Знаеш ли и аз имам същия проблем. И една от нашия клас също имаше, но стана една от тях, дали е трябвало така да постъпи- не знам. Лично за себе си съм сигурна, че никога няма да изменя на принципите си. Иначе имаше моменти, в които наистина се чувствах нежелана, но всъщност това тяхното не някакъв вид неприязън, просто не им пука за мен. Една седмица спешно ми се налагаше да пропусна даскало и се оказа, че никоя от тях дори не е разбрала.
Някои от момчеатата не ме поздравяват, други само се заяждат, а трети(така наречените noob-ове)се държат що годя свястно. Поне казват здрасти и чао. Горе-долу същата история като твоята.
Единствения начин, както всички досега казаха е да станеш една от тях. Те със сигурност ще те премат. Но проблемите са 2-дали можеш и дали искаш. Относно външния вид-полата не помага, от личен опит знам. Когато отидеш на даскало с късата поличка момчетата дори да те харесат, ще се правят на безразлични, просто защото няма да признаят дори на себе си, че "оная, абе как и беше името бе дееееба, има мнооо яки крака и задник". А при положение, че си по-срамежлива и затворена, много трудно може да се превъзмогне този проблем, то не е баж проблем ,защото повечето такива хора имат проблеми в общуването само с определени хора, а с други се разбират перфектно(визирам себе си). А дали искаш-това само ти можеш да прецениш. Замисли се дали си заслужава. Аз лично имам високо самочувствие въпреки всичко. Дори много често, както съм си седнала на последния чин и наблюдавам какво вършат останалите, вътрешно се смея, казвайки си ,че съм над всичко това. дали го вярвам-не мога да кажа, по-скоро си го внушавам, за да може да не се чувствам кофти.
Като цяло това имам да ти кажа. Надявам се не съм те отчаяла или обидила, все пак не знам достатъчно много за ситуацията, в която си сега.