.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 112
    fake
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    или по-лошото-да знаеш и въпреки това да си слагаш подобни простотий за аватар....
    май твойте представи за анархия са доста размити...
    какво по-добро от едно свободно общество, без държава, без управляващи?или ти си от онези овце, на които трябва да им се каже какво да правят, иначе стоят и тъпчат на едно място?

Супер фен Аватара на i'm so excited!
    Цитирай Първоначално написано от fake
    ще се чувствам доста тъпо да ти
    обяснявам нещо, което очевидно знаеш
    ще се наложи да приемеш на доверие, че не съм
    от онези, които си слагат такива картинки без
    да знаят за какво ги слагат
    Ами на мен целта ми беше да ти докажа,че или не знаеш какво е тва "анархия" или по-лошото-да знаеш и въпреки това да си слагаш подобни простотий за аватар....
    подобни простотии?
    ти случайно да си чувал, че всеки човек има различна гледна точка за живота ? за теб анархизма може и да е простотия, за друг - начин на живот. уважавай чуждото мнение (и избор).
    алелуя.

fake
    Guest
    уважавай чуждото мнение (и начин на мислене).
    за съжаление малко хора са научени да го правят...ама то си е до възпитание

Guest
    или по-лошото-да знаеш и въпреки това да си слагаш подобни простотий за аватар....
    май твойте представи за анархия са доста размити...
    какво по-добро от едно свободно общество, без държава, без управляващи?или ти си от онези овце, на които трябва да им се каже какво да правят, иначе стоят и тъпчат на едно място?
    Е по-ТЪПО нещо не съм чувал!Съжалявам i'm so excited,но как да уважавам това мнение?
    Извинявай,ама на колко си години?Как това общество ще съществува въобще без някъв установен ред и закони?Или викаш па кво толкова-всеки си прави каквото поиска...Един ще изнасилва жени,друг ще обира банки,трети ще си сере направо на улицата,кеф голем!Фък дъ полийс,долу всякаква власт,анархия му е майката,а?

Guest
    анархизма е философско учение, а това, че някой е свикнал партията да му казва какво да прави и как да живее си е лично негов проблем...

държавата е просто репресивен апарат, която вече е изгубила своята функция, заради която е възникнала...

и ще цитирам Кропоткин: "Анархията е майка на реда"- естествено, за човек, който не е запознат с учението и предполагам изобщо не е чел никакви книги не би могъл да разбере за какво става дума...

Анархията означава СВОБОДА, а не свободия (да палиш, изнасилваш и прочие е свободия)...

Guest
    анархизма е философско учение, а това, че някой е свикнал партията да му казва какво да прави и как да живее си е лично негов проблем...

държавата е просто репресивен апарат, която вече е изгубила своята функция, заради която е възникнала...

и ще цитирам Кропоткин: "Анархията е майка на реда"- естествено, за човек, който не е запознат с учението и предполагам изобщо не е чел никакви книги не би могъл да разбере за какво става дума...

Анархията означава СВОБОДА, а не свободия (да палиш, изнасилваш и прочие е свободия)...
    аз съм експлойтед, ама не мога да се рег нещо...

Guest

И каква е разликата между свобода и свободия?Кой ще те спре да правиш каквото и да било,като няма никаква власт?Случайно Кропуткин да е казал друга умна мисъл?И в какво според теб се изразява свободата?

Guest
    ако има същинска свобода ще има и свободия...
    там е работата че човек не може да бъде истиски свободен - ограничени сме от времето, смъртта, болестите....
    Да си свободен в съвременен смисъл означава да имаш право да взимаш решения, тоест да имаш власт. А не можеш да имаш власт ако няма ред, тоест общество. Общество без закони не съществува... Още по-лошото е, че човек е предназначен да живее в група, иначе загива. Още пещерните хора са доказали този безспорен факт. Така за да можем въобще да оцелеем се нуждаем от правила (закони) и хора с повече с власт от други хора - това е единствения начин обществото да бъде ефективно - на по-мъдрите, повече власт.
    така че цялата тази идея за анрхията е абсолютно неприложима в реалността. Примирете се и стига сте говорили глупости...

