.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6
    Guest

За ръстежа на костите

Искам да попитам кога спира ръстежа на костите при момичетата? Знам, че при всеки е различно, но питам горе долу. Като имате предвид, че за първи път ми дойде на 12 и половина (предполагам и развитието има някаква роля) и...най-лошото - пуша от както станах на 13 и половина, но тогава пуших много малко и предимно лятото, но от както станах на 15 си пуша по 2-3 кутии на седмица. Сега съм на 16. Е?

Супер фен
    Интензивният растеж спира около 15-16г възраст. Нататък вече 1-2см макс. Така е на теория, на практика ако се хванеш с някакъв подходящ спорт в момента можеш да дръпнеш още 3-4см.

Guest
    Опс, май не съм се изразила правилно. На мен не ми трябва да ръста на височина, което между другото отдавна съм спряла (поне от 2 години). Ще си правя операция, но за нея е необходимо ръстежа да е спрял. Това ми беше мисълта.

Супер фен
    Лекарят ще прецени най-добре. За каква операция става въпрос?

Guest
    Пластична.
    Да, аз ще ходя да ми се направи някаква рентгенова снимка, за да се види какво е положението, но ми се щеше да знам предварително какъв е шанса ръстежа на костите ми да е спрял.
    Благодаря все пак.

Супер фен
    Град
    Sofia
    Shansa e nikakav na 16 godini!

Izchakai pone oshte 2-3g. No vsashtnost zavisi kakvo shte operirash. Taka ili inache kolegata znae sas sigurnost kakvo pravi!
    Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си