супер фен
    Град
    Baaaah! Vsi4ki sa pisali "In Hell"! E, kak ne sme se zasi4ali?!
    Purvo 16 imam, blagodarq.
    Vtoro starcite (pove4eto) me otvra6tavat istinski mnogo!
    Nagli sa, mirizlivi sa, nahalni sa, dosadni sa i izob6to ne 6ta da slu6am kolko sa im visoki pensiite! Imam si pra baba na 90 godini (da mi e jiva i zdrava milata, ama i tq e su6tata) i po gradski transport ne se ka4va, nie i pazaruvame...
    Aaam, malko se otklonih ot temata.
    Az sum rodena v Krasna Polqna. Ka4vam se v 72, namiram si svobodno ugul4e, kudeto po 4udo nqma tumba mangali i si sqdam spokoyno. Pristiga mi 70 (ili pove4e) godi6en hermafrodit, koyto miri6e na protiven babe6ki parfum i grima sus noj4e da go sturje6 i po4va da ti zapovqdva da stane6 za da si nastani tq debeliq zadnik tam! Ami da ne e habila tolkova energiq da se grimira... Ima6 li na ideq kvi 4udovi6ta nagli, ujasni, protivni se ka4vat tam?! Ne znae6 za kakuv AD ti govorq, ne moje6 da me razbere6.
    I mn dobre znaq, 4e nqkoy den (moje bi) i az 6te ostareiq i nqkoq teenka 6e q e gnus ot men... Puka mi, men 6te me e gnus ot zelenata i kosa primerno.
    Stari sa, nemo6tni sa, sujalqvam gi, no vuzrastta ne im dava pove4e prava ot kolkoto na men. Tva dali 6te stana ili ne zavisi ot moeto dobro jelanie. Do uk sme, ne jelaq kontaki s tqh. Tova, prez koeto sa minali te, i az 6te go mina i nqma da pretendiram, 4e 50 godini pove4e me pravqt pove4e 4ovek.
    Nenavijdam starci, no kakto otbelqzah, za nemo6tnite stavam, 6ot mi stava jal.

I'm not CRAZY! My reality is just different than yours...

Супер фен
    Град
    София/Казанлък
    В трамвай номер 3 има място за всички да ходят тама да се возят.
    In your dreams
    The pain is so real
    Before the dead
    You'll have to kneel
    Hear your future screams
    See your epitaph
    As you scream
    The dead they laugh

Супер фен
    Страшно много пърувам по рейсове и явно съм се озлобила достатъчно към тях!

Хайде някой да пътува между 12-13 часа към центъра да види каква лудница е.Още по-зле е вечер между 18:00 и 20:00 просто не се живее в рейсовете към Младост,Дружба и т.н.Ако изобщо успееш да се качиш в рейса те размазват на място..и то побеснели бабички и дядки.Блъскат те,настъпват те,вдигат скандали за щяло и нещяло. От доста време не съм срещнала в превозно средство възпитан стар човек.Лятото когато е + 40 градуса,задушавайки се от жегата в рейса искаш да отвориш прозореца,нооо те не ти дават,защото щели да се разболеят. Друг мой случай за които даже бях пуснала тема във форума...Возя се в тролей 5-адска тъпканица както винаги.Хванала съм се за една седалка и до мен има някакъв стар човек.По едно време както си пътувам той почна да ми крещи и да ме бие без никаква причина! Кво е това?После да им отстъпвам място?Не може да дойде супер нагло и да ми каже "стани да седна".Няма да стане просто...ако ме помоли учтиво тогава-да!
    Както писах във първия си пост-за мнооого старите и немощни хора ставам...!Може да съм егоистика,невъзпитана и не знам си ква,но съм се нагледала на простотия от тяхна страна !
    So never mind the darkness
    We still can find a way
    'Cause nothin' lasts forever
    Even cold November rain...

Цитирай Първоначално написано от vra4ka
    Естествено, че отстъпвам!
    За мен това си е елементарно възпитание. Това са си морални ценности.
    Това, че сега има някой,който да ви издържа и вие си позволявате да обиждате възрастините хора, на които абсолютно всяка стотинка е ценна, просто показва наистина колко деградирало е обществото ни.
    Как искате те да ви уважават, като вие ги наричете ПАЧИ и тн.
    Ако всеки помагаше на някоя баба да пресече улицата да се качи на автобуса или да седне, те въобще нямаше да са нахални.
    Извинявайте, но тук малко потребители са на повече от 25.
    В разцвета на силите си сте!!! А само мрънкате, че хора с по 60 години по-големи, са ви заели местата
    Да не копаете на нивата, да не тичате всеки ден по 50 км, че така ви се късат краката като станете???????
    Ако сега толкова ви се седи незнам на 70 как ще изглеждате.

А и като човек навърши 66 вече да не качва в автобус! Това в парламента да го приемат, а ? А всички твърдите, че сте либерални и широко скроени.....

