.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7
    Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...

Eдно съвсем тъпо и просто въпросче към знаещите руски

Абе хора помогнете!!! Направо съм се побъркала- уча руски( ниво като за първи клас) и пак нищо не схващам...

Сега чета за прилагателните в именителен падеж- пише че има меки и твърди прилагателни и окончанията им са различни- например за мъжки род синИЙ и старЬ)Й...

Та въпроса ми е- как се познава дали едно прилагателно е в мак или твърд вариант??? Ако видя едно прилагателно без окончание, как да знам кое окончание е правилно примерно за женски род- синЯЯ или синАЯ

Не разбирааааам
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Супер фен Аватара на IKisseDAGirL
    Град
    dimitrovgrad
    хмм.. добър въпрос... рускиня съм и все пак се замислих аз като говоря ги употребявам по инстинкт - просто усещам как трябва да е, не се замислям
    ама вие май трябва на изуст да ги учите, нз
    да видим другите какво ще кажат
    Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
    Само времето доказва силата на Любовта.

Мега фен
    Град
    Няма усмивки тук, само човешки боклук..

Re: Eдно съвсем тъпо и просто въпросче към знаещите руски

Цитирай Първоначално написано от rosskata
    Абе хора помогнете!!! Направо съм се побъркала- уча руски( ниво като за първи клас) и пак нищо не схващам...

Сега чета за прилагателните в именителен падеж- пише че има меки и твърди прилагателни и окончанията им са различни- например за мъжки род синИЙ и старЬ)Й...

Та въпроса ми е- как се познава дали едно прилагателно е в мак или твърд вариант??? Ако видя едно прилагателно без окончание, как да знам кое окончание е правилно примерно за женски род- синЯЯ или синАЯ

Не разбирааааам
    споко аз го уча от 2 години и хал хабер си нямам
    иначе.. пфуу точно за синЯЯ знам че е така а не е синЯЯ щото съм го срещала.. но и аз не мога да си обесня логиката кога е АЯ и кога ЯЯ
    така чее .... и аз чакам отговори
    Така стоят нещата,
    cилата определя правилата -
    Добре дошли на нашата забава,
    cамо силните оцеляват!

Повече от фен
    Град
    ruse
    ne e li sinQQ

Цитирай Първоначално написано от mariella_17
    ne e li sinQQ
    Да, синяя е.

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Да, синяя е. Но и аз незнам как да ти помогна...въпреки че и аз съм рускиня..и моето е по инстинкт. Лелее...а и съм го учила на всичкото отгоре. Срам!!!
    Съжалявам, сега прерових всичко вкъщи, от граматики ( руски и български ) до обикновени книги и нищичко няма...ама и спомена не мога да го извикам..само се сещам как ни говореше учителката, ама аз нали си го знам, хич не я слушах.
    Ето, веднъж да искаш да помогнеш на някой и това което си правил ( или не си правил ) ти пречи.
    Незнам дали има такова нещо, но примерно се опитай да ги различаваш от мъжки род, примерно: синий-синяя, красивый-красивая, любимый-любимая, живой-живая...о, май никаква работа не върши...съжалявам.
    дано се оправиш!
    Някъде огрява.

Guest
    И аз съм рускиня,ама всичко правя по инстинкт.Просто го чувствам,как трябва да стане! Сорри,ама не мога да ти помогна

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си