- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Харесвате ли метали и пънкари ?
ReEvil - стига си говорил безмислени глупости!
И дет метълът не може да накара човек да потрепери? Разбира се, че може. Това, че на масата той не И понася, което е разбираемо, защото е тежка музика, не значи, че не е въздействаща и подлудяваща.
Найтуиш? Тария има красив глас, но не са чак толкова велика група, та да ги слагаш наред с Мейдън например. Те имат балади и един Фантом от операта, който е станал хубав пак заради гласа на Тария. И не ми говори за другите групи - това, че са леки, не ги прави по-стойностни от някои по-тежки.
Thrash = побой.Първоначално написано от Забавно ми е
Pop от popular.Първоначално написано от Няк'къв Гост
Не, ама от роботи...Първоначално написано от Няк'къв Гост
Пък за goths - поради думите "гот", "готин", (които имам теория, че в България са се появили точно по времето на gothic post-punk вълната на запад), по-удобно е да бъдат приети "готик", "готичка", "готи" или "готици".
слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
писна ми вече от тези беди
три коли мухи изяде и не се убеди,
че горе, на тавана, има само греди...
металите ги мразиа !!!!!!!! просто искам да омраттттт !!!!!!!!!!!! а панкарите неги знам какво предзтавлияват!!!!!!!!!!!!!!!
ся ще позная точната ти възраст...
6
абе,що не си слушате музиката и да си ебeте майките поотделно..
обаче,наистина,готини леко хумористични дискусии
на малки дечица за най-суровите субкултури в България.![]()
Хаха добре. С колко народ съм говорил за такива неща, и никой не е споменавал хармония в този смисъл ама щом си казал.Първоначално написано от Няк'къв Гост
Ама тоя твоя жаргон не мога да го разбера. Какво ще рече употребата на удъри на второ време? В 99% от случаите имаш удър, а дори да имаш в предвид силно изявено второ време освен четвърто пак не те разбирам защото тва си е класическо нещо, и изобщо не е нещо странно и особено.
Изобщо използва много странен начин да кажеш това, че се използват размери различни от 4/4.
А и като цяло това не е много важно защото чалгата примерно е неравноделна, което също я прави особена откъм ритмичност ама не я прави по-готина нали?
Виж ся класическата музика не е някакви жици може и да не я разбирам, но определено знам, че стойностна, защото тя е доста сложна. Хората слушащи класическа музика обикновено са доста интелигентни и начетени хора, а не са като пропадналите метъли дето се чудят как да се напият или надрусат.
Ся знам, че всички ще кажете , че слушате класическа музика, но това е смешно. Вие го казвате само, за да се изкарате нещо повече и един вид да потдвърдиде, че метъла не е гадна музика. Дори и да я слушате вие не разбирате класическата музика, а само позирате за да се правите на много интелигентни.
Не съм казал, че метълите са за електрическият стол, а че трябва да им се помогне. Има голяма разлика, защото метълите са хора, които макар и да са наплно пропаднали имат шанс да се върнат в правия път. Същото се отнася и за чалгарите и за онея наркоманчета - електричките.
Не съм чувал хората да казват, че класическата музика не е музика. Просто не я слушат, защото е много сложна. Това може да го твърди само някой тъп чалгар.
И последното... изобщо не става дума за мнозинство и малцинство. Мнозинството не харесва и джаза, но не съм чул да кажат, че джаза е тъп.[/quote]
az she ti kaja sq nekolko fakta ot lichno nabliudenie!Ne si misli che horata koito svirqt ili slushat klasika sa tolkova umni i nacheteni 12 godini sum uchil klasicheska muzika i znam shto za durveta sa tiq hora da prav si che klasicheskata muzika e slojna ama ne si misli che taka omrazniq metal na golqma chast ot zadrustenoto obshtestvo e prosta muzika zashtoto sum vijdal mnogo dobri muzikanti da se zatrudnqvat pri opiti za svirene na extremen metal i oshte neshto tva che metalite v Bg na nishto ne prilichat i che oshte sa v praistoriqta neznache che vsichki sa takiva!Ti si NIKOI za davash suveti koi trqbva da bude opraven i koi ne trqbva za tova liubezno te molq da si zatvorish pliuvalnika koito bulva samo laina da si gledash mizerniq jivotec i da ne se mesesh tam kadeto ne ti e rabotata nikkoi ne ti iska pomoshtta!(ti kvo da ne si ot socialni griji?!)A i za tiq koito tvurdqt che jazza e prosta muzika she im kaja samo da che tva e cqla filosofiq!
