Цитирай Първоначално написано от Labelle
България........ управление...........хаос........... Не определно си имаме добра Конституция, добри закони и честно казано малко тромава бюрократична административна система, както и съдебната ни система понакуцва. Проблемът не е формата на управление, не са и политиците. Проблемът е манталитета на българина -обичаме да не сме добре, винаги търсим лошото не доброто, обожаваме житейската мъдрост на шопа "копам седнал щото не мога легнал", хитреци големи сме - ако нещо може да се добие безплатно и нелегално, и една стотинка да струва пак ще се чудим как да излезе по-тънко.Нямали пари честните хора ми как да имат при толкова крадци??? Корупция много ми корумпирани ще сме и аз ако се докопам до властта и видя примерно сестра ми или мъжа ми че нямат работа и аз ще им помогна разбира се.... Бедна ни е дъражавата просто и всеки се чуди как да живее добре търсейки си втори начин бедна е, защото сме мързеливи и лакоми. В Европа е много добре. Била съм в Европа - между 8 сутринта и 5 следобяд няма никой по кафета и заведения, в 10 вечерта в делничен ден само ние българите се лутахме по-улиците. Алкохола и там 4-5 евро малкото хората изпият по едно и се прибират, не като тука напиваме се като задници всеки петък примерно от най-ранн детска възраст. С образование нищо не се пстигало - как да се постига пет години в университета си клати краката избута с 3 и накрая иска шеф на банка да става??? Ако всеки се замисли какво е направил за да живее по-добре какви усилия е положил и ако наистина е положил някакви ще успее.
Хехе знам ви вас с това бил съм еди къде си тука сме най-зле - мъзеливи сме, не учиме и тн. Навсякъде всеки човек иска да кръшка и да мине по лесно - това е нормално. Друг е въпросът за мониторинг и контрол върху всяка една дейност.
Да не мислиш, че студентите в чужбина не си клатят краката. Калтят ги ама когато усетят, че ще ги изхвърлят а до сега са вкарали 40000$ за учене им идва ума в главата просто.
Да не говорим, че в България животът хич не е толкова по-зле отколкото на запад.