.
Затворена тема
Страница 47 от 90 ПървиПърви ... 3743444546474849505157 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 151 до 1 175 от общо 2240
    ReEvil - стига си говорил безмислени глупости!

Цитирай Първоначално написано от Shadow_Walker
    Цитирай Първоначално написано от Бунтар
    Цитирай Първоначално написано от Shadow_Walker
    Харесвам метълки и пънкарки, а и готки
    А котки?

Стискайте ми палци, ще зарибявам една emo мацка

ти за готик субкултурата не си ли чувал...?
    И все пак ще стискам палци за имо мацката
    Момиче- Гот
    Момче- Гот
    в мн. ч. - Готи
    (така е по правилно)

И ги оставете на мира метълите и пънкарите кво ви пречат хората живеят си и толкова имат право да изглеждат и да говорят както си искат че представете си могат и да слушат каквато си искат музика.

Мега фен
    И дет метълът не може да накара човек да потрепери? Разбира се, че може. Това, че на масата той не И понася, което е разбираемо, защото е тежка музика, не значи, че не е въздействаща и подлудяваща.

Найтуиш? Тария има красив глас, но не са чак толкова велика група, та да ги слагаш наред с Мейдън например. Те имат балади и един Фантом от операта, който е станал хубав пак заради гласа на Тария. И не ми говори за другите групи - това, че са леки, не ги прави по-стойностни от някои по-тежки.

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Забавно ми е
    Точно пък траша е абсолютен боклук. Той затова и така се казва. Доколкото си спомням думата "траш" значеше "боклук".
    Thrash = побой.

Цитирай Първоначално написано от Няк'къв Гост
    Ми поп-а като се казва "pop" чуваш ли го постоянно да пука? 'щото на английски думата "pop" май точно "пук" означаваше, а?
    Pop от popular.

Техното да не е музика за роботи?
    Не, ама от роботи...

Пък за goths - поради думите "гот", "готин", (които имам теория, че в България са се появили точно по времето на gothic post-punk вълната на запад), по-удобно е да бъдат приети "готик", "готичка", "готи" или "готици".
    слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
    писна ми вече от тези беди

три коли мухи изяде и не се убеди,
    че горе, на тавана, има само греди...

металите ги мразиа !!!!!!!! просто искам да омраттттт !!!!!!!!!!!! а панкарите неги знам какво предзтавлияват!!!!!!!!!!!!!!!

Град
    нямам си на представа...
    ся ще позная точната ти възраст...

6

Цитирай Първоначално написано от GaNsTeR_RaPaR
    металите ги мразиа !!!!!!!! просто искам да омраттттт !!!!!!!!!!!! а панкарите неги знам какво предзтавлияват!!!!!!!!!!!!!!!
    Хаха баси награмотното същество кефя се на такива изтърсаци
    Ама ти сериозно правиш мн фрапантни грешки

На мнение съм да оставите хората да си живеят на спокойствие

Супер фен Аватара на _donna_
    абе,що не си слушате музиката и да си ебeте майките поотделно..

обаче,наистина,готини леко хумористични дискусии
    на малки дечица за най-суровите субкултури в България.

Супер фен Аватара на BornFromPain
    Град
    SFC HC
    Цитирай Първоначално написано от BornFromPain
    Понеже хармонията е яко сложното нещо. Нищо че е от първите неща които научава всеки китарист Ако говориш за флажолети - това което използват метълите(изкуствени хармонии) вече е малко по-сложно ама не е нищо особено.
    Под "нелогични времена" само ти си знаеш кво имаш в предвид. Сигурно си чел някой зле преведен учебник по теория.
    Благодаря ти, че сподели част от богатите си познания в музиката, а и в лексиката. Личи си, че си прочел 2 табулатури и вече знаеш и можеш да коментираш по теми не само засягащи струнните инструменти, а и музиката като цяло.
    Като за начало ще предположа, че си сметнал, че под "хармонии" имам пред вид "флажолети", защото в английския език наистина тази дума означава това, а както аз вече отбелязах - явно си видял един-два таба.
    Но нека обогатя малко културата ти - специално заради теб отворих тълковния си речник, за да няма недоразумения... нали не искаме да не разбереш нещо и някой ден да се проявиш като безхаберник пред хората, нали? О, чакай...
    Е както и да е -
    Хармония (гр. harmonia) - 1. Едновременно приятно звучене на тонове; съзвучие, благозвучие. 2. Част от теорията на музиката, която се занимава с правилното построяване на съзвучията в една композиция. с образуването, свързването и редуването на акордите и взаимоотношенията между тоналностите.

