"Дългата разходка" от Стивън Кинг. Любимата ми книга, толкова пъти съм я чел, че даже мога да я изиграя.

За тези които незнаят за какво става въпрос, но ги интересува, ще напиша едно кратко резюме:

Състезание, но не като онези, които сме свикнали да гледаме по телевизията. 100 тинейджъра на по 14-17 години се съзтезават помежду си. Правилата на състезанието може да ви се сторят смотани(както на мен, преди да прочета книгата), дори невъзможни в действителния живот, но това е магията на книгите...особени на книгите на Кинг Та 100-те деца трябва да вървят по път, като имат определен лимит на скоростта. Като паднат под този лимит, получават наказание. При три наказания - ЗАСТРЕЛВАТ ГО ! И така докато не остане само едно момче ! Звучи дебилно а? Но най интересното в цялата книга, е реакциите и начина на мислене на тези 100 хлапета, които знаят, че само един от тях ще оживее. По време на разходката, повечето от тях се сприятеляват. Разказват за животите си, сблъскват се различните им интереси. Именно това е най-готиното в тази книга - какво мисли един тинейджър, осъзнавайки че всеки момент може да умре?

Който не я е чел книгата, ако има мерак, може да я намери в най-близката библиотека и да я прочете. Няма да останете разочаровани !

Тааа изписах всичко това, за да спомена че има едно момче от тази книга, с което много си приличаме. Макврайс се казва. Та въпросното момче се сприятелява с главния герой в книгата (Рей Гарати) ... абее незнам как да ви го обясня, трябва да сте чели книгата за да ме разберете
[/url]