- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- ЩЕ ХОДИТЕ ЛИ НА ЦЪРКВА ДОВЕЧЕРА ?
Първоначално написано от sherry
Именно, при мен е същото .. и точно това исках да кажа.
А ти от къде знаеш пък, че е? Защо си толкова убеден че всички тези казани и написани неща, относно Бог, че всичко това, не е истина?Първоначално написано от machoka
xaxo_xixi Има много общо между любовта и Бог ... защото говорим именно за любовта към Богтака че примера е перфектен според мен
и наистина стана интересна тема
![]()
Шери, мила, не знам как да ти задам въпросите си така, за да разбереш, че те манипулират.Първоначално написано от sherry
![]()
Естествено, че ти не го съзнаваш. А и в това все пак няма лошо - нали толкова стотици милиони са дори фанатизирани на тази тема. В този смисъл - настоящата манипулация не е лоша - самият Христос е манипулирал околните, 'заповядвайки' им какво да правят, а те като послушни агънца са изпълнявали.
Ти казваш, че ти харесва - защо тогава не го правиш всеки ден или примерно на 12 януари, 9 февруари, 15 май, 9 ноемрви.. съвсем нормално дни, ами го правиш точно днес? Защото така е казала църквата - ти си си изградила такъв рефлекс - че ти харесва, а не, че така е прието да се прави и се движиш в тези рамки, които командват стотици милиони християни по света да правят различни неща, за да имат честта да се нарекат такива.
Защо не си боядисваш яйца постоянно, 2 пъти месечно примерно, щом ти харесва? Всичко е, защото вярваш в традицията, въпреки че не знаеш какво означава тя и защо всъщност го правиш.![]()
Помагал ти е не Господ, а съзнанието ти, което оправдава случващото се с нещо нереално и несъществуващо практически.
Защото, колкото и да ни се иска - в света НЯМА чудеса, няма магии. Всичко си има научно обяснение - а всичко останало е пресилено, преувеличено, метафорично и митологизирано. Защото както някой каза - хората имат нужда да вярват в чудеса, за да си обяснят нещата, които не разбират.А ти от къде знаеш пък, че е? Защо си толкова убеден че всички тези казани и написани неща, относно Бог, че всичко това, не е истина?
Така е и с древните хора - като стане порой - техните божества им го изпращали, за да им покажат, че не са доволни от тях и да ги накажат. Сега им се присмиваме, нали, ахх те - ограничените неандерталци. НО не забелязваш, че ти и останалите сте на същия принцип, макар и след хиляди години. Всичко, което не разбираме го обявяваме за свръхчовешко, божествено.. ахх, как ще ви се смеят хората след още толкова хиляди години![]()
Отговорете си на един въпрос - възникнали ли са нови религии, обогатили ли са се добре познатите ни религии, откакто хората започнаха да научават повече за света?
vsu6tnost, ne savsem. vse o6te v islqmskite strani se ekzekutirat horata koiyo se otrekat ot islqma. osven tova vse o6te ima religiozen fanatizam, fundamentalizam, netolerantnost. i vinagi dokato horata ne zapo4nat da mislqt racionalno, 6te se lee kruv i 6te ima omraza.Първоначално написано от midnight...
не, не ми се ходи, а и не съм набожна![]()
Има две житейски правила:
Правило 1 — Не се тревожи за дреболии.
Правило 2 — Всички неща са дреболии.
Фридрих Ницше
Мачок,аз не боядисвам всеки ден яйца,не ходя и често на църква,но това и не е задължително.Правя го,когато е официалния празник.И другите го правят тогава.За какво да боядисвам яйца,когато няма с кого да се чукна и когато не е Великден?
Вярвам в Господ,ходила съм на църква в съвсем обикновени дни,когато не се чевстват никакви празници...пак ми е хубаво,нищо,че няма други хора.
И...кой каза,че няма чудеса?![]()
Първоначално написано от aBnOrMaL_BaBy
За мен няма много общо.Все пак виждаш човека който обичаш,знаеш защо го обичаш.Как да обичам нещо измислено ?
abe vzemete da napravite edna tema Za/Protiv vqrata v Bog i tam si obsyjdaite![]()
ne, nqma da otida. ne mi e priqtno da hodq na cyrkva po edna ili druga pri4ina
![]()
If people can't make you fly, they'll make you fall faster
Once the game is over, the king and the pawn go back to the same box.