А "нелогични времена" не е музикален термин, а просто жаргон, който описва употребата на удари на второ време, съкращаването на времена, синкопи(отвори си речника, няма да ти преписвам и това), смяна на размер посредата на песента, употребата на нестандартен размер и т.н. Да, за по-кратко много хора му викат просто "нелогични времена", защото отнема по-малко време, а и те са си точно такива - избиване от стандартното 4/4 и композиране на мелодия, чието развитие слушащият не може да предскаже преди да я е чул цялата - т.е. - нелогични.

Айде като се понаучиш ела пак да поспорим.
    Хаха добре. С колко народ съм говорил за такива неща, и никой не е споменавал хармония в този смисъл ама щом си казал.

Ама тоя твоя жаргон не мога да го разбера. Какво ще рече употребата на удъри на второ време? В 99% от случаите имаш удър, а дори да имаш в предвид силно изявено второ време освен четвърто пак не те разбирам защото тва си е класическо нещо, и изобщо не е нещо странно и особено.
    Изобщо използва много странен начин да кажеш това, че се използват размери различни от 4/4.

А и като цяло това не е много важно защото чалгата примерно е неравноделна, което също я прави особена откъм ритмичност ама не я прави по-готина нали?
    Черното отива на всичко. Рано или късно.

Виж ся класическата музика не е някакви жици може и да не я разбирам, но определено знам, че стойностна, защото тя е доста сложна. Хората слушащи класическа музика обикновено са доста интелигентни и начетени хора, а не са като пропадналите метъли дето се чудят как да се напият или надрусат.

Ся знам, че всички ще кажете , че слушате класическа музика, но това е смешно. Вие го казвате само, за да се изкарате нещо повече и един вид да потдвърдиде, че метъла не е гадна музика. Дори и да я слушате вие не разбирате класическата музика, а само позирате за да се правите на много интелигентни.

Не съм казал, че метълите са за електрическият стол, а че трябва да им се помогне. Има голяма разлика, защото метълите са хора, които макар и да са наплно пропаднали имат шанс да се върнат в правия път. Същото се отнася и за чалгарите и за онея наркоманчета - електричките.

Не съм чувал хората да казват, че класическата музика не е музика. Просто не я слушат, защото е много сложна. Това може да го твърди само някой тъп чалгар.

И последното... изобщо не става дума за мнозинство и малцинство. Мнозинството не харесва и джаза, но не съм чул да кажат, че джаза е тъп.[/quote]

az she ti kaja sq nekolko fakta ot lichno nabliudenie!Ne si misli che horata koito svirqt ili slushat klasika sa tolkova umni i nacheteni 12 godini sum uchil klasicheska muzika i znam shto za durveta sa tiq hora da prav si che klasicheskata muzika e slojna ama ne si misli che taka omrazniq metal na golqma chast ot zadrustenoto obshtestvo e prosta muzika zashtoto sum vijdal mnogo dobri muzikanti da se zatrudnqvat pri opiti za svirene na extremen metal i oshte neshto tva che metalite v Bg na nishto ne prilichat i che oshte sa v praistoriqta neznache che vsichki sa takiva!Ti si NIKOI za davash suveti koi trqbva da bude opraven i koi ne trqbva za tova liubezno te molq da si zatvorish pliuvalnika koito bulva samo laina da si gledash mizerniq jivotec i da ne se mesesh tam kadeto ne ti e rabotata nikkoi ne ti iska pomoshtta!(ti kvo da ne si ot socialni griji?!)A i za tiq koito tvurdqt che jazza e prosta muzika she im kaja samo da che tva e cqla filosofiq!

