.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18
    ^^СлАдКиШчЕ^^
    Guest

какво всъшност са гъбките?

какво са гъбките???те вредни ли са и до каква степен?

Повече от фен
    gubkite li........ mi te sa qdut be DD pechurki, jultyrki ahuah ... muhumorki.... (subujdat nai golemite ti strahove ) hahaha

SmoKY2
    Guest
    ако са от лудите гъбки .. ядеш и почваш да плуваш на 1 място яки и луди ХАЛЮЦИНАЦИИ .... с 1 дума = лудница

Guest
    Добър въпрос.

Гъбките не са нито растения, нито животни. За разлика от животните не могат да се придвижват самостоятелно, а за разлика от растенията не могат да фотосинтезират.
    Спорите им могат да издържат хиляди години в безвъздушно пространство.
    Поради това, както и поради палеонтологи4еските находки много у4ени
    с4итат, 4е гъбките са били първите живи същества, попаднали на тази планета, и от тях са произлезли вси4ки останали
    Гъбките биват най-разли4ни, някои са микроскопи4ни, други са бая големи, някои са паразити, други са симбионти, някои са отровни, други не са.

ако става въпрос за халюциногенните(псилоциби ните) гъбки, тогава въпросът е още по-интересен.
    Първите пещерни рисунки(графити) са рисунки на гъбки. Поради това някои у4ени с4итат, 4е именно халюциногенните гъбки са били при4ина за появата на абстрактното мислене, духовността и изкуството(неандерталците също са имали оръдия на труда, както и шимпанзетата си имат оръдия на труда, но не са станали хора. О4евидно не труда, а друсането са направили от маймуната 4овек)

Халюциногенните гъбки от семейство псилоцибе
    1 НЕ са отровни гъби, даже не са токси4ни в коли4ествата, които 4овек може да поеме
    2 Самите те НЕ са забранени от закона, макар да натрупват забранени вещества.
    3 Доколкото знам тези от тях, които растат в България нямат отровни двойници.
    4 Не са "наркотици" , защото не водят до наркоза. Не са и стимуланти. "халюциногени" е доста остарял и нето4ен термин, най-правилно е да се нари4ат "ЕНТЕОГЕНИ"(пораждащи духовност)
    5 НЕ СА ШЕГА РАБОТА. Макар да не са опасни за тялото, то в големи дози и неподходящи съпътстващи обстоятелства могат да имат твърде неприятни и понякога необратими последствия върху психиката

ЗАТОВА препоръ4вам
    1 а НЕ се употребяват от лица под 18 години,
    2 да НЕ се употребяват в комбинация с алкохол, лекарства или стимуланти
    3 да НЕ се употребяват в града
    4 да НЕ се употребяват в големи(1 супена лъжица грама сушени или над 1 шепи4ка сурови)коли4ества

И понеже не ми се пише ОТНОВО 10 страници текст, по добре хвърлете едно око тук:
    www.entheogen-bg.org
    там вси4ко за гъбките(и не само) е обяснено твърде подробно, има и снимки.

Guest
    Много полезно сайтче... Само едно нещо не открих. Къде в България растат тези гъби... Ако някой знае моля споделете?

Голям фен
    Град
    Tam kydeto ne moje da stypi choveshki krak...
    Лелееее тука кви хора влизат беее Вземи си книгата на Юлиян Караджов "Почти всичко за наркотиците",издателство ДИЛОК 10 лева...

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Много полезно сайтче... Само едно нещо не открих. Къде в България растат тези гъби... Ако някой знае моля споделете?
    тия гъби се берат от опитни гъбари щото може и да стане фала.
    Пък и се съмнявам някой да ти каже

Guest
    Край хижа Мальовица например... ама само на есен е фраш, ина4е или има сняг, или пък за цял ден я намериш десетина гъбки, я не, а за едно наяждане са нужни 20-25..

Супер фен
    Град
    София/Казанлък
    Един приятел беше ял халюцки и се беше загубил в банята си или поне така разправяше.
    In your dreams
    The pain is so real
    Before the dead
    You'll have to kneel
    Hear your future screams
    See your epitaph
    As you scream
    The dead they laugh

ре

За гъбите мога да кажа малко ...:
    Гъбите както казаха по горе са халюционоген но това наистина е много остаряло по скоро това нещо което трябва да знаете ... казвам го от личен опит е че трябва да се взимат при много внимателно обмислени обстоятелства трябва да няма сгради или съоръжения опасни за живота най добре е на поляна или нещо с много голямо пространство ... трябва да познаваш страховете си и на мястото което се намираш да няма нещо което може да ти помогне да си спомниш някой от тях... с една дума гъбите могат да те накарат да летиш да виждаш облачета и ангелчета навсякаде които ти се усмихват и те взимат за рачичка към рая но може и да се усетиш на земята след атрактивно падане от 2рия етаж на сграда бягащ от стол ... така че трябва да се внимава много успех!
    Мечтите са всичко! Мечтай за да имаш към какво да се стремиш , а когато oсъществиш мечтите си....мечтай!!!

Ако некой се интересува да пробва гъбки да ми пише на мейла jicobg@gmail.com

Аз мога сам да се пазя от враговете се, бог да ме пази от приятелите ми!

Край хижа Мальовица например... ама само на есен е фраш, ина4е или има сняг, или пък за цял ден я намериш десетина гъбки, я не, а за едно наяждане са нужни 20-25..
    Тия гъби дето растат по българските планини нямат нищо общо с истинските...... най-добрите гъби са в холандия иу от 1-2 политаш а от наште и една кофа ниама да те направи на човек

Аз мога сам да се пазя от враговете се, бог да ме пази от приятелите ми!

Голям фен
    Град
    SF
    mi gubi,kakvo da sa.prosto sudurjat psihotropno ve6testvo - psilocibin.estestveno 4e sa vredni - za nervnata sistema i nai-ve4e 4erniq drob.hora s po-slaba psihika sa poddatlivi na zdravi haliucinacii...vse nepriqtni ne6ta.

Голям фен
    Град
    SF
    Цитирай Първоначално написано от magesnik
    Един приятел беше ял халюцки и се беше загубил в банята си или поне така разправяше.
    ami napulno vuzmojno e,az poznavam edin deto bqga6e ot bqla akula posredata na NDK i edno drugo mom4e koeto se krie6e ot ednorog,koito go 4akal pred vratata mu i go vijda6e prez 6pionkata...zverski filmi

Guest
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    аз от гъби съм имал бед трип...
    ама виж от "зелената фея".. уоооооооооооооооооу...
    опитвал съм се не знам колко време да мина през една стена... и съм разправял, че съм призрак...
    по принцип съм против наркотиците и рядко даже много рядко ги употрябявам-само трева.Но гъбите са си дар от природата и искам да ги пробвам.Кажете ми някаква цена и от къде мога да си ги намеря.Аз съм в русенкия регион

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Супер много ми се иска да ги пробвам уе.ЩЕ е зарибявка ,обаче ме е страх да не се стресна нещо...
    А ве ей колко време горе-долу им трае действието в не мн. голямо количество?

Guest
    При малко дози ефекта затихва и напълно изчезва след около 6 часа след приемане на гъбата.

Guest
    При малко дози ефекта затихва и напълно изчезва след около 6 часа след приемане на гъбата.
    зависи и от организма.Така и не разбрах някой продава ли гъби от русенския регион?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си