.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 3 от общо 3
    HoTsoT
    Guest

Дайте малко хелп плз че ми трябва за утре

На4и имам да пиша нещо като доклад за вътрематочни средства против забременяване тоест спирали.Ако някой намери подробно инфо да ми даде линк плз

google___________
    Guest
    ei mi proveri v google..sig 6te ima ne6to tam...uspeh v turseneto

Голям фен
    Град
    дианабад
    Има малки пластмасови и медни средства с различна форма, които се поставят в матката и по този начин спират ембриона да се имплантира и да се развива в бебе. Вътрематочните предпазни средства (спирали,песари) се предпочитат от много жени. Различните модели спирали и песари имат различен срок на годност, най-често 3-5 години. Спиралата осигурява дълготрайна защита. Подходяща е за дълготрайна моногамна връзка, която не крие риск от инфекции, предавани по полов път. Последните модели спирали освен чисто механично действие отделят и биологично активни вещества. Спиралата задължително се поставя от акушер-гинеколог. Трябва да се има предвид, че матката може да отхвърли спиралата и да настъпят междуменструални кръвотечения. Спиралата създава предпоставки за възникване на възпаление и за извънматочна бременност при употреба от нераждали жени, а по-късно при износване на бременността нерядко се наблюдава отлепване на плацентата. Спирали и песари не трябва да се използуват от неженени жени, от жени с повече полови партньори, при кръвотечение от половите органи, при възпаление и тумори на половата система. След поставянето им нерядко за няколко дни се появява преходно кървене и болка ниско в корема. Менструациите обикновено са по-обилни.

Източник http://www.ladypill.com/pred.php

Аз да добавя от мен, защото съвсем скоро ходих на едно женско събиране с генеколожка. И тя обясняваше че тези новите спирали "освен чисто механично действие отделят и биологично активни вещества" могат да се поставят и при момичета, които не са раждали, обаче били по-скъпи (300лв.) и с по-голям срок на годност (5г.) => един вид за да си ги "избиеш" тези пари не е много практично да си я сложиш за две години и после да решиш да я махнеш. Името на тези спирали, ако не се лъжа, е Мирела... нещо с М... както и да е! А също така процента за предпазване е 87, не съм сигурна, но е под 90.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си