- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Бабешки съвети за приспиване
Ще започна с това че съжелявам ако има такава тема. В интерес на истината нямам време да проверявам.
Става въпрос че имам страшни проблеми с заспиването, независимо от това дали съм уморена или не. Моля ви за някакви съвети - пиене на нещо, вдишвания, каквито и да е глупости, само да ме приспят. Но не ми говорете за синтетика - лягам си късно и трябва да ставам рано, а лекарстава ме приспиват за 10тина часа.
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Пиене на голямо количество алкохол. Ако не те убие, ще те приспи. Може и двете.
Брой овце.![]()
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Да, ама няма да се събудя. Съзнателно или несъзнателно съм го пробвала, повярвай миПървоначално написано от ironic
![]()
А броенето на овце - става само по филмите![]()
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
безсънието се получава когато има силно психическо, и недостатъчно физическо натоварване. трябва да си физически активна през деня - добре е да се занимаваш с някакъв спорт. тогава и тялото се уморява и заспиването става по-лесно.
Probvai s topli napitki.Men specialno me unasqt.
Трябва ти точно час и половина с мен в началото на вечерта и ти гарантирам, че ще заспиш изтощена и изнемощяла, но за сметка на това с приятни емоции, дерзаеща вече за следващата вечер![]()
ccc kakyv si lo6Първоначално написано от machoka
sladurana spaneto i bez tova e vredno za zdraveto...po4vai da meditira6...po 15-20min i si na MAX...za sega nqma da te u4a kak se pravi... :P
Само да знаете, че си имам кириличка, 'ма ме мръзи да сменям, че да драскам у форумъ!
аз лично вечер след горещ душ едвам се домъквам до леглото, пробвай с нещо топло да изпиеш, има и едни ухаещи пликчета с некфи билки и треви та те помагали/така пише/
"Целувка за лека нощ"
После я качваш в Самарата и към вкъщи да спи, а :PПървоначално написано от machoka
Батко, вече съм с опел![]()
.: machoka :
бе ти добре ли си?спането било вредно за здравето?Първоначално написано от DarthRevan
![]()
ми тогава пробвай се да не мигнеш в продължение на няколко дни да видим дали ще успееш???
като стоя дълго пред компютъра ми се доспива...вземи си топъл душ.има и такива специални ароматни свещи и билки,които те приспиват.
machok,много си самоуверен.![]()
♥ Усмихвай се - това кара хората да се чудят какво мислиш ♥
Бан бан бан!Първоначално написано от machoka
![]()
За да заспиваш лесно трябва да имаш режим. Мозъкът си създава рефлекс и ако си лягаш в точно определено време много бързо заспиваш. Дори да е 11:30, нека е точно в 11:30, а не в 11:45. Друго, проветрявай си стаята винаги преди сън. Кислородът е необходим на мозъка за правилната му функция, в случая сън-будно състояние...
Не яж нищо поне 30-40мин преди лягане. Няма да ти обяснявам защо. 20-30мин преди лягане изчистваш всякаква негативна емоция от главата си. Сиреч ако си се карала с някого, ако не си си написала домашното, предстои ти тест или нещо такова просто го забрави, не мисли за това... Друго, не яж и не учи в леглото. Алкохол и темподобни глупости само ще ти попречат да се наспиш. Не пуши преди сън. Има и още куп неща, но това като че ли са основните.
Класика.Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
Пусни си някакви балади.
![]()
Не се застоявай на едно място през деня, трябва движение. После една бира преди лягане и си труп
Може да проваш и с валериан+мента+глог - те са едни хапченца такива, некфи природни такива, уж действат.
И да си проветряваш стаята, задължително, преди лягане.
Saatana vittu perkele hate crew!
Верно действат. Аз съм ги пробвал.Първоначално написано от Boot
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
exploitedteen,
Ваната не ми действа. Книгите са ми прекалено интересни и много пъти са били причина за неспане цяла нощ. За учебниците - действа, ама на сутринта много боли врат от изпшолзване на учебник по френски вместо възглавница. Така че не е оферта![]()
Lake_bodom,
Абе верно че много се нервя, ама по-скоро е от малкото физическо натоварване. Просто нямам достатъно време да се занимавам с някакъв спорт. Въпреки че трябва.
Stasi`f`,
Тц. Нито топло, нито студено не помага.
machoka,
Тц тц тц... После ще те съдя за педофилия![]()
DarthRevan,
Ххахаха... Да и на другия ден като наркоманка. Мани... Не е оферта
midnight...,
Душ, вана, квото и да е не помага. Вие ми говорите така сякаш не се къпя сяка вечера си ходя мръсна. Стига с тая вана, бе. Проблемът ми не е в това че не мога да понасям собствената ми миризма и затова не мога да заспя
Къпа си се
![]()
MiRaCuLiX.bb,
Изреди ми сички неща дето ги правя. Пушене преди сън в стаята, без да отварям. Лягане по различно време най-вече в малките часове, ядене по нощите, мислене за сиките глупости, станали през деня, ядене в леглото, учене в леглото... Затова май твоите съвети са най-верни... Са довечера ще пробвам.
p4elata_brumze,
Баладите не могат да ме приспят, напротив.
