.

Виж резултатите на анкетата: Ще ходите ли на църква довечера?

Гласували
48. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да.

11 22,92%
  • Не.

30 62,50%
  • Не съм решил/а все още.

7 14,58%
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 76
    Guest
    Dr. Kazimbutt, не съм и се опитвала да бъда ясновидка А пътя по който става отказването от религията не го знам, поради простата причина, че никога не съм се интересувала, а и нямам желание.

Lake_bodom, абсолютно много означава. Защото не можеш просто да кажеш "вече не съм вярващ" и да не си..то ако ставаше така нямаше да се случат всички тези войни и нямаше да бъдат убити милиони хора, именно заради избора на друга религия. Нищо не е толкова лесно Това което няма значение е възрастта, на която си бил покръстен.

xaxo_xixi ако се водиш по това - не вярвам в нищо, което не виждам - до никъде няма да стигнеш :P По същата логика и въздуха не го виждаш, но вярваш че съществува нали Споко не си ме обидил, дано и аз не съм

и /оффтопик - forrzi подписа ти кърти !! Хахах генгста генгста пръдъкшън форевър ееееее хахаахх

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Не мисля,че това,че съм вярваща,ме нанипулира.Аз може и да не постя често,може да не ходя на църква често,но просто вярвам в Господ,не мисля,че има нещо лошо в това или че съм манипулирана
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Мега фен Аватара на machoka
    Цитирай Първоначално написано от sherry
    Не мисля,че това,че съм вярваща,ме нанипулира.Аз може и да не постя често,може да не ходя на църква често,но просто вярвам в Господ,не мисля,че има нещо лошо в това или че съм манипулирана
    Манипулира те именно, защото не знаеш че го прави. Правиш неща, в които не виждаш смисъл, просто защото така е казала Църквата, защото такъв е обичая. Утре ако кажат нещо друго, както споменах за Папата - ще го направиш, въпреки че не разбираш защо се прави, просто защото си християнка и се чувстваш длъжна да го изпълниш..

кофти, нали

Не! Никога не съм го ходила на църква на Великден - и тази година няма да го направя!

Голям фен Аватара на aBnOrMaL_BaBy
    Град
    In The Middle Of Nowhere !
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Dr. Kazimbutt, не съм и се опитвала да бъда ясновидка А пътя по който става отказването от религията не го знам, поради простата причина, че никога не съм се интересувала, а и нямам желание.

Lake_bodom, абсолютно много означава. Защото не можеш просто да кажеш "вече не съм вярващ" и да не си..то ако ставаше така нямаше да се случат всички тези войни и нямаше да бъдат убити милиони хора, именно заради избора на друга религия. Нищо не е толкова лесно Това което няма значение е възрастта, на която си бил покръстен.

xaxo_xixi ако се водиш по това - не вярвам в нищо, което не виждам - до никъде няма да стигнеш :P По същата логика и въздуха не го виждаш, но вярваш че съществува нали Споко не си ме обидил, дано и аз не съм

и /оффтопик - forrzi подписа ти кърти !! Хахах генгста генгста пръдъкшън форевър ееееее хахаахх
    Аз

machoka незнам дали усети, но сам си противоречиш
    1. Ти като си вярваща, постиш ли седмици на ред, ходиш ли всяка седмица на църква, знаеш ли молитви наизуст, казваш ли ги преди ядене?
    2. Забравих - вярата на човек е в сърцето му, не в символите - покръстване, спазване на ритуали.
    Е последно?

Иначе тези хора, които правят всичко, което ти каза, се наричат предполагам знаеш ЕВАНГЕЛИСТИ. те имат повече Бог не просто като вяра, а по-точно като начин на живот. А при мен е по-скоро първото. И ще ти отговоря на всички въпроси - повярвай ми, вярата не ме прави нито наивна, нито манипулируема. Ако ме познаваше щеше да го знаеш И никой не може да ми каже кфо да ям, кфо да не ям, въобще какво да правя. И, нито постя, нито казвам молитви преди и след храна, преди сън и т.н. Но, както ти каза(ти всъщност и двете неща каза-двете противоположности), това за мен не е чак толкова важно, по-важно е че имам вярата в сърцето си, и вярвам че над нас наистина съществува Бог, и той участва във всяко едно наше действие...
    Както имаше един лаф - "Живота е игра, а Господ създава правилата!"