Фен
    Град
    Pico-Union District
    Hehe, тук не може да има сериозна дискусия просто. Сериозните мнения се пропускат, дръгнете се взаимно. Някои от вас яко ги тресе пубертета.

do avtora: ako naistina se mahne6 6te napravi6 yslyga na vsi4ki .... edno kopele po-malko ... po negramotnite ti postove,pulni s pravopisni gre6ki si li4i 4e si dosta tupi4uk .... tova 4e si ograni4en i nqma6 vuzmojnost da se realizira6 ne zna4i 4e durjavata ti e vinovna ... estestveno 4e vsqka naciq si ima dobri i lo6i 4erti ... to tova se podrazbira.a sujalqvam takiva kato tebe,koito ne mogat da osuznaqt 4e sami sa si vinovni za lo6ite ne6ta v jivota ,a ne bulgarite,ili durjavta ili politicite ... vqrno e 4e v Bg e pulno s mangali,prestupnost i korypciq,no tova ne zna4i 4e bulgarite sa kopeleta,kakto ti gi nare4e ...
    emi tova e v ob6ti linii,koeto iskah da kaja ... prosto si edno laino ... i ne znam kak ima hora,koito da mislqt po su6tiq na4in kato tebe i da yprekvat za vsi4ko naciqta si i sobstvenata si rodina ... po princip ne sum golqma patriotka,no nikoga ne bih sednala da pluq durjavata,v koqto sum se rodila i sum otrasnala

Guest
    там е работата че човек не може да бъде истиски свободен - ограничени сме от времето, смъртта, болестите....
    Да си свободен в съвременен смисъл означава да имаш право да взимаш решения, тоест да имаш власт. А не можеш да имаш власт ако няма ред, тоест общество. Общество без закони не съществува... Още по-лошото е, че човек е предназначен да живее в група, иначе загива. Още пещерните хора са доказали този безспорен факт. Така за да можем въобще да оцелеем се нуждаем от правила (закони) и хора с повече с власт от други хора - това е единствения начин обществото да бъде ефективно - на по-мъдрите, повече власт.
    така че цялата тази идея за анрхията е абсолютно неприложима в реалността. Примирете се и стига сте говорили глупости...

амиииии ще ти дам точно обратното виждане за нещата...
    1 наблягам, че анархизма е философско учение... хората още не са готови за такъв строй

2 властта е по- скоро противник на реда, а в едно анархично общество (което засега е утопия) човека е свободен индивид, който не нарушава и свободата на другите...
    ето тука идва и разковничето между свобода и свободия- най- голямата свобода се изразява в това сам да можеш да прецениш докъде да стигнеш...
    ще ти дам пример с храната- имаш колкото си искаш храна- това дали ще се тъпчеш, повръщаш и тъпчеш още, или ще ядеш- колкото да се нахраниш без да прекаляваш... това уж ни различава нас хората...

аз лично вярвам, че някой ден след адски много години човека вече няма да има нужда от йерархия и управници, които изкуствено да му залагат някакви норми на поведение, а той сам ще може да си ги налага изхождайки от собствена морална гледна точка...

бтв анархията означава пак живот в общество, което просто няма водач, но има т. нар. натурални авторитети- нормално е ако някой разбира от някаква материя да бъде чуто мнението му, но не и да бъде налагано

Guest
    ако те разбирам правилно анархията е общество с естествено избрани водачи - наи силните и наи мъдрите
    там е работата, че според тази дефиниция анархия е имало в началото на човешкото общество, когато древните хора са започнали да живеят в по големи групи и се наложило да се въведът норми (което пък е довело до религията и т.н.)
    По мое мнение това означава, че анархията е по-скоро регресивна, отколкото прогресивна форма на управление, т.е. по-лоша. Днешното общество е прекалено голямо, за да може да се избере "натурален лидер" - просто би било невъзможно.

