- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- -=уКрАшЕнИя=-
Хай на всички
Искам да си направя самичка някакви висулчици за герданчета
и разни гривни...някакви по-изтрещяни такива
сам0 че не знам от какъв материалсещам се единствено за
глина, но ми се струва, че не е мн0г0 мн0г0 подх0дяща, защ0то
е тежка...ТаАаАа искам да ви питам как точно да ги направя - 1во си правя формички и там разни такива манийки, дълбая квото дълбая, пека ги и после ги оцветявам и слагам някакъв лак или нещо, с което няма да се изтрие боята и каква боя...??????????
Не знаМ точно как да действам, затова PLS помагайте [-o<
...Be Yourself No Matter What They Say...
P E A C E
брашно и вода!може да ги опечеш после фигурките и да ги оцветиш с водни боички и после безцевтен лак(за оцветяването не съм сигурна)
Хехе, преди време и аз правех подобни неща, само че моите бяха от глина, не забелязах да е мн тежка, аз първо си направих малки топченца, след което с игла, докато глината е още мека им направих дупки...и бам във фурната, обаче моите не станаха мн красиви, защото боята, която ползвах не беше мн добра, а ве грозотия стана, ако трябва да си призная, от тогава само с мъниста работя, поне е доста по-лесно и чисто, след глиненото ми изкуство кухнята не е изглеждаше мн добре...
Успех с твоето начинание![]()
Миси, Ena``Първоначално написано от Ena``
a да те питам с какви боички? Не трябва ли да са някакви по-специални такива
![]()
![]()
P E A C E
Предполагам, моите бяха най-обикновени, нямаше ни блясък, ни нищо...може би, ако са ти някакви по-малки самите направени мъниста, може да пробваш с лак..
Пък и сега се сещам, че веднъж гледах по тв-то, как едни хора правеха глинени съдове и ги изпичаха, чак след като нанесат боята, може би това също има значение...
Аз в момента си говоря малко на изуст, тъй като видимо нищо не разбирам от бои..съжалявам, че не мога да ти помогна......
Аз не съм пробвала да си правя мъниста, но преди време се бях запалила и си правех глинени фигурки и ги оцветявах. За боите - има такива, които са специално за глина, примерно на фирмата Marabu са много хубави. Продават се в магазини за художници, аз моите си ги купих от един на Office 1, който е специален за такива работи. Боите са супер и има много различни видове и цветове, не съхнат много бързо, но после се получава много добре.![]()
Ако бях на твое място нямаше да си играя с глина и с брашно и вода..По добре си купи мъниста (продават се във всеки магазин за шивашки изделия). Има всякакви...въпроса е да ги съчетаеш добре![]()
The journey never ends.
Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.
3-4 клас по трудово сме правили с тесто и сол. Става много здраво. Може и...незнам какво е обаче. В метро има едни бели, в червеникава полупрозрачна опаковка с размерите на кюлче злато (кой ли разбра нещо). Незнам дали е глина, но май е и е около 15 лева. Много готино става с него и само го оставяш да засъхне (май). Инче оцветявай с най-обикновени боички за рисуване (водни). И като се намокри (май) няма да се разтече. Нещо не съм сигурен, ама...
Пробвай с дърво.![]()
С дървото няма ли да бъде значително по-трудно?
za po murzelivo idi nqkude da ti go napravqt
ima takiva magazin4eta pulni s manista i razni drankulki kazvash im kak to4no iskash i te ti go pravqt ... po 4isto i po efektivno![]()
Е, да, ама искам сама да си ги направя
а не да си купя разни работи и само да си
ги наредя както ми е кеф...
друго си е чувството като си си ги направил
самичък![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
и последно да питам, щото не разбрах
трябва ли да ги лакирам с някакви спец.
лакове, за да не се махне боята, или....![]()
P E A C E
Зависи от вида на дървото и размерите на това, което тя иска да направи.Първоначално написано от just_a_kid
![]()
S glina i vodni boi4ki - HABSUTD ! Glinata e tymna i 6e si igrae mn mn mn dokato dokara nqkakyv 6to-gode svesten cvqt... abe nqma da stane. Ima i bqla glina, no tq mai 4ine6e pove4ko kinti... Oba4e moje da probva6 s glina i temperni boi, se6ta6 li se, ot oniq v tubi4kite, nqma da im slaga6 mnogo voda, daje moje i hi4 da ne sloji6 i ocvetqva6 vnimatelno. Pe4e6 glinata vyv furnata predi tva, razbira se, 6toto ako q ostavi6 samo da syhne 6e ti se napuka i 6e se razpadne.
Ideikata s testoto sy6to ne e lo6a, no sloji MNOGO sol, tq stqga i dyrji ne6tata fiksirani. Ideqta tam e da gi izsu6i6 dobre. Na4i pravi6 gi, izsu6ava6 /i vnimava6, 6toto kato se su6at se slqgat i se spleskvat, periodi4no gledai da ne se precaka formata/ Sled kato izsu6i6 gi ocvetqva6, pak su6i6, 6toto boite sa na vodna osnova, kakto znaem i pak 6e stane lepkavo vsi4ko.
I nakraq i v 2-ta slu4aq im slaga6 prozra4en lak za nokti, za da lyskat i da ne ti capat dre6kite.
Uspeh ! Da pusne6 posle snimki na napravenoto! \/
The art of love is not to let your heart get broken !