- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- kefqt li vi abiturientskite balove
radvam se 4e ima i razbira6ti horaПървоначално написано от favor_91
Пълна загуба на време и ресурси + няколко десетки идиотчета размазали се с коли.
Нищо ново под слънцето.
Лудо пръскане на пари...за поедната пиянска нощ - замисъла някога сигурно е бил добър, но в днешно време баловете са трибуна за материалното състояние на мама и тати и доста често от "красив спомен" се превръщат в "последен спомен".... аз лично не виждам нищоизключително и чак толкова неповторимо...
В ръцете си ме вземаш и усещам
как ти си всичко в моя малък свят,
и как септември-хладен и надменен
не ще ми вземе теб и любовта...
и аз!Първоначално написано от the_o.c_girl
има доста да чакатеПървоначално написано от SeXyTo_f
![]()
Ти беше малко глезено дете и ти трябваше играчка.Аз ти дадох моето сърце,но ти в играта си го смачка!
Само парите ли те интересуват?Първоначално написано от doctordre
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Грешка!!!!Първоначално написано от SeXyTo_f
Не бързайте.. на мен ми се реве, като си помисля че свършиха златните години.. няма вече училище, няма вече детски игри и наивни проблемчета.. няма вече 'харесвам те', 'ти харесваш ли ме' 'хайде да играем на шише' и всякакви други детински и наивни случки и преживявания.. няма вече преписване по химия, няма пищови, няма да се притесняваш дали ще ти пишат двойка.. няма групови бягания от час за да се ходи по кафенета, няма киснене в лафката и говорене с приятели..няма депресии и притеснения за 'първия път'... нищо няма. Детството - красиво с наивността си, красиво с непреходността си си замина безвъзвратно.. Балът е един апотеоз - един връх на всичко това - тържественият му финал. Олицетворението на 12 години с приятели, познати и колеги, с които може и да не се видиш повече. Последната вечер, в която правиш простотии с тях, последната вечер която преживяваш с всички накуп.
Ами преподавателите - поканил си най-яките купонджии преподаватели, супер готини хора - които са те хокали, писали двойки, но и подкрепяли през всичките тези години, с които си бил по екскурзии и си прекарвал до зори с тях в пиене, пеене на песни и веселие, с които си карал ски през зимата и с които си се къпал в морето през лятото, тези хора - решени да ти налеят акъл в главата, но същевременно с това и да ти се превърнат в приятели.. и им казваш последно чао - на бала.
В балът има огромен смисъл, той е нещо много важно - там не е важно с колко кила злато ще се появиш и с кой точно от последните модели на Мерцедес или Порше ще си домъкнеш задника - там важното е символичното преживяване на 'последни' мигове с дружките. Не, че с някои няма да се виждате и за в бъдеще - но не като съученици, вече няма да си пишете взаимно домашните, да преписвате един от друг, да учите заедно по цели нощи - вече ще се срещате с тях като големи хора, малко или много е по-различно... губи се цялата романтика на училището, закодирана в стотиците хиляди миниатюрни споделени моменти между вас - съучениците!
И да.. аз няма да плача само на бала, аз вече плача по тоя повод - защото свърши всичко това горе и започна великата борба за оцеляване в живота.. защото вече не съм дете, а ми липсва.. липсва ми това да съм като SeXyTo_f и the_o.c_girl, като всички деца тук.. защото ми липсва детето в мен![]()
Защото всичко стана прекалено отговорно, защото много неща започнаха да зависят само от мен.. защото е трудно да оцелееш.. защото се изисква да работиш като роб, за да бъдеш някой.. защото вече го няма това безгрижие, което ти позволяваше да се шлаеш по цял ден с компанията и да си живееш живота.. липсва ми кеча преди години по БТВ, липсва ми да събирам миришещи лишчета, липсва ми да събирам картинки от дъвки.. липсват ми разходките с татко и майка по паркове, когато бях малък, липсва ми жмичката и 'истината или се осмеляваш' пред блока.. всичко това и още хиляди неща ми липсват, защото са оставили трайни спомени в мен, защото съм си прекарвал страхотно, но всичко си замина безвъзвратно с възрастта.
