- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- dietata na maik1l t1rmand
Рецепти :
Пиле с лимон и риган :
4 пилешки гърди без кости и без кожа
1 скилидка чесън, нарязана на ситно или пресована
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1/2 ч.л. черен пипер
1 с.л. нарязан пресен риган
Сокът на 1 лимон
Начин на приготвяне :
Натрийте пилешкото с чесъна и настърганата лимонова кора. Поръсете с черния пипер. Опечете или сварете на пара. Малко преди пилешкото да е съвсем готово, прибавете ригана. След като ястието е приготвено, добавете и лимоновия сок. Рецептата е за 4 порции.
Пиле с портокал и чесън :
Сокът от 1 портокал
1 с.л. настъргана кора от портокал
2 скилидки чесън, нарязани на ситно или пресовани
1 ч.л. нарязан на ситно розмарин
4 пилешки гърди без кости и кожа
1/2 ч.л. черен пипер
2 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне :
Смесете сока от портокал, портокаловите кори, чесъна, розмарина и пилешкото. Мариновайте 3 до 4 часа. След това поръсете месото с черния и с червения пипер. Опечете, сварете или го задушете по 5-6 минути от двете страни, или докато е напълно готово - когато месото вече не е розово отвътре. Рецептата е за 4 порции.
Печено пиле със зеленчуци :
4 пилешки гърди без кости и без кожа
4 до 5 домата, нарязани на парченца
1 купичка нарязани гъби
1 купичка бамя, нарязана или цяла
2 с.л. доматен сос, без натрий
2 до 3 скилидки чесън
Риган
Розмарин, пресен или изсушен
Черен пипер
Начин на приготвяне :
Загрейте фурната на 350 градуса. Сложете пилешките гърди в тава с незалепващо покритие. Поставете доматите, гъбите и бамята при пилето. Раздредете доматения сос с 1 купичка вода. Прибавете към него чесъна и ригана и разбъркайте добре. Залейте с тази смес пилето и зеленчуците. Ако сосът е твърде плътен, добавете малко вода. Уверете се, че зеленчуците са добре покрити със сос, така че да не изсъхнат. Поръсете отгоре с розмарин и добавете черен пипер на вкус. Покрийте с фолио и печете 30 до 40 минути или докато пилето е напълно готово. Рецептата е за 4 порции.
Пълнени чушки :
4 купички сварен ориз
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. розмарин
1/2 ч.л. сушен риган
1/2 ч.л. сушен босилек
1 глава лук
2 купички нарязани гъби
500гр. бяло пилешко или пуешко месо
2 до 3 скилидки чесън
2 ч.л. доматено пюре, без натрий
8 зелени чушки
Начин на приготвяне :
Загрейте фурната до 350 градуса. В малка купа смесете сварения ориз с подправките. В голям тиган с незалепващо покритие задушете лука и гъбите. Добавете месото и чесъна и варете, докато месото е напълно готово. Отцедете сместа от цялата вода и мазнина. Добавете към нея ориза и подправките. Раздредете доматеното пюре с вода и го прибавете към сместа. Отрежете върховете на чушките, и ги изчистете от семето, но запазете върховете. Попарете чушките за 7-8 минути. С лъжица напълнете чушките със сместа и ги поставете в тава с незалепващо покритие. Затворете чушките с върховете им. Ако ви е останала смес, можете да я поставите около чушките. Покрийте тавата с фолио и печете около час. Всяка чушка съдържа около 1/2 купичка ориз и 50гр. птиче месо.
Оризов пудинг :
1с.л. неподсладен ябълков сок
1/2 или 1 купичка останал неизяден ориз
1 яйчен белтък
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. ванилия
Подсладител
Начин на приготвяне :
Прибавете ябълковия сок към ориза. Сложете вътре белтъка и го разбийте. Прибавете канелата, ванилията и подсладителя. Сложете в микровълновата,докато белтъка е готов. Рецептата е за 1 порция.
Целувки :
2 или 4 яйчени белтъка на стайна температура
1 ч.л. ябълков оцет
1/2 купичка подсладител
1 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне :
Загрейте фурната до 300 градуса. Поставете яйчените белтъци в купа заедно с оцета и започнете да разбивате с миксер на висока скорост, докто започнат да се оформят връхчета от пяната. Продължете да разбивате по-бавно, добавяйки ванилията и подсладителя. След като сте добавили тези съставки, бъдете готови да разбивате още 8 до 10 минути, докато пяната стане съвсем плътна. Използвайте пергаментова хартия върху плитката тава за печене и с лъжица вземайте от сместа и слагайте върху нея части с големина на яйце. Печете за 30 до 40 минути, докато сладките станат леко кафеникави отгоре. Рецептата е за една порция.
Плодов шейк :
1 лимон
2 пакетчета подсладител
4 купички лед
Вашата порция плодове, например1/2 купичка ягоди
1/2 купичка вода
Начин на приготвяне :
Изцедете сока от лимона и го излейте в пасатор. Добавете подсладителя, плодовете и 2 купички лед. Пасирайте до желаната от вас плътност. После добавете останалите 2 купички лед и водата. Разбъркайте и отново пасирайте. Рецептата е за 1 порция.
Ягодова наслада :
4 купички ягоди, разрязани наполовина
1 ч.л. подсладител
1 ч.л. златен балсамиращ оцет или лимонов сок
Начин на приготвяне :
Изчистете и подгответе ягодите. Поставете ги в съд с капак. Смесете подсладителя и оцета и ги изсипете върху ягодитеРазбъркайте добре. Поставете съда в хладилника и го оставете поне 30 минути. Разбъркайте добре преди да сервирате. Рецептата е за 4 порции (в зависимост от хранителния план).
Приятелството е като една душа в две тела.
Това, което твърдя, може и да не е вярно, но допускам, че е възможно.
Даже и да отслабнеш за 6 дни после си възвръщаш!
Ако наистина искате да отслабнете ходете на диетолог!
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
Ето малко информация.
http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=5397![]()
Приятелството е като една душа в две тела.
Това, което твърдя, може и да не е вярно, но допускам, че е възможно.
Требва да ядеш само овче и телешко!
Моля те,допиши и менютата за останлите типове.Аз съм Е и искам да видя какво е менюто за мен. plssss
Ей пусни моля те и за В.Има за А и за С..Сега не може да пропуснем и В...И мерси за положения труд![]()
Никаде ли я няма сканирана че ми тряя
Не ти тряя повярвай ми...Аз съм я правила-отслабнах с около 4 кг и после ги върнах за нула време.Като искаш да отслабнеш колкото и банално да е-спорт.Убедила съм се в тфа.