- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- guns n'roses ili bon jovi
Хмм, малко е странно да се говори за сравнение между точно тези две групи. Най-вече, защото не си приличат една с друга. Имат вокалисти, които са ярки индивидуалисти - като имидж, сценично поведение, гласови данни, начин на пеене, както и китаристи, които също са толкова различни - като имидж, звучене, техника, творчество. Посмъртно не може да се каже "Тези са по-добрите от другите." Разбирам да се сравняват примерно Guns'n'Roses и Velvet Revolver, да речем, ама пък точно тия двете...
Единственото, от което можем да се ръководим, отговаряйки на тази анкета е нашето собствено изградено мнение, въз основа на това как са успели да ни грабнат съответните изпълнители. Всякакви спорове тук са излишни, тъй като всичко опира до ЛИЧНОТО МНЕНИЕ.
Кефят ме по-ранните неща на Бон Джови. Пичовете имаха и брутален имидж през 1986 (сякаш съм бил роден тогава :P). Гънс също имат як имидж и сценично поведение и като цяло им се кефя на повече неща. Трудно ми е обаче да избера някоя от двете банди, затова ще се въздържа.
![]()
GUNS N'ROSES RULZZZZ!!!![]()
![]()
![]()
Животът е болест, която се предава по полов път и е със 100% смъртен изход
аз съм си за Guns, въпреки чеее мн уважавам и Bon Jovi![]()
be careful what you wish for 'cause you just might get it
За мене БОН ДЖОУВИ са си №1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
If I could I would shrink myself
And sink through your skin to your blood cells
And remove whatever makes you hurt.
But I am too weak to be your cure...
Щом се слушат още, значи са велики.Първоначално написано от Mo6nо
Еми... Не си кой знае колко прав. песните на Гънс, за които говориш са били даже издънка на вокала. Истината е, че всички, освен Аксел, са искали да правят рок и са го правили. Ето, да кажем, песни като Garden Og Eden, Dead Horse, Move To The City и други, които ти може и да не си чувал, са си чист рок. Друг е въпросът какъв точно рок са, но са си рок. Докато NOvember Rain, Estranged и Don't Cry са били записани в края на оригиналния състав и са далеч от рок звученето, което естествено не ме кара да ги мразя, напротив. Просто при песните на Гънс е станало същото, като например с Металика - имат страшни рок парчета, но има и комерсиални песни, като Nothing Else Matters, които всяка чалгарка ги знае. Както и да е. Просто казвам, че не трябва да се съди за една група по по-известните й песни. Гънс просто са съчетавали повече стилове, докато Бон Джови са си цепили само в една посока. Нищо лошо, просто не могат да се сравняват.Първоначално написано от maldini
Иначе, Слаш си е супер пич, да. Да не говорим че съм мувиждала по документални филми лицето и е супер красив, поне според мен.
Така е. Групата се състои от повече от вокал и соул китарист. Но все пак силата на Гънс е била в Аксел, Слаш и Дъфф. Аксел е ръководил всичко, а Слаш и Дъфф, макар и пияници, са отговаряли на всички интервюта. Неслучайно Гънс губи силата си, не когато си тръгват барабаниста (него го гонят, де) и Изи, а когато си тръгват Дъфф и Слаш.Първоначално написано от ThePainIsReaL
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Бе то и Кайли Миноуг се слуша още, значи е велика...Първоначално написано от ErinEverly
Nothing Else Matters е велика песен и не е комерсиална. Това че я знаят всички не значи, че е такава.
110Mo6nо бан поради системни нарушения на 8 и 11 точка повторно след бан на предишен профил.
80.95.22.55
84.43.153.36
Първоначално написано от Mo6nо
Е тя е напра'ила нещо в живота си се пак![]()
А за песента - да, знам че се изразих грешно, но ме мързеше да го поправям. Песента е страшна, просто хора, които не разбират от музика, я слушат, не я прави по-гадна, просто ме кара да се дразня.
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Мен пък не ме дразни. Напротив колкото повече хора харесват подобни песн, толкова по-добре. Все от някъде се почва.Ще кажа нещо абсолютно извън темата, но ми дойде на ума. На концерта на Апокалиптика в Каварна имаше цигани (понеже беше безплатен), които се правеха, че правят пого и се спукваха от смях. Първоначално това ме подразни, но после като се замислих...докато бяха там те се радваха много повече отколкото по-голямата част от хората, които бяха на концерта, а и ако не бяха оишли до там никога нямаше да чуят такава музика, така че колкото повече хора чуят тази музика, толкова по-добре.Първоначално написано от ErinEverly
110Mo6nо бан поради системни нарушения на 8 и 11 точка повторно след бан на предишен профил.
80.95.22.55
84.43.153.36
гънс
Zimna vecher.tishina,svesht sus plamuk pregorql.Obraz na luna zad prozoreca izgrql.Na legloto-list,moliv,spomen,sqnka otmalqla.Kratak trepet,bolka,stih.Dekemvriiski stud.
razdqla
Мале хора да ви кажа, не че не харесвам гънс, мисля, че харесвам Bon Jovi повече. Не заради друго, ами баладите им са супер романтични и самия текст е нещото което най - много ми допада. И мисля че тук е мястото да попитам може ли някой да ми даде линк за да съ дръпна клипчето Who says wou can't go home?