Вярвайте ми, за пръв път се случва да пиша нещо във форум и по време на писането да се огорча толкова, че да ми се насълзят очите и да ми текнат няколко сълзи.. за жалост - този път вече за нещо смислено.
Така че.. съветвам всички хора тук, които не са завършили образованието си - не бързайте.. живейте всеки ден като за последно, защото годините ви ще минат много бързо, един ден ще се събудите и това ще е денят на балът ви - и тогава като мен ще осъзнаете как единственото нещо на света, което най-много желаете е една вълшебна пръчица, с която да върнете годините назад!
Желая ви най-искрено успех и.. живейте, бъдете ДЕЦА!
мда, но както има едно клише "всяко време си има хубавите страни"наистина, детството е нещо прекрасно
Ти беше малко глезено дете и ти трябваше играчка.Аз ти дадох моето сърце,но ти в играта си го смачка!
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
machoka, напълно съм съгласен с теб. училищния живот беше вълнуващ, забавен и безгрижен. училището вече ми липсва. оттук нататък навлизаме в real life.
Човек, хубавите години тепърва ти предстоят.Първоначално написано от Lake_bodom
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Никои години не са като детските![]()
Студентският живот си е едно, но ученическите години са незаменими.
Само като си представя,че другата седмица в събота ще ми е бала просто не мога да повярвам,че дойде и това време![]()
Кога минаха тези 5 години в гимназията просто въобще не ги усетих.Как бързо лети времето обаче...
А тези който казаха "Излишни пари за глупости" съм сигурна,че едно 50% ще си променят мненията,когато им дойде и техният бал!
Силно се надявам да си прекараме добре с класа и със сигурност ще има много сълзи.Просто наистина годините на безгрижие свършиха.От тук нататък вече нещата стават доста серизни и едва ли не започваш да си изграждаш живота!Но съм твърди за баловете!Все пак е веднъж в живота.А на който не му се дават излишни пари няма да ходи бе това е решението
Ей обаче хората са станали големи материалисти...no comment
Ще ви разкажа за бала си. Поканих само 2-ма човека в къщи, но и двамата ми казваха колко съм хубава и колко ми е хубава роклята. Дотук - добре. После колата закъсня. Бяхме в най-красивата зала - Военния клуб. Човек се чувства като на средновековен бал. Пускаха само чалга. Всички путки с розовите тортени рокли се опитваха да друсат задници и цици. Супер беше. Към 2 се прибрах.
Замислете се - невероятна зала, гнусна музика. Има ли смисъл за такова нещо да се дадат пари?
И искам да попитам момичетата - какъв е смисълът да се дадат над 150 лева за рокля, която НИКОГА няма да облечете?
Еми малко ли е самия факт, че ще носиш въпросната рокля на самия бал..Всяко едно момиче би искало да се види с рокля, официална прическа, хубав грим...Пък нещо не върви да се изтипосам така на центъра някой обикновен ден нали? А и този ден е един път в живота. Аз тази година завършвам и не мисля, че съм дала купища пари както доста са се изразили...Първоначално написано от `Death`Whore`
А това за путките с розовите тортени рокли и чалга музиката...А ти какво очакваш? Да ти пуснат метъл? Рап ли? Или опера?...
Ден без думи...миг без красота...живот без теб...Това е реалността!!!
Всички повтарят едно и също - "всяко момиче иска да носи официална дреха поне веднъж" - ами, има и небални рокли. Купете си, сложете некецове и никой няма да ви се смее по улицата. Официалното обличане и хубавият грим не са нещо, което се слага само на официални събития. "Обикновен ден"?? Осъзнай се, говориш глупости. Денят е обикновен само ако не ти се случи нещо хубаво.Първоначално написано от Elven_Princess
Какво очаквам? Какво очаквам? Щях да се кефя, и да ми бяха пуснали някоя поп певица - нямаше да е толкова гнусно. Да си чувала за ретро, леко рокче, например? Не мечтая да пуснат някоя от групите, които слушам. Но когато има толкова хора, се пуска нещо неутрално.