Това съм го казвал много пъти, но ще го кажа пак. Религията е създадена с една цел - да държи хората под контрол. Щом искате - вярвайте. Правете каквото ви казват. Аз се водя по собствения си акъл, а не по чуждия.

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Манипулира те именно, защото не знаеш че го прави. Правиш неща, в които не виждаш смисъл, просто защото така е казала Църквата, защото такъв е обичая. Утре ако кажат нещо друго, както споменах за Папата - ще го направиш, въпреки че не разбираш защо се прави, просто защото си християнка и се чувстваш длъжна да го изпълниш..

кофти, нали
    Не ме манипулира никак.
    Отивам на църква довечера,не защото съм задължена,а защото АЗ искам така...чувствам се спокойна там.Ако папата каже,че трябва да се пости,никой не е казал,че ще го направя.Е,ако аз самата реша,че го искам,може и да го направя,но в никакъв случай няма да бъда като кученце,което слуша всичко,което му кажат.Аз вярвам в Господ,не мисля,че това ми вреди,а напротив...

aBnOrMaL_BaBy
    Знам какво съм казал, нищо не съм написал случайно Просто ти дадох възможност да се 'измъкнеш' :P

Аз пределно ясно разбирам какво чувстваш, просто защото родителите са ми, уви, на същия заблуден хал. И сега за да ги уважа - ще ям агнешко, ще се чукна утре с яйца, въпреки че не съм ги боядисвал, но се наслаждавам на това, че ще похапна толкова много яйчица :P

Казваш - Бог е над нас.. само че той не е над нас, а вътре в нас. Всеки носи частица от Бог-а в себе си, просто защото Бог - това е вяра.

Щом не постиш и не спазваш 'правилата' на религията - значи не си никаква вярваща, не ни заблудаждавай Ти си просто момиче /в смисъл, че си момиче, не че си проста :P /, което иска да си обясни много неща с този Бог..
    абе, всъщност не се наемам точно да казвам каква си, защото не те познавам /ето, пак си 'противореча'/ , но не спазвайки основните принципи и стълбове на религията, ти не се вписваш в графа 'християни'.. а в графа 'вярвам в нещо, което и аз не знам какво е , ама нали стотици милиони го вярват, значи трябва да е истинско'..

... а, и се оправдаваш с него, или пък ти служи за обяснение на сякаш 'неземни' неща...

кофти, нали
    Не ме манипулира никак.
    Отивам на църква довечера,не защото съм задължена,а защото АЗ искам така...чувствам се спокойна там.Ако папата каже,че трябва да се пости,никой не е казал,че ще го направя.Е,ако аз самата реша,че го искам,може и да го направя,но в никакъв случай няма да бъда като кученце,което слуша всичко,което му кажат.Аз вярвам в Господ,не мисля,че това ми вреди,а напротив...
    Ти не усещаш, че те манипулира, когато това става.

Мега фен Аватара на miloto_girl_4e
    Град
    нА плАнеТаТа зеМя
    Цитирай Първоначално написано от midnight...
    вероятно няма да ходя, въпреки че ми се иска да ида

и аз съм така
    Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love

Цитирай Първоначално написано от Dr. Kazimbutt

кофти, нали
    Не ме манипулира никак.
    Именно.
    Плюс това си възпитана от родителите си най-вероятно и 'научена', че Бог е всевишната сила, пред която видиш ли, трябва да се прекланяме - която води душата ни към вселенска хармония, още по-голямата заблуда за Рай и Ад - две понятия, които са толкова измислени, че чак предизвикат войни и самоубийствени атентати и други бля-бля приказки

Супер фен
    Град
    in gloom of night
    защо ли темата се ревърна в поредният спор?!
    и защо намесвате ада и рая?
    не всички хора са еднакви
    приемете че другите искат да вярват, искат да идат на църква и просто да почетат празника
    лично за мен ходенето на църква в събота преди великден е мил детски спомен ако щете
    може да не съм много вярваща и да не вярвам точно в господ но все пак ми се искаше да отида
    "Целувка за лека нощ"

Голям фен
    Estestveni che da ..

Guest
    Ne , ne sam hodil na curkva ot 6 godini i nqma da si razvalqm seriqta. ta po natatuk mogat da stanat 12 ili 30 ...