Цитирай Първоначално написано от Hate Incarnate
    az she ti kaja sq nekolko fakta ot lichno nabliudenie!Ne si misli che horata koito svirqt ili slushat klasika sa tolkova umni i nacheteni 12 godini sum uchil klasicheska muzika i znam shto za durveta sa tiq hora da prav si che klasicheskata muzika e slojna ama ne si misli che taka omrazniq metal na golqma chast ot zadrustenoto obshtestvo e prosta muzika zashtoto sum vijdal mnogo dobri muzikanti da se zatrudnqvat pri opiti za svirene na extremen metal i oshte neshto tva che metalite v Bg na nishto ne prilichat i che oshte sa v praistoriqta neznache che vsichki sa takiva!Ti si NIKOI za davash suveti koi trqbva da bude opraven i koi ne trqbva za tova liubezno te molq da si zatvorish pliuvalnika koito bulva samo laina da si gledash mizerniq jivotec i da ne se mesesh tam kadeto ne ti e rabotata nikkoi ne ti iska pomoshtta!(ti kvo da ne si ot socialni griji?!)A i za tiq koito tvurdqt che jazza e prosta muzika she im kaja samo da che tva e cqla filosofiq!
    Може би си прав, че има хора занимаващи се с класическа музика, които са зле. Ти си един типичен пример за това. Добрите музиканти се затрдняват, защото са учени да свирят в друга област. Доколко ми е мизерен животеца си е моя работа. Те и наркоманите не искат помощ, но това не значи, че не трябва да им се помогне. Западните метъли може и да са много куул, но тук сме в България и ще говорим за нашите метъли. Социални грижи не си вършат работата и затова трябва да се обединим само да я свършим и да поучаваме хората, които са излезли от провия път, а метълите са точно такива.

Мега фен
    И Вики е научена да свири класика, но това не И пречи да свири метъл. Всичко е въпрос на малко практика, а ако са толкова добри музиканти, би следвало практиката да е съвсем малко дори.

Хаха добре. С колко народ съм говорил за такива неща, и никой не е споменавал хармония в този смисъл ама щом си казал.
    Ми начи замисли се с какви хора контактуваш. В никой речник думата "флажолет" не стои срещу думата "хармония". Понятията бъркаш, па тръгваш да философстваш.
    Бел. - ако кажеш "хармоник" - става, но "хармония" няма нищо общо.

Ама тоя твоя жаргон не мога да го разбера. Какво ще рече употребата на удъри на второ време? В 99% от случаите имаш удър, а дори да имаш в предвид силно изявено второ време освен четвърто пак не те разбирам защото тва си е класическо нещо, и изобщо не е нещо странно и особено.
    Изобщо използва много странен начин да кажеш това, че се използват размери различни от 4/4.
    По-скоро имах пред вид влизане на слабо време.
    И не, не казах само, че се използват размери различни от 4/4, изредих още доста неща ама сигурно не си ги запомнил. Пробвай с copy-paste.

А и като цяло това не е много важно защото чалгата примерно е неравноделна, което също я прави особена откъм ритмичност ама не я прави по-готина нали?
    Неравноделните чалги всъщност ми се струва, че са рядкост, а когато чуя чалга в 7/8 или 9/8, мен лично ме кефи. Просто почвам да си тракам по масата и да тананикам как бих променил мелодията и всички ме гледат странно...