Boot,
По цял ден препускам из София. За биротерапията - отдавна не съм я използвала, но може да се наложиА за валериана, ментата и глога - валериан съм пила и помага малко, другите ще ги пробвам.
Erin Everly
Целта е не да пробваш, а да ги спазваш. Нужни са ти поне 5-6 дена да си настроиш организма към някакъв режим.
Никотинът преди лягане като гледам ти е най-големият проблем, защото действа възбуждащо. Яденето също е проблем, както и лягането в различни часове. Ти въобще как заспиваш? То и да заспиш надали ще си отпочинеш добре и ще си като парцал. Взимай мерки и приятен сън.![]()
Ясно ми е че трябва режим, но ми е трудно.Първоначално написано от MiRaCuLiX.bb
Тъпото е че като си представя колко дълго няма да пуша, спейки, и ми се допушваЯденето - спокойно мога да го спра. Ям, само когато не съм пушила 6-7 часа. Следователно ще пуша повече
![]()
Иначе - кво да ти кажа... Заспиване в 3 часа, ставане в 7. Лягане в 5 часа и реаване да не спя, защото нямам време. Лягане в 12, седене до 4 часа будна, ставане от леглото и пак неспане цяла нощ... Абе весело е...
Erin Everly
И това от колко време? Имай предвид, че това подлага тялото на невероятен стрес, а стреса води до много проблеми с вътрешните органи-бъбреци, сърце, черен дроб...също и храносмилателната система. Отслабват и защитните функции на тялото. Допълнително цигарите доста вредят и се получава неприятна картинка. Не искам да те плаша, но се взимай в ръце.
Първоначално написано от MiRaCuLiX.bb
1 година. Цигарите са от 2. алкохолът от 3![]()
Не ме плашиш. Не съм от хората, които много много се притесняват за здравето си. Ето например от 2 месеца кашлям, отвреме-навреме имам температура и т.н. Просто не ме засяга много много. Просто искам да мога да се наспивам, защото това ми е адски важно.
Erin Everly
Здравият сън е следствие от правилния начин на живот и е част от него. Не можеш да очакваш да спиш като бебе ако не си поддържаш здравето в прилично състояние. Кашлянето и честата температура навярно са предвестник на сериозен проблем, затова ти препоръчвам да спреш поне алкохола и да намалиш цигарите. Това е като омагьосан кръг, лошия начин на живот води до недоспиване, а системното недоспиване до стрес, отпадналост и нови проблеми за тялото. Адски важно според мен в момента е да се откажеш от колкото можеш повече вредни навици. Все пак това тяло ще ти трябва още доста време и е важно да полагаш достатъчно грижи за него.
Първоначално написано от MiRaCuLiX.bb
Абе съгласна съм с всичко, с изключение на алкохола - пия веднъж на 2 седмици и пия или вино или бира. Не съм някакво пропаднало 11годишно момиче, ходещо по ДВ и т.н. Кашлицата и т.н. - лекарката ми няма да ми помогне, затова не ходя там. Имам да си оправям и проблема с кръвното, защото ми причернява вече през седмица. Много неща трябва да оправям, ама трябва преди тва да си сменя лекарката, защото е кучка. Цигарите няма да ги намаля, защото са ми най-любимия навик. Иначе да, трябва да си променя графика, но н този сичко му е на 6, освен спането - излизания, заведения, учене, даскало, почивка... Абе само за спане не ми стига времето.
Erin Everly
Да разчиташ на лекар да те оправи трябва доста да си го закъсал.Ако сам не си помогнеш няма кой. Това за алкохола е добре, мислех, че положението е по-зле... Но все пак го спри напълно, защото влияе доста зле на кръвното.
Хипотонията/ниското кръвно/ е предизвикана при теб първо по наследство предполагам, но се задълбочава от честата висока температура и най-вече от стреса. Храниш ли се добре?
Кашлицата може да е резултат от много неща. Имаш ли някакви други оплаквания? Алергии?
Karai Maikati da ti 4ete predi sun![]()
i az imah problemi predi vreme i nemojeh da zaspivam i sutrin edvam hodeh
i pih 1-2 sedmici menta-glog-i valerian(ni6to 4e e za nervi)
i mn mi se udpiva6e i sutrin si bqh extra
The pain is temporary!
Колкото и да е банално,чети си някоя по-интересна книжка в леглото.Или пък вземи някой по-скучен предмет.Мен лично историята ме успива страшно много.Мисля че бях чувала,че и чай от маточина помага.
мachoka, да ти дам телефона си,нещо и аз напоследък не спя много...
:P![]()
To Be Good Is Not Good Enough,When You Dream Of Being Great!