Голям фен Аватара на aBnOrMaL_BaBy
    Град
    In The Middle Of Nowhere !

кофти, нали
    Не ме манипулира никак.
    Аха, значи, ние не усещаме, че ни манипулира, но ти усещаш че го прави така ли ?

machoka Не съм казала че съм от най-вярващите, нито съм парадирала с това, нито пък съм искала да го направя. А тфа че Бог е над нас го казах образно, и мисля че ти напълно ме разбра И отново казвам, че това че не постя и т.н. не ме прави човек, който вярва в нещо, което не знае какво е. Просто не съм такава че да вярвам в неща, за който си нямам ни най-малка представа. Просто съм изчела достатъчно литература,слушала съм достатъчно неща, за да успея да повярвам. Пак повтарям - вярваща съм, но не съм вманиачена ако мога така да се изразя. Ходя по 3-4 пъти на година на църква, но не мисля че тфа ме прави по-малко християнка от другите. И все пак въпроса ми беше - Как така някой са станали невярващи,атеисти, просто защото така са решили? И незнам защо извъртяхме така въпроса че започнахме да си говорим за моята религия и до колко съм християнка .. това в случая няма никакво значение. И наистина не ме интересува какво мисли някой по този въпрос, важното е, че аз си знам до колко вярвам, и аз си знам какво бих направила за религията си.

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Защото не можеш просто да кажеш "вече не съм вярващ" и да не си..то ако ставаше така нямаше да се случат всички тези войни и нямаше да бъдат убити милиони хора, именно заради избора на друга религия. Нищо не е толкова лесно
    Naprotiv! Ne vijdam kakvo moje da me spre. Imam 6tastieto da jiveq v sravnitelno svobodna strana i moga ne samo da se otkaja, ami i da go zaqvq glasno. Nqkakvo polivane s voda ne moje da go predotvrati, za6toto tazi ceremoniq ne ozna4ava ni6to za men.

a ubitite hora koito iztukva6 sa porednoto dokazatelstvo 4e religiqta e ne samo absurdna, no i vredna

Шери
    Guest

кофти, нали
    Не ме манипулира никак.
    Да бе,обосновете се....как така вие знаете,че ме манипулира?Само защото вярвам в нещо,тва не значи,че съм като някаква робиня,която прави каквото някой каже...

защо ли темата се ревърна в поредният спор?!
    и защо намесвате ада и рая?
    не всички хора са еднакви
    приемете че другите искат да вярват, искат да идат на църква и просто да почетат празника
    лично за мен ходенето на църква в събота преди великден е мил детски спомен ако щете
    може да не съм много вярваща и да не вярвам точно в господ но все пак ми се искаше да отида
    Поредния спор? Думата дискусия е по-подходяща в случая, за това са създадени форумите

Аз не съм тесногръд, примема всичко. Нито ми пречат вярващите, нито ги упреквам. Всъщност, упреквам ги, но не им го натяквам. Виж, на подобни обществени трибуни обаче не си мълча, все пак за това са направени
    Иначе - приятно въртене в кръг, знаеш ли въобще защо ще го правиш или и ти се оставяш на вълната на 'неразбираемата' религия, пък където те отведе, там...

aBnOrMaL_BaBy
    Исках да опровергая думите ти, че си 'вярваща' в пълния смисъл на думата.

Ходя по 3-4 пъти на година на църква, но не мисля че тфа ме прави по-малко християнка от другите.
    Напротив, по-малко си, защото 'истинските' християни оценяват и почитат християнските традиции, а ти не го правиш с ходенето си 3 пъти в годината на църква, непостенето и неизпълняването на останалите ритуали!
    Все едно аз да заява тук пред всички 'Вярвам в Аллах', въпреки че не разбирам защо, нито пък ти - това достатъчно мюсюлманин ли ме прави, при все всички 'болни' вярващи мюсюлмани?