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Цитирай Първоначално написано от Hate Incarnate
    Може би си прав, че има хора занимаващи се с класическа музика, които са зле. Ти си един типичен пример за това. Добрите музиканти се затрдняват, защото са учени да свирят в друга област. Доколко ми е мизерен животеца си е моя работа. Те и наркоманите не искат помощ, но това не значи, че не трябва да им се помогне. Западните метъли може и да са много куул, но тук сме в България и ще говорим за нашите метъли. Социални грижи не си вършат работата и затова трябва да се обединим само да я свършим и да поучаваме хората, които са излезли от провия път, а метълите са точно такива.
    Е добре, българските метъли... ела в ПМГ Благоевград, където значителен процент от учениците (а и учителите) са метълисти и после се изказвай...
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Социални грижи не си вършат работата и затова трябва да се обединим само да я свършим и да поучаваме хората, които са излезли от провия път, а метълите са точно такива.
    Ти кой беше, че да определяш кой има нужда от помощ и кой - не?
    Ако беше изплюл тази храчка, наречена твоето мнение, в някой рок-бар, досега да си се отказал да помагаш на когото и да било, щото ти щеше да имаш нужда от сериозна помощ

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Социални грижи не си вършат работата и затова трябва да се обединим само да я свършим и да поучаваме хората, които са излезли от провия път, а метълите са точно такива.
    Ти кой беше, че да определяш кой има нужда от помощ и кой - не?
    Ако беше изплюл тази храчка, наречена твоето мнение, в някой рок-бар, досега да си се отказал да помагаш на когото и да било, щото ти щеше да имаш нужда от сериозна помощ
    което доказва, само че гореспоменатите са долни отрепки, които не могат да разрешат проблемите си по цивилизован начин, а само чрез първично насилие...

животни!!!
    Хах... като за начало, опитах се да проявя хумор.
    2-ро бих искал да видя какво ще стане ако вляза в заведението, където ТИ ходиш редовно(ако въобще излизаш от къщи) и извикам "всички тука сте боклуци и наркомани и имате сериозна нужда от помощ!".

Да те еба в лицемера

Цитирай Първоначално написано от Muse_of_Madness
    Е добре, българските метъли... ела в ПМГ Благоевград, където значителен процент от учениците (а и учителите) са метълисти и после се изказвай...
    Хах... имам един суъченик дето преди е учил във матемтическата в Благоевград, ама не знам да е метъл.

Няк'къв Гост - А ти защо не отидеш в агитката на Левски в мач Левски - ЦСКА и почнеш да развяваш щалчето на ЦСКА и да викаш "Кур за Левски"?

бтв Ей не знаех, че експлойтед е толкоз културна и сдържана личност.

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Хах... имам един суъченик дето преди е учил във матемтическата в Благоевград, ама не знам да е метъл.

Няк'къв Гост - А ти защо не отидеш в агитката на Левски в мач Левски - ЦСКА и почнеш да развяваш щалчето на ЦСКА и да викаш ""мъжки полов орган" за Левски"?

бтв Ей не знаех, че експлойтед е толкоз културна и сдържана личност.
    Каква връзка има това? Написах, че метъли са голям процент от учениците, не че всички слушат жица...
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Град
    нямам си на представа...
    тука за кво спорите въобще?! исписали сте цели романи и нищичко не мога да разбера

Цитирай Първоначално написано от ShannonLarkin
    тука за кво спорите въобще?! исписали сте цели романи и нищичко не мога да разбера
    Ами то не трябва да се разбира. Важното е спор да има...

Muse_of_Madness - връзката е много сложна. Толкова е сложна, че даже и аз не я разбирам.

Град
    нямам си на представа...
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    ама то и смисъл ли трябва да има
    предполага се

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Цитирай Първоначално написано от ShannonLarkin
    Ами то не трябва да се разбира. Важното е спор да има...

Muse_of_Madness - връзката е много сложна. Толкова е сложна, че даже и аз не я разбирам.
    Айде не увъртай- искам качествена препирня...

Какво значи препирня? На мен ми звучи като пикня. Пхах ами като не му знам логиката какво да кажа?

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Какво значи препирня? На мен ми звучи като пикня. Пхах ами като не му знам логиката какво да кажа?
    Да ми разкажеш какво прави нас милите сладки метълски създания пропаднали...

еми нишо не са ми напрайли 4е да не ги харесвам

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си