Старите хора, както и малките деца се нуждаят от внимание и разбиране, защото точно в този педиод са най-уязвими. Бъдете малко хора- помогнете на някой, купете една китка цветя от бабата на Графа, усмихнете се на едно дете.

Престанете да бъдете толкова егоистични и се научете да харесвате нещо, което не е ваш тип.
    съгласна,но не мислиш ли че ще е доста несправедливо/меко казано/ ако някоя от бабите току-що става от пейките на спирката/седяла е 15 минути/.А ти цял ден си обикалял като ненормален и се молиш да има свободно място в превозното средство.И идва тази "изнемощяла" бабка
    и почва да ти пъхка и офка колко е изморена.Естествено е да й отстръпиш мястото,но как ще се чувстваш ти?

Purvo 16 imam, blagodarq.
    Vtoro starcite (pove4eto) me otvra6tavat istinski mnogo!
    Nagli sa, mirizlivi sa, nahalni sa, dosadni sa i izob6to ne 6ta da slu6am kolko sa im visoki pensiite! Imam si pra baba na 90 godini (da mi e jiva i zdrava milata, ama i tq e su6tata) i po gradski transport ne se ka4va, nie i pazaruvame...
    Aaam, malko se otklonih ot temata.
    Az sum rodena v Krasna Polqna. Ka4vam se v 72, namiram si svobodno ugul4e, kudeto po 4udo nqma tumba mangali i si sqdam spokoyno. Pristiga mi 70 (ili pove4e) godi6en hermafrodit, koyto miri6e na protiven babe6ki parfum i grima sus noj4e da go sturje6 i po4va da ti zapovqdva da stane6 za da si nastani tq debeliq zadnik tam! Ami da ne e habila tolkova energiq da se grimira... Ima6 li na ideq kvi 4udovi6ta nagli, ujasni, protivni se ka4vat tam?! Ne znae6 za kakuv AD ti govorq, ne moje6 da me razbere6.
    I mn dobre znaq, 4e nqkoy den (moje bi) i az 6te ostareiq i nqkoq teenka 6e q e gnus ot men... Puka mi, men 6te me e gnus ot zelenata i kosa primerno.
    Stari sa, nemo6tni sa, sujalqvam gi, no vuzrastta ne im dava pove4e prava ot kolkoto na men. Tva dali 6te stana ili ne zavisi ot moeto dobro jelanie. Do uk sme, ne jelaq kontaki s tqh. Tova, prez koeto sa minali te, i az 6te go mina i nqma da pretendiram, 4e 50 godini pove4e me pravqt pove4e 4ovek.
    Nenavijdam starci, no kakto otbelqzah, za nemo6tnite stavam, 6ot mi stava jal.
    Еми не е така, мило синистърче..

Поздрави за 16-те ти млади и зелени годинки, да доживееш още минимум 5 пъти по толкова ти пожелавам и да се превърнеш в 'миризлива, нагла, досадна, злобна, миришеща, отвращаваща бабушкера' Как ти звучи?

Мисли си каквото си искаш за тях, мнението ти е достатъчно наивно и детско по този въпрос, това е факт. Неуважението ти граничи с глупост в момента, няма да се обиждаш естествено, ама аз трябва да си го кажа. Всички ставаме рано или късно такива, такива стават хората, изнемощяли от честен труд през живота си, а не гримираните и наркоманизираните ти поп/метъл/еди какви си милионерски звезди - боклуци.

Stari sa, nemo6tni sa, sujalqvam gi, no vuzrastta ne im dava pove4e prava ot kolkoto na men.
    Точно напротив, ама това го няма като писан закон, за това трябва просто да имаш култура за да го направиш.

Пп. не ми казвай, че не знам какво означава, защото 14 години вече се лашкам като животно по миризливите авто морги, наречени български градкси транспорт и знам далеч по-добре какво е от теб, защото по-голямата част от деня ми минава в пътуване. Винаги седя прав и повярвай ми - нямам нито разширени вени, нито съм припаднал от умора.

exploitedteen
    ставаме понякога, ама някаква бабка да дойде и най- нахално да ми заяви, че трябва да й отстъпя място... НЕ, не трябва... всичко това е израз на добра воля...
    Вместо да показваш арогантност, можеш просто да им се присмееш вътрешно и да отстъпиш. Особено пък на баба, не на дядо.. Най-малкото е кавалерско, после е етикета към по-възрастните и накрая вече е самото възпитание. Пък ако не ги притежаваш или не желаеш да ги покажеш напук, просто го кажи, та да не се хабя да пиша.

ВСЕКИ има право да се вози в автобус, това, че са възрастни, не означава, че трябва да си седят и да плетат по цял ден!

Понякога отстъпвам мястото си, понякога - не. И аз съм се нагледал на простотия, наглост и нахалство, проявени от страна някои възрастни хора.
    Когато съм ставал, за да може някой старец да седне, винаги съм го правил, защото аз съм искал, а не защото са ме карали. Не правя място на нахалници.

Ами добре, значи просто имаме различнии схващания, може би просто различно сме възпитани.