И все пак въпроса ми беше - Как така някой са станали невярващи,атеисти, просто защото така са решили?
    Как така да се 'откажа' от нещо, което никога не съм приемал?
    Помисли

И, аз пък не разбрах.. какво аджеба би направила за 'религията' си, след като не си религиозна, и така и не разбрах.. какво толкова му вярваш на Бог - какво представлява той за теб, в какво всъщност вярваш.. в насадени предрасъдъци?

sherry
    Обосновахме се - правиш неща, които не разбираш защо ги правиш - защо се чукаш с яйца, защо обикаляш църква, наистина ли вярваш, че Бог е възкръснал оживял мъртвец? Наистина ли вярваш в необяснимите чудеса, които е вършел, от къде си сигурна въобще, че той е съществувал някога, че цялата Библия не е една голяма заблуда и т.н. и т.н..

Цитирай Първоначално написано от aBnOrMaL_BaBy
    Аха, значи, ние не усещаме, че ни манипулира, но ти усещаш че го прави така ли ?
    Аз това го усещам, защото го виждам отстрани. Ако имаш сини очи, но никога не си се виждала в огледало, по какво ще разбереш, че те са с такъв цвят? С религията е същото. От външната гледна точка се виждат неща, които от вътрешната не се.

Как така някой са станали невярващи,атеисти, просто защото така са решили?
    Много просто - човек сам избира какъв да бъде. Не зацепваш ли?

Супер фен
    Град
    in gloom of night
    аз пак казвам че не съм от най-вярващите, защото е факт че ходя на католическия и на православния великден и двата ги празнувам по простата причина че у нас са валидни и двете вероизповедания(е за мен по документи само католическото )
    за мен са важни някои от традициите създадени от семейството ми.
    вярно е всеки има своята причина за нещо, но повярвайте ми неможе да наречета маса от хора че са заблудени и т.н. те просто имат нужда от вяра и въобще нещо на което да се оповават
    "Целувка за лека нощ"

Mi az mislq da xodq ama nz...po princip ne xodq mn 4esto...ama moje da otida
    Когато на готин човек му е кофти, това е блуз. Когато на кофти човек му е гот, това е ЧАЛГА!!!

неможе да наречета маса от хора че са заблудени и т.н. те просто имат нужда от вяра и въобще нещо на което да се оповават
    Благодарение на тези "незаблудени" хора са били избити много други. Знаеш за кръстоносните походи, нали?

Супер фен
    Град
    in gloom of night
    естествено
    това са минали събития, но безспорно останали вечни във времето
    сега е факт че има по-голяма търпимост от преди нали
    "Целувка за лека нощ"

Мега фен Аватара на hamilcar
    Град
    София/Банкя и на луната за Dragon Stones
    Цитирай Първоначално написано от xaxo_xixi
    Аз ще ходя, както ходя и всяка година. Вярваща съм.

А добре, имам въпрос към тези дето не вярват в Бог, значи вие 100% сте християни и сте покръстени. Тогава кфо ми говорите че не сте вярващи? Когато се откажете от религията си, тогава ми ги приказвайте тея...
    Аз съм се отказал.Не мога да вярвам в нещо което не виждам..
    По тая логика и в любовта не трябва да вярваш!!Някои неща просто трябва да се усетят с душата,не да се видят...
    Да не намесване любовта.Говорим за тъй наречения от вас Господ/Бог и т.н. Съгласен съм с постовете на machoka на едно мнение сме.Водил съм много спорове относно религията и никой не може да ми каже защо трябва да вярвам в Господ.

Преди малко чух по телевизията(защото майка ми е религиозна за жалост).Някакъв поп да казва,че Бог е светлината.Това,ако ми го каже в лицето ще умра от смях.

П.П. Интересна стана темата.

Правила на форума!
    Стар ник: xaxo_xixi

Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Защо мислиш,че правя това,което ми се казва?Никой не ме е задължил да боядисвам яйца,да обикалям църквата посред нощ,просто аз го искам,на мен ми доставя удоволствие.Да,вярвам,че е имало човек,който е направил тези чудеса,защо да не вярвам?
    Искам само да допълня-майка ми и баща ми са ме кръщавали в църква,но не вярвам в Господ заради тях..не са ми натрапвали религията,нито са ме карали да мисля за нея..просто си празнувахме празниците.Вярата си е вътре в мен,никой не ме е манипулирал,никой не ми е казвал какво да правя,даже да не празнувам християнските празници,даже да не ходя на църква,аз пак си вярвам в Господ,никой не може да ме манипулира,това е просто нещо вътре в мен.Имала съм моменти,в които знам,че Господ ми е помагал.Сигурна съм,че го има,затова вярвам в това

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си