- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Речта на Странджата-темата на кандидат гимназистите:)
Пообмислих темата и смятам, че на 3 - 4 страници може да се съберат аргументи доказваща темата.
Много е вярно, че оценката не зависи от обема! Не знам защо се надявате на 6, заради това, че сте писали еди-колко си листа и странички.... Мен ако питате това си беше много готина тема, просто трябва човек да си събере мислите и да се съсредоточи! Ако искаш можеш да напишеш 2 листа, но да си подбрал всичко нужно, важно и така да си го пресъздал, че темата ти да е пъти по-добра от темата на някой, който е писал 7-8-9 страници (недай си боже листи!). Ако съчинението не е написано на висок стил, няма достатъчно умело подбрани изрази и аргументи - мечтай си да е около и над 5.![]()
Аз лично много се изкефих на темата, ще видим каква съм я свършила. Не съм особено доволна от представянето си, знам, че можех и много по-добре от това. Но всичко си е на късмет - дали си в добра кондиция, кой те проверява, дали той/тя е на кеф въобще.... Така че тук е много субективна преценката и съответно оценката.И ето - написах почти 3 листа /6 страници и половина/, но не вярвам, че обемът ще повлияе на резултата ми.
Не е важно количеството, а качеството!!!
амии темата не беше много злеЧестно казано не исках да се падне "Немили недраги" , но все пак съм горе долу доволна от себе си
Като се замисля ,че можеше да се паднат къде къде по-трудни теми ...
Като прочетох списъка с неизтеглените теми ми се иска да се беше паднала: СВЕТЪТ НА ЕДИН МЕЧТАТЕЛ (т.е. "Ангелинка")
Абе ще видиме на 3ти юли
иначе писах 5 страници и мисля ,че е достатъчно...
Тук като прочетох някой по колко са писали.... Не мисля, че по тази тема може да се пише повече от 6 страници(е разбира се и почеркът до определена степен влияе, тоест ако почерка ти е много едър може да ти излезе доста,а всъщност да не е никак много) тъй като е много конкретна. Даже на нас като дойдоха да ни напишат темата ни казаха да не я разводняваме ,а да се състедоточим САМО върху думите на Странджата , защото всичко останало е излишни , е може и на каратко да се каже какво е породило речта му и въздействието върху хъшовете
Айде ще чакаме 3ти...
А от мен - Успех на математиката
Леле, ако е така, аз направо супер съм си написала тематаПървоначално написано от sweet_DENI_f
![]()
То и аз си мислех че трябва да се съсредоточа върху думите на Странджата, но въпреки това написах и за оживлението в кръчмата и за спора, който е довел до това Странджата да дръпне тая реч.Но имаше хора които ми казаха че трябвало да пиша и за кръщаването на Бръчков в хъшеството!А аз се ошашках и сега ми е притеснено, въпреки че не мога да чатна какво е общото между речта на Странджата - слово за страданието и родолюбието, и вкарването на Бръчков в "братството на самотните патриоти"!Вие как мислите?Първоначално написано от tedy_girl
Tell me ya lie on your bed of nails
Tell me you're losing control
Nightmares in ecstacy ya need
A razorlike crown of thorns
Ами на пробния ми изит се падна почти същата тема,но ориентирана само към родолюбието---"Речта на Странджата-въздействащ урок по родолюбие".Първо,докато пишех и аз си мислех,че ще е най-добре да пиша само за речта.Резултат---4,50-абсолютно незадоволително.На поправката учителката ни каза,че трябва да се включи всичко онова,което написах в прредишния си пост на предишната страница.И като го написах по онова планче изкарах 5,50-единстваени грешки-2 запетаи.А тази тема беше същата,но разширена със страданието,което не пречи да се включи всичко-от атмосферата преди и по време на спора,до астмосферата след него и от кого е наблюдавана промяната.Аз лично виждам достатъчно неща,които да се напишат в съчинението и да са свързани с темата.
Кой както се е справил.
-Пол - казах аз,-можеш да пускаш лигите си по всеки килим в тази къща,ако искаш. Имаш позволението ми.
-Бих предпочел да ги пускам върху теб-заяви Пол с екстравагантна широка усмивка.
-Мръсен старец.
(Джоан Харис - Петте четвъртини на портокала)
еми свързано е със самата тема - слово за страданието и родолюбието. Бръчков е привлечен от този свят на страдание и родолюбие, в словото си Странджата говори за тези две неща и се отразява и на посетителите в кръчмата. Много едностранчиво гледате нещата - Речта на Странджата е темата значи само за речта трябва да се пише, ама не е така. Трябва да се обърне внимание защо Странджата произнася тази реч - причината е свързана със страданието и родолюбието, а после да се коментира и въздействието на речта - как преобразява хъшовете от страдалци в родолюбци, връща им самочувствието и най - развълнуван е Бръчков, който става част от този свят - на страдание и родолюбие, светът на смелите хъшове.
Може би Бог иска да срещнеш много неподходящи хора, преди да срещнеш истинския, затова когато това се случи, бъди благодарен...
http://glamorous-angels.piczo.com/?cr=6&rfm=y
така аз не съм казала ,че само речта се пише , а че просто не трябва да се увличаме в другото тъй като така самата реч бледнее.Първоначално написано от Kam4eto
Иначе аз също съм написала кое е породило речта и съм го свързала с темата.
А за въздействието от това слово - и там може да се пише много , но така само ще си разводниш темата. Тоест трябва да се спомене ,но не повече от 1 страничка![]()
та това ми беше мисълта , че трябва да се наблегне на самата реч ,а другото да се каже , но по повърхностно за да звучат по убедително думите за самата реч
абе можеше и по- лесна да се падне ама можеше и по -гадна..![]()
olEEeeEEe bahti oligarite az napisah 1 strani4ka i imam 4!!!! vii tuka niakvi filmi mi vkarvate bahti zub1rskia forum!! maina!!
Mnogo dobra temichka-mnogo sym pisala po neq kogat bqh 7 klas
TO4NO TAKA!!! =D> =D> =D>Първоначално написано от Анонимко
Една страница само увода,тезата и заключението не можеш събра!Първоначално написано от Анонимко
Baby,please!You know that i loved you...But you didnt....now i dont care about you!Just go away...
moga moga !! b1di sigurna!! zapomnete SI4KO SE PI6E KRATKO I IASNO!!!!!