Аз правя мЕсто на по-немощните от мен, независимо дали са нагли или не. Ти недей.
    Възпитанието си и позициите прилагам към всеки индивид, независимо стар, млад, възрастен, нагъл. Не ги разграничвам и групирам, моралните ми принципи са едни и се налагат върху всички.

Голям фен
    Град
    София
    "Момченце, може ли да седна?"

"Ми ако си намериш място сядай..."
    The perfect blossom is a rare thing. You can spend your whole life looking for one, and it would not be a wasted life

аз нямам възпитание...
    Имаш, ама гордостта ти в случая не ти позволява да го покажеш

Ти знаеш, че на възрастна жена трябва да станеш, и ще го направиш, но не и ако тя те 'застави' да го направиш.. защото самочувствието ти бива сгазено.. и се чувстваш засегнат.. и ай веднага, 'кой съм аз, че ще ми заповядваш'

но това е само привидно, аз се надсмивам на такива ситуации вътрешно и ми доставя удоволствие да срещна в погледа на околните същото. Така или иначе ставам, просто защото така е редно, но често хората, за които го правя не го заслужават.

Мега фен
    А аз искам да се оплача от транспорта и от пътуващите в него.

Вечер има само по 2 лампи светнати в доста рейсове, а някои хора искат да четат. Да не говорим, че негъзарските рейсове /например 120, с който ходя на лекции/ се клатят и понякога ми става лошо.

Да не говорим за гнусните погледи на циганите, на дъртаците и т.н. Как може да е пълно с толкова педофили и гнусни хора?

Цитирай Първоначално написано от machoka
    Ти знаеш, че на възрастна жена трябва да станеш, и ще го направиш, но не и ако тя те 'застави' да го направиш.. защото самочувствието ти бива сгазено.. и се чувстваш засегнат.. и ай веднага, 'кой съм аз, че ще ми заповядваш'
    Това важи и за мене. Не ме кефи да ми казват какво да правя и това си е.

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Ако видя, че бабата или дядото са по-стари, отстъпвам мястото си. :P

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от p4elata_brumze
    Ако видя, че бабата или дядото са по-стари, отстъпвам мястото си. :P
    по- стари от какво?? от теб ли??
    Хахаахах , не. Имам предвид такива едни грохнали.

Повече от фен Аватара на Disorder
    Град
    Добрич/Свищов
    Явно само Machoka има капка възпитание. [-o< [-o< Хората като ни говорят, че нашето поколение е неморално и невъзпитано ние само смеем и отричаме, но...май няма да е излишно някои хора да се позамислят.
    Sinister doll останала съм с впечатлението, че си умно момиче, но арогантността ти ме изненадва. Не го казвам за да те обидя.
    Айде със здраве и бъдете малко по-толерантни към възрастните пък и не само към тях. Никога не би ти навредило ако се държиш възпитано.
    When I look into your eyes there's nothing to see, nothing but my own mistakes staring back at me...

Мега фен
    Да, обаче ако си бил на лекции 6-8 часа и носиш тежък куфар, не ти е добре и си адски уморен, не мислиш за възпитание.

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от miloto_girl-4e
    малее.... писнало ми е от такива
    вярно е,че и ние ще станем стари ала-бала, но ...
    те са толкова досадни ... толкова често ми се случва да съм супер изморена и да искам и аз малко да седна, е ,понякого успявам да седна, но се случва често някой да дойде и буквално да ме вдигне от мястото ми
    "момиченце,би ли станало" ... дори не питат "момиче,може ли да ми освободиш мястото" си? или нещо от този сорт... почти ми заповядват да стана
    отстъпвам място само, ако човека е много възрастен и си личи,че му е трудно да седи прав(да си кажа, че по-често отстъпвам места на дядовците по-симпатични и кротки са ) или, ако дойде и нагло ме помоли да стана, защото ме е срам да му откажа пред толкова хора...
    P.S - с нетърпение чакам врачка да види темата, защото тя е фенка на бабите и много ги защитава
    Такива нахали има, не е истина!

Преди време Слави пусна един лаф... като някой стар човек иска да седне и ти каже примерно: 'Стани, че ме болят краката', питаш го: 'А вие отстъпвали ли сте място като сте били на моята възраст?' и той/тя ще ви каже 'Да.' ...и вие тогава: 'Еми за това ви болят и краката!' Може да звучи супер тъпо сега, но колко съм се смял на това не е истина!

Аз попринцип ставам,защото ми става жал.А и не ми се занимава да се разправям с няква бабка,която ако не и отстъпиш място почва да вика:"Как може?Колко лоши са днешните младежи!" и понеже преобладаващата част от пътуващите са баби и дядовци веднага се съгласяват.А на мен ми е неудобно да се карам с възрастни хора,които всъщност дори няма да ме изслушат
    Can you remember remember my name
    As I flow through your life
    A thousand oceans I have flown
    And cold spirits of ice
    All my life
    I am the echo of your past

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си