бтв - аз говорих за "същинска свобода", което си е също чиста утопия и се различава от свободата, която ти коментира...

Guest
    ако те разбирам правилно анархията е общество с естествено избрани водачи - наи силните и наи мъдрите
    там е работата, че според тази дефиниция анархия е имало в началото на човешкото общество, когато древните хора са започнали да живеят в по големи групи и се наложило да се въведът норми (което пък е довело до религията и т.н.)
    По мое мнение това означава, че анархията е по-скоро регресивна, отколкото прогресивна форма на управление, т.е. по-лоша. Днешното общество е прекалено голямо, за да може да се избере "натурален лидер" - просто би било невъзможно.

бтв - аз говорих за "същинска свобода", което си е също чиста утопия и се различава от свободата, която ти коментира...

Guest

амиииии ще ти дам точно обратното виждане за нещата...
    1 наблягам, че анархизма е философско учение... хората още не са готови за такъв строй

2 властта е по- скоро противник на реда, а в едно анархично общество (което засега е утопия) човека е свободен индивид, който не нарушава и свободата на другите...
    ето тука идва и разковничето между свобода и свободия- най- голямата свобода се изразява в това сам да можеш да прецениш докъде да стигнеш...
    ще ти дам пример с храната- имаш колкото си искаш храна- това дали ще се тъпчеш, повръщаш и тъпчеш още, или ще ядеш- колкото да се нахраниш без да прекаляваш... това уж ни различава нас хората...

аз лично вярвам, че някой ден след адски много години човека вече няма да има нужда от йерархия и управници, които изкуствено да му залагат някакви норми на поведение, а той сам ще може да си ги налага изхождайки от собствена морална гледна точка...

бтв анархията означава пак живот в общество, което просто няма водач, но има т. нар. натурални авторитети- нормално е ако някой разбира от някаква материя да бъде чуто мнението му, но не и да бъде налагано
    С едно изречение явно си чел някъв въодушевен писател и са ми цитираш негови мъдри мисли,които са просто неприложими в реалния живот!Просто искам да ми отговориш кой ще ме спре да правя каквото си поискам,ако няма власт,полиция и тн.С една дума ако е пълна анархия!

Guest
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    обществото ще те спре... другите хора
    Да,да и един мармот....Ами,ако и те почнат да правят така?

Гостенка
    Guest

Дружество на българомразцитe

Аз ви предлагам да основа Клуб или Дружество на българомразците и свободомислещите.
    Няма да имат достъп до него разни измекяри и тъпънари, гарантирам ви купон и фриидъм.

Guest
    Ти май съвсем си се оплел в опита си да бъдеш различен!Що не пробваш примерно с ционизъм,колкото и да е е доста по-реален от анархията!
    Думата "анархия" предполагам,че знаеш,че означава "безвластие"!Оттук си правя извода,че всеки може да си прави каквото поиска!Просто е доста глупаво да ми говориш,че обществото щяло да спре този човек,щото по този начин то ще наруши най-важния принцип на анархията!-ще упражни власт върху него!
    Хайде помисли върху това и после пак ще си поговорим!

Повече от фен
    Град
    pllovdiv
    да такива сме но не бългаите а всички хора а ние сме изпаднали алчни и тн но какво и ние сме имали славни времена но хората забравят героите и така като автора а темата се впускат в упреци на собственото отечество забравили корените си какво бихме постигнали с това вместо да пускате такива теми приемете че и вие сте българи следователно и вие сте част от тая "измет" както я наричате но с такива коментари няма да промените нищо България се нуждае от инициятивата на младото поколение като се отричаме от нея отричаме себе си
    аз се гордея че съм част от тоя беден изпаднал народ и съм щастлива че живея в тази недоразвита изпаднала но красива страна

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от Psycho Realm
    Тука много патриоти имало. Е, лесно е да се правиш на тарикат по форумите. Все пак факт е, че България е един от най-големите кенефи на света, където ние българите серем в огромни количества.
    Moral & stuff..no such thing.
    Най-големите кенефи...вземи се изкъпи и после разправяй.,...може би миризмата идва само от теб.
    Хигиена...хах.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    хех...

