Случайно си разглждах и попаднах на твоита тема , при мене положението беше подобно ,е нямаше чупене на гардеробе и вадене на ножове...Та може да ме наредят другите , обаче най - лесния начин и най - ефективния според мен е IGNORE...ти си на 14 , остават ти 4 години живот с ваще , просто игнорирай майка си , не и обръщай внимание , не задалбавай ,каже ти си виновна за еди кво си , ти не ме слушаш , ти си най - лошата дащеря , погледни хората кви дащери имат , не й обръщай внимание , не се стреми да й огаждаш , но не й прави и нараочно..Остави я да си прави нейното , ще ти крещи , ще то крещи , накрая ще започне с по една дума да ти казва сичко , и накрая и тя ще те игнорира...след това се стреми да се отдалечиш максимално от кащи , отиди да учиш в друг град и си стани самостоятелен човек независим от вашите ..каквото и да казва просто не и обръщаи внимание , ако и обръщаш , ако се мъчиш да и помаггаш ,според мене нещата няма да се променят .Тя вече се е оформила като характер , не мисля че ще се саглиси за псиатър и какво и да било,просто си е такава...обича и я защото ти е майка , дала ти е живот,тоест по задалжение , а не защото е заслужила да я обичаш..И недей когато станеш самостоятелна да зарязваш всякакви връзки с семейството,покажи и в бъдещето че не е била права спрямо теб,покажи че си загрижена за нея и според мен чак тогава нещата ще се пшравят .
В момента закаснявам и трябва да тръгвам , може нещо да не сам казал правилно , но вярвам основния смисал го разбра
И плс , не ме садете според мен това е начина,поне както си представям положението ,и като съпоставям с мен,аз не си представям да може да отиде и да каже всичко което мисли на майка си ,според мен само ще се унижи и няма да промени нищо..
Надявам се искрено да се справиш някак с положението, а ако не винаги можеш да я игнорираш ,ще има ефект , но трябва да бъдеш твърда
гл : )