You're a looser. But I'm not.
ErinEverly-За песента Мошно те поправи вярно.И според мен една песен не е комерсиална заради това,че я слушат и най-пропадналите чалгари... То по тая логика най-забутаните им песни са най-добри.
Mo6no-Бон Джоуви и Гънс са групи,които са направили много за музиката,за разлика от Кайли Миноуг.
Бон Джови естествено.
Гънс са най-големите гъзове в музиката
съществували някога ..
И Акселчо не може да пее милия,
въпреки че има интересен глас и песните им смърдят,
само едно китаристче Слаш дето имат ама и от него има по-добри ..![]()
Еее, недей така да омаловажаваш труда на Кайлито. Тя също има много хитове, които са покорявали чартовете в Щатите, Европа и Австралия. Песните й са харесвани по цял свят. Това, че любимата ни музика е рокът, не означава, че не трябва да уважаваме творчеството на музиканти, занимавали се с различни от рока и метъла стилове. Нали така?Първоначално написано от maldini
Вече отдавна го нямат. Естествено, че има много по-добри от него, затова залага на имиджа си и на запазената марка Гибсън и Маршъл сигничър модели. Във Велвет Риволвър стои много добре обаче.Първоначално написано от _donna_
![]()
стига Guns стига Bon Jovi яко Pink Floyd
Гънс, въпреки че не ми харесват особено двете групи...Бон Джоуви си пеят една и съща песен общо-взето :/
уау оригинално
Кажи ми кво е общото между Its my life i I"ll be there for you?
До лична преценска си е всичкоНа мен ми звучат почти еднакво всички песни, които съм му слушал, въпреки че не са много. Ок за изброените горе да няма прилика, ама Have a nice day и Its my life дали не си приличат,а?
![]()
_\,,/стига Guns стига Bon Jovi яко Pink Floyd
@scion_of_Storm,да и на мен това ми прави впечатление,
доста от песните на Бон Джови не се отличават кой знае колко
една от друга.Има няколко,които са най-големите им хитове и са
много добри,неповторими.Просто има нещо стряскащо еднакво в припевите и изобщо като цяло в скелета на песните.Винаги са си били малко към комерс.Лично мнение.Но естествено винаги си остават добри.
Но с течение на годините и за повече пари всичко се прави.
Ако ми кажете че Have a nice day (албума) може изобщо да се
сравнява с песните от младите им години...
То станаха едни лайна.Винаги стават такива.Във Велвет Риволвър стои много добре обаче.
Малко са групите,които не са се разпаднали.
Пък и Гънс имат много фенове и са направили емблематични песни,
колкото и да не ги харесвам аз.Не можах да разбера защо трябваше
след като се разделят Слаш да ходи в няква си друга група..
Парите ли му се свършват или кво? ..
Много тъпа изцепка.
Еми разбира се,че си приличат.Все пак пеят един стил.Да не би и метъл песните на Диму Бургир или Кредъл оф филт да не си приличат?Първоначално написано от scion_of_Storm
![]()
Точно последния им албум си е комерс,но другите му песни нямат нищо общо с комерса....Първоначално написано от _donna_
![]()
Абе Джон Бон Джоуви е много хитра лисица. По нищо не отстъпва на Ковърдейл.Бандата винаги е в мейнстрийма (като звучене, имидж и композиции), независимо дали е 1986, 1992 или 2005. Това си е чисто и просто безспорната истина.
Bon Jovi е мишкаПървоначално написано от Joey Tempest
![]()
![]()
![]()
David Coverdale е върха
Ааа, да си имаме уважението - Бон Джови не е мишка, а пудел!(Никой да не се обижда, ама пък да не си е тупирал косата навремето)
А Ковърдейл е най-хитрата лисица в рокмузиката. Но за това трябва да се отвори отделно нова тема.![]()
There`s no way! Не мога да ти кажанаитина две ВЕЛИКИ групи...
Just a little secret...just a little world...just a perfect story,but something had gone wrong...it`s just a little girl with not so little heart...just a little beauty drowning in so much tears...
Ами не гласувах..Просто и двете групи са ми адски любими,а и преди всичко няма база за сравнение... бях безкрайно разочарована от новия албум на Bon Jovi ... просто не успя да ме докосне,слушах го с особен ентусиазъм,но не останах удовлетворена
... общо взето историята със Velvet Revolver е същата ...
.Не можах да разбера защо трябваше
след като се разделят Слаш да ходи в няква си друга група..
Парите ли му се свършват или кво? ..
Много тъпа изцепка.
Сега ... първо човекът се занимава с музика цял живот,какво друго искаш да прави? Просто е свикнал да свири,това е онова,което му доставя удоволствие,не мислиш ли? А и не бих нарекла групата "няк'ва си друга" , понеже там свирят 3-ма от членовете на Гънс... А и се разрови малко за историята на Велвет и как всъщност започват да свирят и след това пак пиши...
We believed,we`d catch the rainbow,
ride the wind to the sun,
sail away on ships of wonder,
but life`s not a wheel
with chain made of steel,
so BLESS ME!