всъщност в превод от старогръцки се превежда като "без-водач"

целта е да не се упражнява изкуствено власт и да няма хора, които се стремят към властта- да няма йерархия и репресиране на хората от властимащите...
    докато ако има един субект, който нарушава свободата на другите хора- те имат моралното право да го спрат...
    както вече споменах всичко е въпрос на морална ценостна система, която е още далечна за нас...

ПП. ционизма яко НЕ ме кефи...
    Пак ти казвам,че говориш нереални работи!Този субект ще наруши свободата на другите хора,ако примерно обере банка,но пък ако не го направи ще наруши своята свобода!А,ако обществото го спре пак ще му наруши свободата!За тва ти казвам,че анархията може да съществува само на книга!А пък да не говорим,че до тая ценностна система,за която говориш,никой никога няма да стигне!

Фен
    Град
    Pico-Union District
    Цитирай Първоначално написано от p4elata_brumze
    Цитирай Първоначално написано от Psycho Realm
    Тука много патриоти имало. Е, лесно е да се правиш на тарикат по форумите. Все пак факт е, че България е един от най-големите кенефи на света, където ние българите серем в огромни количества.
    Moral & stuff..no such thing.
    Най-големите кенефи...вземи се изкъпи и после разправяй.,...може би миризмата идва само от теб.
    Хигиена...хах.
    Ето го и бате p4elata_brumze, патриота, сложил си лекетата от националния за аватар, някакъв смешен подпис и вече е големия патриот. Хардкор патриот бих казал. Като оня селянин слави трифонов. Първо е тъпо да цивриш БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО, БЪЛГАРИЯ НА 5 МОРЕТА etc, второ е още по-тъпо олигофренични пубери ( които идея си нямат от българската история) да заливат нета с подобни мнения.
    Първо се научи да си бършеш задника, преди да определяш кой кога се е къпал.

fake
    Guest
    Този субект ще наруши свободата на другите хора,ако примерно обере банка,но пък ако не го направи ще наруши своята свобода!
    ще си наруши свободията, не свободата. парите в банката не са негови => той сам ще си постави ограничението(тука вече си е до морал, ако въобще съществува такова понятие за теб) да не ги взема(да не нарушава свободата на другите), сеш'се?(и колкото и да не ти се вярва, да, има хора, които не биха взели нещо чужно, дори и да е 100% сигурно, че няма да ги хванат)

Guest
    Този субект ще наруши свободата на другите хора,ако примерно обере банка,но пък ако не го направи ще наруши своята свобода!
    ще си наруши свободията, не свободата. парите в банката не са негови => той сам ще си постави ограничението(тука вече си е до морал, ако въобще съществува такова понятие за теб) да не ги взема(да не нарушава свободата на другите), сеш'се?(и колкото и да не ти се вярва, да, има хора, които не биха взели нещо чужно, дори и да е 100% сигурно, че няма да ги хванат)
    Свободия?Някой ще ми разтълкува ли тази дума?Предполагам,че и хората ще нарушат "свободията"(?) му ако го спрат да прави това,а?
    А на теб колкото и да не ти се вярва,да,знам,че има такива хора,но останалите около 95% не са такива!

fake
    Guest

Свободия?Някой ще ми разтълкува ли тази дума?Предполагам,че и хората ще нарушат "свободията"(?) му ако го спрат да прави това,а?
    не знаеш разликата между свобода и свободия?

до намесата на другите хора изобщо не се стига в случая - ще се цитирам
    той сам ще си постави ограничението
    къде видя други хора замесени. ако се стигне до намесата на други хора, значи той вече е нарушил моралните...норми?

А на теб колкото и да не ти се вярва,да,знам,че има такива хора,но останалите около 95% не са такива!
    Мисля си, че това имаше предвид Вили под

Guest
    Нещо май се обърка....
    Дай първо да ми разясниш какво точно означават "свобода" и "свободия".

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си