Всяка себеуважаваща се жена трябва да има поне една официална вечерна рокляЖивотът не е само О'Азис и Амор - понякога има събития, на които се налага по-издържан вид. Дори не събития, такива заведения - ресторанти и т.н...
Едно хубаво и точно изказване.Първоначално написано от exploitedteen
Мачок, кажи, защо жените ги е...някак страх да бъдат официални?
Не ги е страх.. 'движа в такава среда', в която постоянно концертираме с колеги и колежки.. те постоянно са официално облечени.. или пък имаме такива мероприятия, в които официалните дрехи са задължителни.Първоначално написано от `Death`Whore`
Така че постоянно виждам такива. Не е до 'жените'. Просто.. хайде, ние сме музиканти - налага ни се на някои през ден да сме такива.. но при хората, които не се занимават с подобни дейности и ходят 'ежедневно' облечени - не им се е налагало може би до сега..за това ги е 'страх'.. защото се притесняват, че ще изглеждат неестествено, няма да бъдат себе си. Но в някои ресторанти не се ходи по дънки, изискват се официални вечерни тоалети. Просто не водят такъв живот, но това не означава, че той не съществува и за някое се е превърнал вече в ежедневие..
.. пък в крайна сметка на бал не се ходи само с официални тоалетиима и спортно-елегантна мода все пак
![]()
Говоря за момичетата. И не съвсем за стриктно официално облекло, а просто за нещо елегантно, непридружено с маратонки или обувки с плоска подметка, с която се стъпва направо на земята. Не трябва да си принцеса, за да носиш рокли, все пак.
Ами аз точно за момичетата говорех..
и както казваш - не всички рокли са с обръч.. има и 'нормално' елегантни официални дрехи. Въпрос на вкус е кой какво ще носи.. но изказвания от рода на 'няма да бъда себе си в тез дрехи' не ми допадат![]()
Една девойка от класа ми не беше официална. Никой не кара никого да бъде такъв - може да е стилен и в своя стил.
На мен ми лиспват учителите - никой преподавател не ме познава, по име да не говорим.![]()
![]()
Абитурентския бал е супер! Моя ме изкефи, макар да се напих колосално много и да не помня последния час, час и половина! Яд ме е, че поради това, че бях пиян още в 4 и 30 ме прибраха и пропуснах всичко, станало после. Относно костюма - не го обличам вече и мисля да не го облека. Евтин беше (точно тогава имах финансови затруднения, иначе задължително щеше да е нещо, което да е КЛАСА. Защо? Ами, просто защото това придава още по-голямо самочувствие.), не го крия. Относно музиката - ами, каквото иска народа, това ще се пуска. Не може заради някакви си пишльовци да се пускат метъли, технота и т.н. Аз самия също не слушам чалга (особено пък трезвен), но осъзнавам, че 80% от посетителите го правят, така че - съобразявам се. Отгоре на това като се напих и не ме бъркаше особено какво точно се пускаше. Да, парад на суетата е, но определено си струва. А също така да кажа, че ученическите години НАИСТИНА СА НАЙ-ХУБАВИТЕ! Студент съм втора година и си нямате на идея какво ми е в главата и колко главоблъсканици и проблеми имам. Всеки ден времето ми е разпределено буквално до секундата, но това е друга тема. Изкарайте си бала, щото един ден след години ще съжалявате, че не сте изкарали като хората този ден. Един съвет от мен - не се напивайте прекалено много. А, още един съвет - поне един път в живота си се облечете официално. На моя бал имаше едни мой приятели, които бяха със широк гащи, или пък неофициални облекла (и то не поради липса на пари, а точно щото и те като вас смятат бала за ташак), и макар мой приятели не им спестих мнението си, че бяха едни карикатури и смешни палячовци. Какво направиха ли? Ами, какво да кажат, накрая осъзнаха, че е така. Абе, направете си бала като хората и ако може да ви е някъде извън вашия град за 2-3 дни. Така ще е супер, наистина!![]()
Левски шампион але але!