Може би си прав, че има хора занимаващи се с класическа музика, които са зле. Ти си един типичен пример за това. Добрите музиканти се затрдняват, защото са учени да свирят в друга област. Доколко ми е мизерен животеца си е моя работа. Те и наркоманите не искат помощ, но това не значи, че не трябва да им се помогне. Западните метъли може и да са много куул, но тук сме в България и ще говорим за нашите метъли. Социални грижи не си вършат работата и затова трябва да се обединим само да я свършим и да поучаваме хората, които са излезли от провия път, а метълите са точно такива.Първоначално написано от Hate Incarnate
И Вики е научена да свири класика, но това не И пречи да свири метъл. Всичко е въпрос на малко практика, а ако са толкова добри музиканти, би следвало практиката да е съвсем малко дори.
Ми начи замисли се с какви хора контактуваш. В никой речник думата "флажолет" не стои срещу думата "хармония". Понятията бъркаш, па тръгваш да философстваш.Първоначално написано от BornFromPain
Бел. - ако кажеш "хармоник" - става, но "хармония" няма нищо общо.
По-скоро имах пред вид влизане на слабо време.Първоначално написано от BornFromPain
И не, не казах само, че се използват размери различни от 4/4, изредих още доста неща ама сигурно не си ги запомнил. Пробвай с copy-paste.
Неравноделните чалги всъщност ми се струва, че са рядкост, а когато чуя чалга в 7/8 или 9/8, мен лично ме кефи. Просто почвам да си тракам по масата и да тананикам как бих променил мелодията и всички ме гледат странно...Първоначално написано от BornFromPain
Е добре, българските метъли... ела в ПМГ Благоевград, където значителен процент от учениците (а и учителите) са метълисти и после се изказвай...Първоначално написано от Забавно ми е
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Ти кой беше, че да определяш кой има нужда от помощ и кой - не?Първоначално написано от Забавно ми е
Ако беше изплюл тази храчка, наречена твоето мнение, в някой рок-бар, досега да си се отказал да помагаш на когото и да било, щото ти щеше да имаш нужда от сериозна помощ![]()
Хах... като за начало, опитах се да проявя хумор.Първоначално написано от exploitedteen
2-ро бих искал да видя какво ще стане ако вляза в заведението, където ТИ ходиш редовно(ако въобще излизаш от къщи) и извикам "всички тука сте боклуци и наркомани и имате сериозна нужда от помощ!".
Да те еба в лицемера![]()
Хах... имам един суъченик дето преди е учил във матемтическата в Благоевград, ама не знам да е метъл.Първоначално написано от Muse_of_Madness
Няк'къв Гост - А ти защо не отидеш в агитката на Левски в мач Левски - ЦСКА и почнеш да развяваш щалчето на ЦСКА и да викаш "Кур за Левски"?
бтв Ей не знаех, че експлойтед е толкоз културна и сдържана личност.![]()
![]()
Каква връзка има това? Написах, че метъли са голям процент от учениците, не че всички слушат жица...Първоначално написано от Забавно ми е
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
тука за кво спорите въобще?! исписали сте цели романи и нищичко не мога да разбера![]()
Ами то не трябва да се разбира. Важното е спор да има...Първоначално написано от ShannonLarkin
Muse_of_Madness - връзката е много сложна. Толкова е сложна, че даже и аз не я разбирам.![]()
предполага сеПървоначално написано от exploitedteen
![]()
Айде не увъртай- искам качествена препирня...Първоначално написано от Забавно ми е
Какво значи препирня? На мен ми звучи като пикня.Първоначално написано от Muse_of_Madness
Пхах ами като не му знам логиката какво да кажа?
![]()
Да ми разкажеш какво прави нас милите сладки метълски създания пропаднали...Първоначално написано от Забавно ми е
еми нишо не са ми напрайли 4е да не ги харесвам![]()