Не съм кръстен в църква и не съм вярващ. Допреди няколко години като влезна в църква по някакъв повод(разходка до еди-кои-си манастир примерно..) винаги запалвах свещичка и се кръстих с ръце. Обаче съвсем скоро ме обзе мисълта "Абе аз какво правя? Защо се кръстя винаги като вляза в църква? Не съм кръстен за да се кръстя?!". Тук идва и другия въпрос че аз не го чуствам това като мое задължение да се кръста. Винаги е било изкуствено, без никакъв ефект за менСтана ми някак си гадно след като си помислих това, но все пак, така е нали? Защо да се кръстя като не съм вярващ и не съм кръстен?
![]()
И аз мисля като тебе.Първоначално написано от xaxo_xixi
o6te pove4e 4e liubovta e ne6to savsem logi4no i materialno - tq e efekt ot deistvieto na opredeleni hormoni!Първоначално написано от xaxo_xixi
da
6te pravime kupon v edna priqtelka i posle VSI4KI 6te hodim na curkva
nadqvam se da bude gotino
Ето това е другото. Днес на църква мисля че трябва да отидат тези, които смятат че са длъжни да отидат ! Не да се напиете преди това, и да отидете за да ви е "готино"Първоначално написано от macka123
![]()
Ами да,някои не отиват щото вярват в Бог,ами заради "купона"...много жалко
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Аз пък няма да ходя и не съм ходиля от както спряха да могат да ме накарат на сила![]()
Those who cannot ignore the vast amount of things they cannot explain, don't usually call it "MAGIC". They call it "RELIGION", and use it as a reason to kill each other !!
Ами, мисля че не...на мен хич не ми се добре...корема адски ме боли...наще не ги знам...аз ще спа![]()
Винаги съм ходила и пак ще отида![]()
Когато сърцата се разделят, няма смисъл ръцете да останат една в друга.
mn qsno 4e 6te hodq!!!tova e edin ot nai-svetite bulgarski praznik puk pove4eto ot vas mislqt da go prospat! q se stegnete i vzemete otidete na curkva taka ili ina4e ako ne otidete 6te stoite pred comp-a i 6te se 4udite kvo da pravitetam pone nqma da ste sami
![]()
jivotyt e teatyr i vsi4ki nie sme aktiori kakva rolq 6te igrae6 zavisi samo ot teb
machoka Браво! Евала пич.Подкрепям те на 100%
Не, няма да ходя. Днес е рдто на сестра ми, а и вчера имахме тежка вечер, така че не ни е до въртене. ПО принцип, обичам да ходя, но не и тая година.
Всички са на църква...Бла...Повечето отиват за "ебавката".Аз може да не вярвам, ама уважавам църквата като институция.Никога няма да отида да се правя на "сатанистка"...Тъпо е некфо...Вижте ме кой съм, ходя се ебавам с поповете.Който си вярва...нека...няма да го разубеждавам...Ама тва е прекалено...
Hah imenno, sorry 4e pi6a na 6liokavica....poprincip ne uvajavamПървоначално написано от machoka
religiqta, i ne me vylnuva koi se podigrava i koi ne, no ne smqtam za redno nqkoi, koito vednyj godi6no stypva v cyrkva, t.e. dnes, a prez cqloto drugo vreme "ela me ritni". Ne vyrvi nqkak si, poziorsko se. Nqma da ida razbira se![]()
Give me your best shot motherfucker!
Някои хора не си губят времето, седейки пред компютъра, а го оползотворяват по много по-смислени начини.Първоначално написано от remember_the_name
![]()
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Не успях да отида,но по принцип много не ходя на църква.
Искам само да допълня нещо.Прочетох мноооооого писания относно религията-кой вярва,кой не.Хора,научете се..има разлика между това да си силно вярващ и това да вярваш в Бог.Аз вярвам и винаги съм вярвала.Кръстя се,уважавам всички православни празници.Обаче не съм като някои които вярват дотолкова в религията,че чак да вършат..не знам.
/мое мнение/
To Be Good Is Not Good Enough,When You Dream Of Being Great!